EUROLEAGUE

Ο Αταμάν παρομοίασε τις ομάδες του Final Four με ομάδες του ΝΒΑ

Anadolu's coach Ergin Ataman gives directions to his team during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between Anadolu Efes Istanbul and Fenerbahce Beko Istanbul at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Anadolu's coach Ergin Ataman gives directions to his team during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between Anadolu Efes Istanbul and Fenerbahce Beko Istanbul at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

"Εμείς οι Γουόριορς, η Φενέρμπαχτσε οι Σπερς, η ΤΣΣΚΑ οι Μπακς". Ο Εργκίν Αταμάν έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Final Four της EuroLeague 2018/19.

Σε τρομερή φόρμα ο Εργκίν Αταμάν μία μέρα μετά τη νίκη-πρόκριση της Αναντολού Εφές επί της Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Τούρκος τεχνικός παρομοίασε τις ομάδες του Final Four της EuroLeague 2018/19 που διεξάγεται στη Βιτόρια με ομάδες του ΝΒΑ, δίνοντας τη δική του οπτική στον ανταγωνισμό της Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα.

" Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης, είναι σαν τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εμείς φέτος παίζουμε όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι σαν τους Μιλγουόκι Μπακς χάρη στον Γουίλ Κλάιμπερν που μοιάζει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο" ήταν οι ατάκες του εκκεντρικού coach, που μίλησε και για τη βελτίωση της ομάδας του στο μακρινό σουτ: " Το βελτιώσαμε πολύ στη διάρκεια της σεζόν. Ειδικά στο δεύτερο μισό, ο Λάρκιν γύρισε και παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ. Εχουμε καλούς περιφερειακούς που μπορούν να διεισδύσουν και να γυρίσουν σωστά τη μπάλα, βρίσκουμε τα ελεύθερα σουτ. Αυτό είναι το στυλ μας, ακόμη και οι ψηλοί, ο Μορμάν κι ο Μότουμ σουτάρουν. Ετσι θα συνεχίσουμε και θα βελτιώνουμε τα ποσοστά μας".

Ο Αταμάν αποθέωσε και τον Βασίλιε Μίτσιτς που φέτος εκτόξευσε την καριέρα του: " Κάνει όντως σπουδαία σεζόν. Όταν ξεκινήσαμε, είχε τον ρόλο που είχε και στη Ζάλγκιρις. Όταν όμως ξεκίνησαν τα προβλήματα του Λάρκιν, ο Βασίλιε δούλεψε σκληρά, ταίριαξε στα συστήματά μας, βελτιώθηκε και παίζει καλά και στις δύο άκρες του παρκέ. Είμαι χαρούμενος για εκείνον".

Τέλος, ο Τούρκος μίλησε και για τον μεγάλο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: " Εχω παίξει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δεν έχω χάσει ποτέ! Πήρα το EuroCup, το Saporta και το EuroChallenge. Δεν με ενδιαφέρει απλά να παίξω άλλον έναν, αλλά να κατακτήσω το τρόπαιο. Υπάρχει πίεση, είναι γεγονός. Κάναμε σωστές κινήσεις φέτος. Θα αναλύσουμε τον αντίπαλο, αλλά δεν θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση και τακτική".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ