EUROLEAGUE

EuroLeague: Το τζάμπολ αντικαθιστά το βελάκι

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague ανακοίνωσε τέσσερις αλλαγές κανονισμών για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με βασικότερη την επαναφορά του τζάμπολ για τις εναλλασσόμενες κατοχές -αντί για το βελάκι, που υπήρχε μέχρι τώρα.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης θα πάρει την wild card για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η EuroLeague ενημέρωσε για τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς. Η βασικότερη εκ των οποίων αφορά στην επαναφορά του τζάμπολ για κάθε υπό διεκδίκηση κατοχή, βάνοντας τέλος στο βελάκι, που υπήρχε μέχρι τώρα.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, για κάθε περίπτωση εναλλασσόμενης κατοχής καταργείται το βελάκι, με το τζάμπολ να επιστρέφει στην καθημερινότητα των ομάδων της EuroLeague. Επίσης, η τεχνική ποινή ενός παίκτη, ενός προπονητή ή του πάγκου δεν προσμετράται ως ομαδικό φάουλ.

Συν τοις άλλοις, σε περίπτωση παράβασης στο τζάμπολ, η μπάλα θα παίζεται από το κέντρο του γηπέδου με 24'' στο χρονόμετρο -αντί να πηγαίνει στην επίθεση με 14'' στο χρονόμετρο. Τέλος, σε περίπτωση που το ρολόι ή το χρονόμετρο "κολλήσουν" λόγω τεχνικής βλάβης, οι διαιτητές θα επαναφέρουν τον χρόνο και την μπάλα από το σημείο που ξεκίνησε η κατοχή, κι όχι από το σημείο που εντοπίστηκε το λάθος.

Όπως και να έχει, οι επίσημες διευκρινίσεις προς τους διαιτητές θα γίνουν στο ετήσιο σεμινάριο, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στο Βίλνιους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ