EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο δρόμος προς τα playoffs της EuroLeague για τους “αιωνίους”

EuroLeague: Ο δρόμος προς τα playoffs της EuroLeague για τους “αιωνίους”

Με εφτά αγωνιστικές να μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της EuroLeague, το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την πρόκρισή τους στα playoffs.

Η 23η αγωνιστική της EuroLeague ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να ηττάται από την Αναντολού Εφές και να πέφτει στην 7η θέση και τον Παναθηναϊκό να νικάει την Χίμκι και να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα playoffs.

Οι δύο “αιώνιοι” βρίσκονται πλέον στο.. .ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, αφού μαζί με άλλες έξι ομάδες θα παλέψουν για τρεις θέσεις που οδηγούν στα playoffs. Αρμάνι, Μπασκόνια, Μπάγερν, Μακάμπι, Χίμκι και Ζάλγκιρις έχουν πλέον τους ίδιους στόχους με Ολυμπιακό και Παναθηναίκό: Την είσοδο στα playoffs.

Το Sport24.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα που ισχύουν για τους οχτώ... μονομάχους, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα ότι έχει την τύχη στα χέρια του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που θέλει εκτός από τα δικά του θετικά αποτελέσματα και την βοήθεια των άλλων ομάδων.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΣΕ 23 ΑΓΩΝΕΣ)

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΡΕΚΟΡ

1

Φενέρμπαχτσε

20-3

2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

18-5

3

Ρεάλ Μαδρίτης

18-5

4

Αναντολού Εφές

15-8

5

Μπαρτσελόνα

14-9

6

Αρμάνι Μιλάνο

12-11

7

Ολυμπιακός

12-11

8

Μπασκόνια

11-12

9

Μπάγερν Μονάχου

11-12

10

Μακάμπι Τελ Αβίβ

10-13

11

Παναθηναϊκός

10-13

12

Χίμκι

9-14

13

Ζάλγκιρις

9-14

14

Γκραν Κανάρια

6-17

15

Μπουντούτσνοστ

6-17

16

Νταρουσάφακα

3-20


Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, το Sport24.gr παρουσιάζει πώς έχουν τα πράγματα για τις δύο ελληνικές ομάδες στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον στόχο τους.

6. Αρμάνι Μιλάνο (12-11)

Το πρόγραμμα (3 εντός, 4 εκτός): Χίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η Αρμάνι έχει πιθανότατα το πιο απαιτητικό πρόγραμμα από όλες τις ομάδες, αφού είναι η μόνη που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ομάδες που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της κατάταξης (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές), ενώ παράλληλα υποδέχονται τους δύο “αιώνιους”. Με τα πράγματα να είναι τρομερά δύσκολα για την παρέα του Μάικ Τζέιμς, η νίκη μέσα στην Ρωσία επί της Χίμκι είναι πρακτικά επιτακτική, αφού μετά ακολουθεί... Γολγοθάς.

7. Ολυμπιακός (12-11)

Το πρόγραμμα (4 εντός, 3 εκτός): ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Μπάγερν (εντός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Νταρουσάφακα (εντός)

Με λίγα λόγια: Προερχόμενος από 4 σερί ήττες, ο Ολυμπιακός αρχικά έχει μπροστά του ένα... βουνό, αφού υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ, με μία νίκη επί της “ομάδας του στρατού” να αλλάζει τα δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα των “ερυθρόλευκων” ενδέχεται να είναι από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – των ομάδων που διεκδικούν θέση στα playoffs, αφού περιλαμβάνει δύο εντός έδρας αγώνες κόντρα σε ομάδες που είναι στα μέτρα του (Μπάγερν και Ζάλγκιρις) και αγώνες κόντρα στις 3 τελευταίες ομάδες της κατάταξης, τις Μπουντούτσνοστ, Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα. Τις δύο πρώτες ωστόσο τις αντιμετωπίζει εκτός έδρας, κάτι που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας.

8. Μπασκόνια (11-12)

Το πρόγραμμα (5 εντός, 2 εκτός): Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς Μπασκόνια έχει την ευκαιρία να εδραιώσει μία θέση στην πρώτη 8αδα τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αφού έχει ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που είναι μέσα στις δυνατότητές της (Ζάλγκιρις, Χίμκι, Μουντούτσνοστ). Οποιοδήποτε στραβοπάτημα ωστόσο ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τους Βάσκους, αφού τις 4 τελευταίες αγωνιστικές έχουν πρόγραμμα-φωτιά, που περιλαμβάνει εκτός έδρας αγώνες κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ και εντός έδρας αγώνες κόντρα στις ισχυρές Ρεάλ και Αναντολού Εφές.

9. Μπάγερν Μονάχου (11-12)

Το πρόγραμμα (3 εντός, 4 εκτός): Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μακάμπι (εντός), Ζάλγκιρις (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός)

Με λίγα λόγια: Η Μπάγερν έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την συνέπειά της, ωστόσο αν θέλει να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague θα χρειαστεί να κάνει μία μικρή υπέρβαση. Οι Γερμανοί έχουν την τύχη να μην αντιμετωπίζουν καμία ομάδα της πρώτης τετράδας, ωστόσο όλα τα παιχνίδια τους ενδέχεται να είναι ντέρμπι. Το 3/3 κόντρα στις ομάδες της... ουράς (Μπουντούτσνοστ και Νταρουσάφακα εκτός και Γκραν Κανάρια εντός) είναι προαπαιτούμενο για τους Γερμανούς αν θέλουν να έχουν ελπίδες, οι οποίοι θα πρέπει ακόμα να νικήσουν τουλάχιστον μία εκ των Μακάμπι ή Μπαρτσελόνα στο Μόναχο (ιδανικά και τις δύο) για να φτάσουν τις 16 νίκες.

10. Μακάμπι (10-13)

Το πρόγραμμα (4 εντός, 3 εκτός): Νταρουσάφακα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Αναντολού Εφές (εντός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η Μακάμπι έκανε σπουδαίο ντεμαράζ μετά την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο αυτό προς το παρόν δεν έχει φανεί αρκετό για μία θέση στην πρώτη 8αδα. Οι τελευταίοι 7 αγώνες είναι πραγματικά... ένας κι ένας για την “ομάδα του λαού”, που στα χαρτιά μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 6 νίκες στα επόμενα έξι παιχνίδια της πριν τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 30η αγωνιστική! Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο για τους Ισραηλινούς, ωστόσο κάθε παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ότι είναι μέσα στις δυνατότητές τους, αφού περιλαμβάνει εντός έδρας αγώνες κόντρα σε Νταρουσάφακα, Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις και Γκραν Κανάρια και εκτός έδρας αγώνες κόντρα σε Μπάγερν και Χίμκι.

11. Παναθηναϊκός (10-13)

Το πρόγραμμα (3 εντός, 4 εκτός): Γκραν Κανάρια (εκτός), Νταρουσάφακα (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπασκόνια (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός)

Με λίγα λόγια: Ο – αδύναμος μακριά από το ΟΑΚΑ – Παναθηναϊκός έχει 3 σερί εκτός έδρας και η παρουσία του σε αυτούς τους αγώνες ενδέχεται να καθορίσει τη μοίρα του. Αν κάνει το 2/3 – νικώνας Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα – θα μείνει “ζωντανός” στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τα δεδομένα ωστόσο θα εξακολουθήσουν να είναι εναντίον του στην συνέχεια, αφού θα χρειαστεί να ψάξει τουλάχιστον 3 νίκες στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, με δύο εξ αυτών των αγώνων να είναι υψηλού κινδύνου (Αρμάνι εκτός, Ρεάλ εντός). Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ακόμα και αν σημειώσει 5 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια του ενδέχεται αυτό να μην είναι αρκετό.

12. Χίμκι (9-14)

Το πρόγραμμα (4 εντός, 3 εκτός): Αρμάνι Μιλάνο (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Ρεάλ (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Μακάμπι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός)

Με λίγα λόγια: Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, έχοντας με βάση την εικόνα τους κυρίως μαθηματικές παρά ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Η Χίμκι ενδέχεται πάντως αν αποδειχθεί ρυθμιστής της 8αδας, αφού αντιμετωπίζει τρεις ομάδες που έχουν στόχο την είσοδο στα playoffs (Αρμάνι εντός,. Μπασκόνια εκτός, Μακάμπι εντός).

13. Ζάλγκιρις (9-14)

Το πρόγραμμα: Μπασκόνια (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εντός), Μακάμπι (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Ρεάλ (εκτός)

Με λίγα λόγια: Οι 9 νίκες της Ζάλγκιρις είναι μεγάλο μείον στην προσπάθεια της ομάδας του Γιασικεβίτσιους για πρόκριση. Σε αντίθεση ωστόσο με την ισόβαθμή της Χίμκι, η Ζάλγκιρις μπορεί να ελπίζει στο... θαύμα, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τέσσερις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο (Ρεάλ, Μακάμπι και Ολυμπιακός εκτός και Μπάγερν) εντός, ενώ υποδέχεται τις Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα. Αν οι Λιθουανοί κάνουν τουλάχιστον 5 νίκες στα επόμενα 6 παιχνίδια τους, τότε θα ασκήσουν πίεση στους ανταγωνιστές τους, πηγαίνοντας στην συνέχεια για... μάχη στη Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ για την 30η αγωνιστική.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ