EUROLEAGUE

Πολυτέλεια τόσες μέρες στην Αθήνα

Πολυτέλεια τόσες μέρες στην Αθήνα
INTIME SPORTS

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ανανέωσε το blog του στο Euroleague Greece και έγραψε για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά και την αναμέτρηση με την Λιέτουβος Ρίτας.

Επιστρέφουμε σπίτι! Μετά από πέντε αγωνιστικές, έναν ολόκληρο γύρο της Ευρωλίγκας, επιστρέφουμε σπίτι για έναν αγώνα και είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Ειδικά μετά από τόσο δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της χρονιάς, από την προετοιμασία ακόμη και τόσους τραυματισμούς που συνεχίζουν να μας συντροφεύουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μείνουμε λίγο στη βάση μας.

Είναι θετικό το ότι θα μείνουμε και λίγο στο σπίτι μας, να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Αυτό το διάστημα θέλουμε και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να φτάσουμε όσο πιο κοντά στο σημείο που επιθυμούμε αγωνιστικά.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, σταθήκαμε άτυχοι, καθώς είδαμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο τον Στεφάν (Λάσμε) να τραυματίζεται. Είχαμε αρκετά προβλήματα από την αρχή, μας έλειπε η ενέργεια σε κάποια παιχνίδια και επιστρέφαμε βήμα-βήμα στην καλή μας εικόνα σε αυτό που θέλουμε να δείχνουμε στο παρκέ. Και τώρα που επιτέλους πλησιάζαμε στο να βρούμε τον καλό μας εαυτό, αντιμετωπίζουμε έναν ακόμη τραυματισμό, ο οποίος την ώρα τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα μας επηρεάσει.

Στον αγώνα με τον Πανιώνιο δείξαμε ότι βαδίζουμε προς της σωστή κατεύθυνση. Και ο κόσμος το κατάλαβε και το χάρηκε κιόλας. Από ότι μου είπαν έγινε και πολύς λόγος για τα αρκετά καρφώματα που έγιναν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν κάτι έξτρα που βγήκε μέσα από το παιχνίδι. Από κάθε αγώνα, παίρνεις αυτό που σου δίνει. Η βάση του παιχνιδιού μας όμως δεν είναι διαφορετική. Δεν έχει αλλάξει. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε μια καλή αμυντική ομάδα και να εκμεταλλευόμαστε τα μις ματς στην επίθεση.

Αν τώρα μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε κάτι που θα χαροποιήσει τους φίλους της ομάδας, τότε θα το κάνουμε! Είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού. Οι αγώνες όμως δεν κερδίζονται με τις θεαματικές φάσεις. Κερδίζονται με το πλάνο και την ομαδική δουλειά.... Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας. Στον πρώτο μας φετινό ευρωπαϊκό αγώνα στο ΟΑΚΑ...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ