EUROLEAGUE

Γκιστ: "Οι οπαδοί σε Ελλάδα και Σερβία κάνουν τον ίδιο θόρυβο"

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Λίγο πριν πατήσει το πόδι του στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για τα συναισθήματα με την ερυθρόλευκη φανέλα και την ατμόσφαιρα των ντέρμπι, τα οποία έχει ζήσει όντας στην... απέναντι πλευρά.

Ο Τζέιμς Γκιστ γύρισε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ερυθρού Αστέρα. Έμεινε για πέντε μέρες στην πόλη που πέρασε τα τελευταία εξήμισι χρόνια της καριέρας του, για να επιστρέψει βέβαια σε μερικές ημέρες. Αυτή τη φορά για την πρεμιέρα της EuroLeague και τη μονομαχία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η πρώτη δύσκολη στιγμή της φετινής σεζόν, από συναισθηματικής άποψης.

Παρεμπιπτόντως, η απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα για τα επόμενα δύο χρόνια είχε αρκετές ιδιαιτερότητες. Από τη μία το γεγονός πως από το 2012 έως το 2019 βρισκόταν στο τριφύλλι, που είναι... μισητό από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων (λόγω της αδελφοποίησης με τον Ολυμπιακό), από την άλλη ο πρότερος... μη έντιμος βίος του, στην Παρτιζάν (2011-'12).

Ο ίδιος πάντως δεν το βλέπει έτσι, ότι θα πρέπει να αποδείξει κάτι για να γίνει αγαπητός. Το κάθε άλλο, η δουλειά που κάνει στο παρκέ αρκεί για να τον κατατάξει άμεσα ψηλά στην καρδιά των φίλων της νέας ομάδας του.

Στο περιθώριο της Media Day της EuroLeague, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Sport Klub για την επιστροφή στο Βελιγράδι και τα συναισθήματά του, δεδομένου ότι θα μπαίνει πλέον στη Stark Arena (και την Aleksandar Nikolic Hall) μέσα σε αποθέωση -και όχι με αποδοκιμασίες.

"Αισθάνομαι καλά που γύρισα στο Βελιγράδι. Δεν ήμουν σίγουρος πώς θα αντιδράσει ο κόσμος για να είμαι ειλικρινής, κυρίως γιατί στο παρελθόν έπαιξα για την Παρτιζάν. Η ομάδα όμως με υποδέχθηκε πολύ όμορφα, με μια αγκαλιά. Το ίδιο κι οι φίλαθλοι. Είναι ωραίο το συναίσθημα του να βρίσκομαι εδώ" ανέφερε στην αρχική τοποθέτηση της συνέντευξής του, πριν εξηγήσει βέβαια πως δεν νιώθει άβολα για τη νέα συνθήκη που δημιουργήθηκε στην καριέρα του από την στιγμή που θα τεθεί αντιμέτωπος με την Παρτιζάν, τη φανέλα της οποίας φόρεσε το 2011-'12:

"Δεν είναι το πρώτο ντέρμπι που θα παίξω. Ξέρω ότι πιθανότατα θα με αποδοκιμάσουν και θα φωνάξουν με κάθε πιθανό τρόπο, αλλά στο φινάλε, μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Έχω παίξει σε ένα κάρο ντέρμπι στο παρελθόν, σε γήπεδα με εχθρικούς οπαδούς, οπότε είμαι έτοιμος για αυτό".

Τι αναμνήσεις έχει από τη Stark Arena, στην οποία θα διεξαχθούν κάποια από τα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα για την EuroLeague; "Είμαστε στη μεγάλη σάλα του Βελιγραδίου. Έχω έρθει ως αντίπαλος εδώ, έπαιξα αρκετά παιχνίδια. Είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια. ήμουν στον Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ είναι ένα τρελό γήπεδο, αλλά αυτή η Stark Arena είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό" απάντησε και κατέληξε, όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τους οπαδούς σε Σερβία και Ελλάδα:

"Το συναίσθημα είναι πάνω - κάτω το ίδιο. Στην Αθήνα, είναι πολύ παθιασμένοι με τις ομάδες τους, όπως ακριβώς γίνεται στο Βελιγράδι. Η μόνη διαφορά που υπάρχει στις δύο πόλεις είναι ότι η Αθήνα είναι μεγαλύτερη κι έχει περισσότερους κατοίκους, αλλά η βάση των οπαδών είναι εξίσου δυναμική. Στα γήπεδα πάντα επικρατεί πολλή φασαρία, ο θόρυβος είναι έντονος. Βλέπεις σε video τους οπαδούς των ομάδων, τι κάνουν στα γήπεδα. Είναι κάτι μοναδικό. Η Stark Arena χωράει 22.000 άτομα, το ΟΑΚΑ έχει 17.000 θέσεις. Είναι κάτι εντυπωσιακό, είμαι χαρούμενος που θα παίξω μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ