EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο Φόστερ, πρώτα όμως οι αποφάσεις

Creighton coach Greg McDermott, right, talks with Marcus Foster during the second half of the team's first-round game against Kansas State in the NCAA men's college basketball tournament in Charlotte, N.C., Friday, March 16, 2018. (AP Photo/Gerry Broome)
Creighton coach Greg McDermott, right, talks with Marcus Foster during the second half of the team's first-round game against Kansas State in the NCAA men's college basketball tournament in Charlotte, N.C., Friday, March 16, 2018. (AP Photo/Gerry Broome) AP

Ο Γιώργος Βόβορας έχει ξεχωρίσει τον Μάρκους Φόστερ για τον ρόλο του... πολυβόλου στην επίθεση, όμως στον Παναθηναϊκό περιμένουν τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας για να προχωρήσουν σε συμφωνίες και υπογραφές.

Την ώρα που η κατάσταση σε διοικητικό επίπεδο έχει έρθει σε ισορροπία μετά από την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου , την ώρα που ο Γιώργος Βόβορας έχει και επίσημα πια αναβαθμιστεί στον ρόλο του head coach , ο Παναθηναϊκός μπαίνει σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα με φόντο τη σεζόν 2020/21.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα για την στελέχωση του ρόστερ είναι η θέση του βασικού σκόρερ, με το όνομα του Μάρκους Φόστερ να ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες μετά από τη σπουδαία χρονιά στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Χολόν.

Ο 25χρονος ύψους 1μ.91 σούτινγκ γκαρντ έπαιξε στο Κάνσας Στέιτ από το 2013 έως το 2015, συνέχισε στο Κρέιτον από το 2016 έως το 2018, δεν έγινε draft και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την κορεατική Γουόντζου Πρόμι πριν παίξει στον Λίβανο με τη φανέλα της Σαμπβίλ και βρεθεί φέτος στο Ισραήλ για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα.

Με 20.2 πόντους από 42.3% στο τρίποντο και 73.9% στις βολές, με 3.5 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 17.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30.8 λεπτά συμμετοχής σε 20 αγώνες της ισραηλινής Λίγκας, ο Φόστερ έγραψε νούμερα που του δίνουν το δικαίωμα να εξαργυρώσει την αγωνιστική και πνευματική του ωρίμανση. Μπήκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, ο Παναθηναϊκός τον έχει ψηλά στη λίστα του, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι περισσότερο, δεν βρίσκονται δηλαδή οι δυο πλευρές στο στάδιο των υπογραφών.

Για τους πράσινους προέχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας και η απόφαση για τη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει την ερχόμενη περίοδο. Η επόμενη εβδομάδα θα βοηθήσει για να προκύψουν συμπεράσματα σε αρκετούς τομείς και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις όχι μόνο με τον Αμερικανό γκαρντ που θα αποκτηθεί για να γίνει ο... πολιορκητικός κριός στο κομμάτι του σκοραρίσματος, αλλά και με άλλους παίκτες όπως ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Λεωνίδας Κασελάκης που περιμένουν μια κλήση για να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ