ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Τελειώνει" του Κασελάκη με διετές συμβόλαιο

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λεωνίδας Κασελάκης αποχωρεί από τον Προμηθέα, κι η συνέχεια της καριέρας του αναμένεται να τον βρει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για μείωση του προϋπολογισμού της νέας αγωνιστικής περιόδου περί το 40%, ήταν ξεκάθαρο πως ο Προμηθέας δεν θα μπορούσε να "αντέξει" όλα τα φετινά συμβόλαια. Η πλειονότητα των παικτών που αποτέλεσαν τη βάση της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα αποτελέσει παρελθόν, με τους γηγενείς παίκτες να είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Την ώρα που γίνεται η τελευταία προσπάθεια για την παραμονή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της αχαϊκής ομάδας), παρελθόν αποτελεί ο Λεωνίδας Κασελάκης (30 χρονών, 2.02 μέτρα). Ο έμπειρος φόργουορντ δεσμευόταν για ακόμη ένα χρόνο με τον Προμηθέα, ήταν σαφές όμως εδώ και καιρό πως δεν μπορεί θα συνεχίσει για το 2020/21.

Αυτό το γεγονός απλούστευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αρχική επιδίωξη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να τον αποκτήσει, με στόχο να προσθέσει ακόμη περισσότερο ελληνικό στοιχείο στο rotation της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο διεθνής παίκτης αναμένεται να αποτελέσει -σύντομα- μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων (με διετές συμβόλαιο συνεργασίας), σε μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει να απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων όμως σε συνδυασμό με την γενικότερη στασιμότητα που υπήρχε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο "πάγωσαν" την υπόθεση. Πλέον, κι ενώ οι πράσινοι αρχίζουν να λειτουργούν με νέο διοικητικό σχήμα ( Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος τρέχουν πλέον όλες τις υποθέσεις), ο Γιώργος Βόβορας θέτει το πλάνο επί τάπητος (πριν απ' όλα θα έρθει η ανακοίνωση της δικής του... προαγωγής σε head coach), με τον Λεωνίδα Κασελάκη να είναι ένας εξ αυτών που θα προστεθούν άμεσα στο ρόστερ.

Ο 30χρονος φόργουορντ θα δεσμευτεί για δύο χρόνια (μέχρι το καλοκαίρι του 2022), αποτελώντας εναλλακτική λύση για τα φόργουορντ.

Κι εν συνεχεία, σε ό,τι έχει να κάνει με την ελληνική βάση των πρασίνων, στόχο αποτελεί η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη για να κάνει ο 27χρονος γκαρντ τη δεύτερη θητεία του στον σύλλογο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ