ΜΠΑΣΚΕΤ

Kαλάθης: "Θέλω να παίζω μόνο στον Παναθηναϊκό"

Kαλάθης: "Θέλω να παίζω μόνο στον Παναθηναϊκό"

Η EuroLeague έκανε focus στον Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν έκρυψε το "δέσιμό" του με τον Παναθηναϊκό, ενώ το εγκώμιο του αρχηγού τους έπλεξαν οι Τζέιμς Γκιστ, Ιωάννης Παπαπέτρου και Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Νικ Καλάθης με αφορμή ένα αφιέρωμα της EuroLeague θυμήθηκε την πρώτη του θητεία του στον Παναθηναϊκό (2009-12) και το πόσο τον είχε βοηθήσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της Ευρώπης μαζί με τους πράσινους.

"Δεν θέλω να αγωνιστώ σε κάποια άλλη ομάδα. Αυτή η ομάδα είναι σαν οικογένεια. Από τότε που ήρθα από το κολέγιο, ο Ομπράντοβιτς με βοήθησε να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα. Πήγε την δημιουργία μου στο επόμενο επίπεδο και με έκανε να καταλάβω ευρωπαϊκό μπάσκετ, διότι ήμουν παιδί, όταν ήρθα. Πίστευα πως θα αγωνιστώ κατευθείαν, αλλά αυτό δεν έγινε", είπε αρχικά αρχηγός του Παναθηναϊκού στο Focuς που του έκανε η EuroLeague, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Κάποιες ομάδες δεν προκρίνονται ποτέ σε Final Four. Αυτή ομάδα έχει πετύχει τόσα πολλά στο παρελθόν. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να βρεθούμε στον δρόμο για το Final Four κι ευελπιστούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο".

Ηγέτης και θηρίο στην άμυνα

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του παρατήρησε πως ο Νικ Καλάθης "είναι ηγέτης. Είναι ένας προπονητής στο γήπεδο. Όταν βρίσκεται στο παρκέ κάνει αισθητή την παρουσία του και όλοι ξέρουν πως είναι εκεί. Είναι θηρίο στην άμυνα. Βάζει τα χέρια του στην μπάλα. Επιθετικά είναι ένας μεγαλόσωμος γκαρντ. Δεν ήξερα πόσο μεγαλόσωμος είναι μέχρι που τον είδα να αγωνίζεται εναντίον άλλων γκαρντ στην EuroLeague".

Σπουδαίος άνθρωπος και παίκτης

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε πως ο διεθνής γκαρντ "οργανώνει την ομάδα και τα αποδυτήρια, ενδιαφέρεται για τους υπόλοιπους και αυτά τον κάνουν ξεχωριστό και πραγματικό ηγέτη. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και παίκτης".

Σαν ελβετικός σουγιάς

Ο Κιθ Λάνγκφορντ από την πλευρά του, είπε: "Είναι ακόμα νέος, αλλά είναι ο πιο έμπειρος παίκτης. Είναι σαν ελβετικός σουγιάς. Οργανώνει τα plays και παίζει καλή άμυνα. Λίγο - πολύ τα κάνει όλα. Το να απίζεις με έναν παίκτη σαν αυτόν, σε βοηθάει να βελτιωθείς".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ