EUROLEAGUE

Ποκουσέβσκι: "Θα είναι υπέροχο να παίξω με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ"

Ποκουσέβσκι: "Θα είναι υπέροχο να παίξω με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ"

Η "ανακάλυψή" του από τον Ολυμπιακό και το άστρο του που έλαμψε στο Βελιγράδι. Οι "δάσκαλοί" του στους ερυθρόλευκους και η προσαρμογή του στην Ελλάδα. Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι μίλησε για τη μικρή, αλλά πολύ ελπιδοφόρα πορεία του που τον έφερε στην χώρα μας.

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι ήταν ένας από τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν στο Euroleague Basketball ADIDAS Next Generation Tournament και οι διοργανωτές εστίασαν στην περίπτωσή του. Ο 17χρονος Σέρβος του Ολυμπιακού, ο οποίος αντικρίζει τη γη από τα 211 εκατοστά κι έχει κινήσεις περιφερειακού παίκτη, μίλησε για το πώς οι ερυθρόλευκοι ανακάλυψαν την περίπτωσή του, ενώ από τα λεγόμενά του προκύπτει πως είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και να φτάσει στο επίπεδο των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κώστα Παπανικολάου.

"Είναι ένα μεγάλο τουρνουά και μία σπουδαία εμπειρία για την ομάδα", δήλωσε αρχικά ο 17χρονος Σέρβος στην ιστοσελίδα της EuroLeague αναφερόμενος στο Next Generation, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την πρώτες εμπειρίες που αποκόμισε από την συμμετοχή του στην EuroLeague των μικρών της περασμένης σεζόν:

"Πέρσι ήμουν ο νεότερος στην ομάδα, μάθαινα από τους συμπαίκτες μου και αυτό με βοήθησε. Ήταν σκληρά παιχνίδια που με βοήθησαν να μάθω, να διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου και να παίζω για την ομάδα. Θέλω να βοηθώ τους συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος και προσπαθώ πάντα να βοηθάω την ομάδα να νικάει".

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι, όμως, φέτος, είχε την ευκαιρία να παίξει στο Βελιγράδι, όπου τον απόλαυσαν μέλη της οικογένειάς του και φίλοι του: "Ήταν ωραίο που έπαιξα μπροστά τους. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα έπαιζα στο Βελιγράδι, γιατί γνώριζα πως όλοι ανυπομονούσαν να με δουν να αγωνίζομαι".

Η οικογένεια του ταλαντούχου Σέρβου το 1999 εγκατέλειψε την Πρίστινα λόγω πολέμου, αρχικά πήγε στη Ποντγκόριτσα και το 2001 μετακόμισε στο Βελιγράδι, όπου γεννήθηκε ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι.

Ο Σάσα Ποκουσέβσκι υπό την εποπτεία του πατέρα του, Σάσα είχε την πρώτη επαφή του με το μπάσκετ, όταν ήταν 6 ετών. Ο Σάσα Ποκουσέφσκι - ο οποίος είναι προπονητής - μάλιστα "ανέβαζε" στο Youtube videos με highlights του γιου του.

"Ένας προπονητής από τον Ολυμπιακό είδε αυτά τα videos και τηλεφώνησε στον πατέρα μου", τόνισε ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι και πρόσθεσε πως ο Ολυμπιακός "είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά τότε ήμουν μικρός και δεν το ήξερα. Σκεφτόμουν πως θα πάω στην Ελλάδα για να παίξω και να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα".

Ο Ποκουσέβσκι στα 13 του χρόνια πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς για να κυνηγήσει το όνειρό του και ο ίδιος θυμήθηκε πως "ήταν δύσκολο. Ήμουν μόνος σε μία ξένη χώρα με διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα. Ήταν δύσκολο. Έπειτα από έναν χρόνο ήξερα πως υπήρχε πίεση, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και πάντα πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο για να νικάει".

O Ποκουσέβσκι στα μισά της σεζόν 2015-16 μετακόμισε στην Ελλάδα και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ βοήθησε στην προσαρμογή του: "Όταν ήμουν μικρότερος κάναμε προπονήσεις στο ίδιο γήπεδο. Τώρα έπειτα από περίπου δέκα χρόνια είμαστε ξανά μαζί. Με βοηθάει να διαβάζω το παιχνίδι και να το βλέπω με διαφορετικό τρόπο".

Για τις προπονήσεις που κάνει με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, τόνισε: "Το να παίζεις μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη είναι απίστευτο. Η προσήλωση του Σπανούλη είναι απίστευτη. Είναι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε προπόνηση".

Επίσης, ένα πρότυπο για τον ίδιο είναι και ο Κώστας Παπανικολάου λόγω "της ενέργειάς του και της άμυνάς του", ενώ καταλήγοντας δεν έκρυψε πως "προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο στις προπονήσεις. Θέλω να παίζω έξυπνα, να μην κάνω λάθη και να παίζω καλή άμυνα άμυνα και να βοηθάω την ομάδα, ώστε ο προπονητής να πιστέψει σε εμένα και να να με βάλει στο παιχνίδι. Θα είναι πολύ όμορφο να παίξω στην ομάδα. Θα είναι υπέροχο να παίζω μαζί με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ