EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Ποκουσέβσκι, ο νεαρότερος των Πειραιωτών στη EuroLeague

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ομορφη βραδιά για τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι, που στα 17 του έκανε ντεμπούτο στη EuroLeague για να γίνει ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (VIDEO).

Οι τραυματισμοί των Σπανούλη, Στρέλνιεκς, Αγραβάνη και η μετακόμιση του Γιάνις Τίμα στη Χίμκι, άφησαν μόλις 11 διαθέσιμους παίκτες στον Ντέιβιντ Μπλατ για την εντός έδρας αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19 με τη Μπάγερν Μονάχου. Οι συγκυρίες βοήθησαν έτσι να γράψει ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι ιστορία για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση, καθώς έγινε ο νεαρότερος που αγωνίστηκε με τα ερυθρόλευκα σε αυτή!

Σε ηλικία 17 ετών, δύο μηνών και 21 ημερών, ο Σέρβος περιφερειακός που βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.11 έκανε το ντεμπούτο του στη EuroLeague , καθώς ο Μπλατ δεν έχει το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει σε αγώνες της Basket League. Ο Ποκουσέβσκι πιάνει θέση ξένου και γι' αυτό βρίσκεται, προς το παρόν τουλάχιστον, εκτός ελληνικού ρόστερ. Στο φινάλε μάλιστα σκόραρε και τον πρώτο του πόντο από βολή για να δεχθεί το χειροκρότημα κόσμου και συμπαικτών.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης 19 Μαρτίου, το ρεκόρ του νεαρότερου στην ιστορία του Ολυμπιακού κρατούσε ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, επτά μηνών και 17 ημερών! Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2002, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει εκτός έδρας την Σλασκ (91-72), με τον "Πριντ" να παίρνει τα δύο πρώτα του λεπτά και το πρώτο του αμυντικό ριμπάουντ. Όσα ακολούθησαν, είναι γνωστά...

Photocredits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ