EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Διακανονισμένο το χρέος προς τον Τουπάν που δικαιώθηκε στο BAT

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρεις μήνες μετά από την απόφαση του BAT, η FIBA δημοσίευσε τις 71 σελίδες από το story της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον Αξέλ Τουπάν. Συνολικά 380.000 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν οι ερυθρόλευκοι, απομένουν τα 75.000 του διακονονισμού.

Ένα χρόνο μετά από την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2018, ο Αξέλ Τουπάν έχει ήδη δικαιωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο (BAT) και έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με τους Πειραιώτες. Την Τρίτη (5/5) δημοσιεύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (η απόφαση έχει παρθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020) στην ιστοσελίδα της FIBA όλο το χρονικό της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών, αλλά και τα αναλυτικά ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι ερυθρόλευκοι στον Γάλλο περιφερειακό που αποχώρησε από την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 αγωνίστηκε τη σεζόν 2019/20 στην Ισπανία με τη φανέλα της Μάλαγα.

" Στις 15 Ιουλίου 2018 ο Αξέλ Τουπάν και ο Ολυμπιακός υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών. Η συμφωνία μπορούσε να ακυρωθεί αν υπήρχε καθυστέρηση πληρωμής μισθοδοσίας για περισσότερες από 30 ημέρες. Στις 12 Μαρτίου 2019, ο εκπρόσωπος του αθλητή ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για αθέτηση της συμφωνίας, καθώς ο Τουπάν δεν είχε πληρωθεί τους μισθούς Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και τα ποσοστά του ατζέντη του για τους μήνες Οκτώβριο και Φεβρουάριο. Στις 21 Μαρτίου έγινε πληρωμή στον παίκτη, ενώ την 1η Απριλίου υπήρξε νέα απαίτηση με την ομάδα να λέει πως εξαιτίας των capital controls δεν μπορούσε να κάνει πληρωμές στο εξωτερικό.

Ο παίκτης ρωτήθηκε αν ήθελε να πληρωθεί στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του παίκτη να μη μένει ικανοποιημένος με αυτή την επιλογή. Στις 13 Απριλίου ο εκπρόσωπος του Τουπάν με έγγραφό του ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον τερματισμό της συνεργασίας τους, εξαιτίας παραβίασης όρων στη συμφωνία που είχαν υπογράψει. Την ίδια μέρα η ομάδα απάντησε πως δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει τον Τουπάν σε λογαριασμό του εξωτερικού, ενώ εκείνος είχε συμφωνήσει να πάρει τα χρήματά του σε τράπεζα της Ελλάδας. "Η ενημέρωσή σας για τερματισμό της συνεργασίας μας θεωρείται άκυρο από μέρους μας και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατευθούμε από τη ζημιά που έχουμε υποστεί από την πλευρά σας" ήταν η θέση της ΚΑΕ Ολυμπιακός" αναφέρονται μεταξύ άλλων στα έγγραφα του BAT.

Ολυμπιακός και Τουπάν συνέχισαν την αντιδικία τους για αρκετούς μήνες, με τον Γάλλο περιφερειακό της Ουνικάχα Μάλαγα να δικαιώνεται σε σημαντικό βαθμό και τους Πειραιώτες να προχωρούν πριν από μήνες σε διακανονισμό μαζί του για την πληρωμή του ποσού που αποφάσισε το BAT ότι πρέπει να του καταβληθεί. Αυτό το ποσό έφτανε περίπου στις 380.000 ευρώ μαζί με τα δικαστικά έξοδα, ενώ στον Τουπάν οφείλονται περίπου 75.000 για να σβηστεί η οφειλή προς το πρόσωπό του.

Μπορείτε να δείτε και τις 71 σελίδες εδώ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ