EUROLEAGUE

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ
EUROKINISSI

Οι δηλώσεις των Ντέιβιντ Μπλατ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος από την αναχώρηση των "ερυθρόλευκων" για την Ποντγκόριτσα και ο παραλληλισμός του Ολυμπιακού με τους... Μπόστον Σέλτικς.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον Ολυμπιακό μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague , οι οποίες έχουν ρίξει τους "ερυθρόλευκους" κοντά στην 9η θέση και τον έχουν απομακρύνει πια πολύ από την 4η. Ο Ντέιβιντ Μπλατ πάντως προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις στη συνέχεια της EuroLeague, όχι απαραίτητα δυσάρεστες. Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, καλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει από τους... Μπόστον Σέλτικς.

" Χρειαζόμαστε πολύ τη νίκη. Στα προηγούμενα παιχνίδια υπήρχαν κάποια περιθώρια, τώρα δεν έχουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παρά το ρεκόρ της στη βαθμολογία έχει νικήσει εντός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ κι αυτό λέει πολλά. Σουτάρουν όντως πολύ για από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά το σημαντικό είναι πως έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Έχουν τέσσερις αλλαγές στο ρόστερ.

Δεν είναι απαραίτητα η ομάδα που νικήσαμε εύκολα εντός έδρας στον πρώτο γύρο. Είναι κάτι που το έχουν καταλάβει ομάδες που έπαιξαν εκεί. Δείχνει τη θέλησή τους για νίκες, αλλά και την ποιότητα που έχουν πλέον ως ομάδα", είπε αρχικά ο Μπλατ, πριν περάσει και στο... ΝΒΑ, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των Σέλτικς, οι οποίοι προέρχονταν -όπως και ο Ολυμπιακός- από σερί ηττών, πριν διαλύσουν εκτός έδρας τους Γουόριορς.

" Προτιμώ να κοιτάζω το μέλλον και όχι το παρελθόν. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για ό,τι έχει συμβεί. Έχουμε πέντε συνεχόμενες ήττες. Και οι Σέλτικς είχαν 4-5 συνεχόμενες ήττες και όλοι τους έθαψαν, αλλά μετά νίκησαν τους Γουόριορς και τους Κινγκς εκτός έδρας και όλοι νομίζουν πως όλα είναι καλά. Τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Θα πρέπει να προχωρήσεις με πάθος και προσήλωση κάθε μέρα και να κάνουμε το καλύτερο. Αυτό προσπαθώ για την ομάδα και τους παίκτες μου", τόνισε ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής.

Ο Μπλατ σχολίασε ακόμα και την εκλογή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ως πρόεδρο των προπονητών στην EuroLeague: " Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τα βήματα που έχουν γίνει. Ελπίζω να μας βοηθήσει και να βοηθήσει όλους τους προπονητές στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος. Είναι κάτι που ελπίζω να βοηθήσει όλους τους προπονητές, γιατί η δουλειάς μας έχει πολλές δυσκολίες. Εύχομαι να χτίσουμε κάτι καλό για το μπάσκετ γενικότερα και το επάγγελμά μας".

ΓΟΥΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ: "Η ΑΜΥΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΜΑΣ"

Λίγο πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μαυροβούνιο, μίλησε και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα της νίκης στο αυριανό ματς: " Έχουν μείνει μόνο έξι παιχνίδια για την λήξη της κανονικής περιόδου και ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε φινάλε που μπορούμε. Για να πάρουμε την καλύτερη θέση στην τελικά κατάταξη πριν από τα playoffs. Ξέρουμε πως η Μπουντούτσνοστ στην έδρα της είναι ιδιαίτερα δυνατή και εκεί έχει νικήσει πολλές μεγάλες ομάδες.

Θα είναι δύσκολο, νιώθουμε έτοιμοι να παίξουμε καλά και είναι στιγμή να αλλάξουμε την κατάσταση και να πάρουμε τη νίκη. Η άμυνα μας θα είναι το κλειδί, σουτάρουν καλά, οπότε δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό μέσα από την επίθεση τους. Σίγουρα, η άμυνα θα είναι το κλειδί".

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την αναχώρηση του Ολυμπιακού:

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ
EUROKINISSI

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ

Έκανε παραλληλισμό του Ολυμπιακού με τους Σέλτικς ο Μπλατ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ