EUROLEAGUE

Σλούκας: "Στην αρχή δεν ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας εξήγησε γιατί αρχικά... φοβόταν να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στα "μαθήματα" που πήρε από τους Θοδωρή Παπαλουκά και Βασίλη Σπανούλης και μίλησε για την άριστη συνεργασία του με τον Ζέλκο Ομπράντοβιτς.

Ο Κώστας Σλούκας με αφορμή την αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Ρεάλ (22:00) στη Μαδρίτης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα "libertaddigital.com" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σκέψεις που έκανε το 2008, όταν έμαθε πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, ενώ μίλησε και για τους Βασίλη Σπανούλη, Θοδωρή Παπαλουκά και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δηλώσεις του 29χρονου γκαρντ:

Για τη μετακόμισή του στον Πειραιά το 2008: "Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως δεν ήθελα να πάω. Ήταν μεγάλη τιμή και η πρόταση με έκανε πολύ χαρούμενο. Ανησυχούσα, γιατί πίστευα πως το επίπεδο είναι πολύ ψηλό για εμένα. Έπαιζαν στην EuroLeague και εγώ ήμουν στη Γ' Εθνική. Στην ομάδα ήταν παίκτες που ήταν πρότυπα για εμένα. Δεν ήταν εύκολο να σκεφτώ πως θα έκανα προπονήσεις μαζί με τον Παπαλουκά".

Για τον Θοδωρή Παπαλουκά: "Μου έδωσε πολύ καλές συμβουλές, αλλά συγχρόνως με άκουγε. Αποτελεί τον βασικό λόγο για το ότι προσέχω το σώμα μου τόσο πολύ".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Ξέρω πολύ καλά πώς δουλεύει και τι κάνει σε κάθε προπόνηση. Δουλεύει σκληρά, η νοοτροπία του είναι απίστευτη και δουλεύει σαν ρομπότ. Επίσης, πιστεύει πάρα πολύ στον εαυτό του. Μπορεί να έχει 3/3 τρίποντα στα τελευταία δύο λεπτά. Κάθε ομάδα στην Ευρώπη πρέπει να το υπολογίζει αυτό".

Για την υπογραφή του στην Φενέρμπαχτσε: "Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτέλεσε τον κύριο λόγο για την απόφασή μου. Μου τηλεφώνησε και μου είπε πως με θέλει στην ομάδα. Αυτό με έκανε χαρούμενο. Ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη με ήθελε στην ομάδα του. Μιλήσαμε μόλις για πέντε λεπτά και μου εξήγησε τι ήθελε από εμένα. Δεν συζητήσαμε για χρήματα. Το πιο σημαντικό ήταν πως ο Ομπράντοβιτς με εμπιστευόταν και όχι τα χρήματα. Τον εμπιστεύομαι τυφλά. Είναι πολύ σκληρός και ζητάει το 150% από τους παίκτες. Αν κάνεις όσα ζητά, θα νικήσεις. Αυτό είναι πιο σημαντικό. Προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει η χημεία που έχουμε δημιουργήσει στην ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ