EUROBASKET

Ζουν και πεθαίνουν με τα τρίποντα οι Ιταλοί

Ζουν και πεθαίνουν με τα τρίποντα οι Ιταλοί

Οι τρομερές επιδόσεις των Ιταλών πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., τα (πολλά) ατομικά ρεκόρ, το 23-0 της Λετονίας και οι υπόλοιποι αριθμοί που ξεχώρισαν από την 3η μέρα του Eurobasket.

Πολλά ήταν τα ατομικά ρεκόρ που έσπασαν στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του Eurobasket. Οι Γκόραν Ντράγκιτς, Μελίχ Μαχμούτογλου, Κώστας Σλούκας και Γιάνις Στρέλνιεκς πέτυχαν τα πιο αξιοσημείωτα εξ αυτών, ενώ έγιναν ακόμα δύο σημαντικές επιδόσεις σε efficiency και λάθη. Το νούμερο που ξεχωρίζει, πάντως, είναι μάλλον η νέα καταπληκτική επίδοση της Ιταλίας πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., της μοναδικής ομάδας στο Eurobasket που σουτάρει περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

51,7

Αυτό είναι το ποσοστό που έχει πλέον η Ιταλία στο Eurobasket πίσω από τα 6,75μ.. Όχι σε 20 ή 30 προσπάθειες, αλλά σε 58, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο Eurobasket. Οι Ιταλοί είχαν 17/31 τρίποντα και μόνο 8/20 δίποντα κόντρα στους Ουκρανούς. Είναι η μόνη ομάδα στο τουρνουά που επιχειρεί περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

35

Ο Πάου Γκασόλ δεν χρειάστηκε περισσότερο από 20'16'' για να σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση στο δείκτη efficiency (+35). Ο 37χρονος σέντερ πέτυχε 26 πόντους, ευστόχησε στα 9 από τα 10 σουτ που επιχείρησε , έβαλε όλες τις βολές (7/7) και γενικά δεν έκανε τίποτα λάθος στον περίπατο της Ισπανίας με αντίπαλο την Τσεχία.

29

Στην πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του με την εθνική ομάδα βρέθηκε ο Γκόραν Ντράγκιτς στον αγώνα με τη Φινλανδία. Ο “Ντράγκον” σημείωσε 29 πόντους και ξεπέρασε τους 28 που είχε σε έναν αγώνα με την Ελλάδα στο Eurobasket του 2013.

24

Ρεκόρ και μάλιστα μεγάλο σημείωσε ο Μελίχ Μαχμούτογλου. Ο Τούρκος γκαρντ διπλασίασε την καλύτερη επίδοσή του με την εθνική ομάδας (12) στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία , καθώς σημείωσε 24 πόντους με 7/11 τρίποντα!

23

Το μεγαλύτερο σερί πόντων στο τουρνουά έκανε η Λετονία στον αγώνα με το Βέλγιο. Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις πέτυχε 23 συνεχόμενους πόντους σε ένα χρονικό διάστημα 5'08'' στην τέταρτη περίοδο (από το 32' έως το 37'), μετατρέποντας το 63-58 σε 86-58. Την ίδια μέρα ένα μεγάλο σερί έκαναν και οι Κροάτες (18-0) στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης με τη Ρουμανία.

16,6

Τόση ήταν η μέση διαφορά με την οποία κρίθηκαν τα 12 παιχνίδια της 3ης ημέρας . Τα εννέα έληξαν με διψήφιες διαφορές και μόνο δύο (Φινλανδία-Σλοβενία και Ρωσία-Σερβία) κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

15

Νέο ρεκόρ πόντων και ασίστ έχει από χθες ο Κώστας Σλούκας. Στην ήττα της Ελλάδας από τη Γαλλία ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε σημείωσε 15 πόντους (ξεπερνώντας τους 14 που είχε βάλει στο Eurobasket του 2013 κόντρα στην Τουρκία) και μοίρασε 7 ασίστ , δύο παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του (5, σε ματς με τη Γεωργία από το Eurobasket του 2015).

14,2

Αυτό είναι το ποσοστό... αστοχίας που έχει ο πάγκος του Ισραήλ στο τουρνουά! Κόντρα στη Λιθουανία είχε συνδρομή 9 πόντους με 4/18 σουτ , εκ των οποίων μάλιστα οι επτά σημειώθηκαν στα τελευταία ανούσια λεπτά της αναμέτρησης. Οι αναπληρωματικοί του Ισραήλ έχουν 6,5 πόντους κατά μέσο όρο με συνολικό ποσοστό ευστοχίας 14,2% (4/28 σουτ).

13

Την καλύτερη επίδοσή του σε ασίστ με την Εθνική Λετονίας σημείωσε ο Γιάνις Στρέλνιεκς στην εύκολη νίκη επί του Βελγίου. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μοίρασε 13 τελικές πάσες , αριθμό που δεν είχε καν πλησιάσει στα προηγούμενα 47 επίσημα παιχνίδια που είχε δώσει με την εθνική ομάδα από το 2011 μέχρι χθες. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 9 ασίστ από το 2013.

9

Τόσα λάθη έκανε ο Ντένις Σρέντερ στη νίκη της Γερμανίας επί της Γεωργίας . Ο τελευταίος που υπέπεσε σε τόσα πολλά σε Eurobasket ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς το 2011 στην αναμέτρηση της Σερβίας με τη Ρωσία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ