EUROBASKET

Έκαναν πλάκα στο Ισραήλ οι Λιθουανοί

Έκαναν πλάκα στο Ισραήλ οι Λιθουανοί

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο στο Τελ Αβίβ, περίπατος της Λιθουανίας στο δεύτερο και άνετη νίκη επί του νωθρού και απογοητευτικού Ισραήλ για την ομάδα του Αντομάιτις.

Ποιος να το περίμενε πως το Ισραήλ (που διοργανώνει τον Β' Όμιλο) θα παρουσιαστεί τόσο κακό στο Eurobasket 2017... Η ομάδα του Έρεζ Έντελσταϊν διασύρθηκε στην πρεμιέρα από την Ιταλία, διασύρθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι της από τη Λιθουανία (88-73) που έκανε εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο για να πάρει τη νίκη μπροστά σε ένα κοινό που δεν είχε ενέργεια όπως και η ομάδα του. Χάουελ, Κάσπι και Μέκελ πάλεψαν όσο μπορούσαν, όμως η Lietuva σκόραρε 33 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και με πλουραλισμό στην επίθεση έφτασε δια περιπάτου στη νίκη.

Οι Ισραηλινοί είχαν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, άντεξαν μέχρι το ημίχρονο και έδειξαν έτοιμοι να παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη, όμως αυτό που συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε με καταιγίδα που τους έπνιξε. Η άμυνα των γηπεδούχων εξαφανίστηκε, οι αναπληρωματικοί της Λιθουανίας έκαναν ό,τι ήθελαν όταν πήραν τη σκυτάλη από τους βασικούς και ένα τρίποντο πολύ πίσω από το κέντρο του Γιουσκεβίτσιους στο φινάλε της περιόδου (51-71) έκρινε οριστικά και αμετάκλητα την αναμέτρηση.

Οι διαιτητές: Λεθκάνο, Ζουράποβιτς, Βοΐνοβιτς

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 37-38, 51-71, 73-88

ΙΣΡΑΗΛ (Έντελσταϊν): Χάουελ 20, Ντόσον 2, Μέκελ 18 (1), Ελιγιάχου 9, Κάσπι 15 (3), Πνίνι 2, Καντίρ, Χαλπερίν, Μπλέιζερ, Τιμόρ 3 (1), Ζάλμασον 2.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντομάιτις): Καλνιέτις 4, Γιουσκεβίτσιους 6 (1), Ματσιούλις 9 (9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλαντσιούνας 11 (10 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 16 (2), Μοτιεγιούνας 6, Μπέντζιους, Γκριγκόνις, Γκουντάιτις 16, Ουλανόβας 18 (1)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ