EUROBASKET

Εύκολα τη Μεγάλη Βρετανία οι Τούρκοι του "μπόμπερ" Μαχμούτογλου

Εύκολα τη Μεγάλη Βρετανία οι Τούρκοι του "μπόμπερ" Μαχμούτογλου

Μία μόλις μέρα μετά την ήττα τους από τη Ρωσία, οι Τούρκοι δυσκολεύτηκαν, αλλά λύγισαν την αντίσταση των φιλόδοξων Βρετανών.

Το σοκ από την ήττα της πρεμιέρας ήταν μεγάλο, όμως οι Τούρκοι μάζεψαν γρήγορα τα κομμάτια τους, ξέχασαν το παιχνίδι με τη Ρωσία και νίκησαν τη Μεγάλη Βρετανία (84-70) στη Fenerbahce Arena της Κωνσταντινούπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μελίχ Μαχμούτογλου που βάζει ακόμη τρίποντα, εξαιρετικός ήταν όμως και ο Σεμίχ Ερντέν την ώρα που το μεγάλο όπλω των Βρετανών, ο Ντάνιελ Κλαρκ τελείωνε την αναμέτρηση με 3/14 σουτ.

Ο στόχος των παικτών του Τζο Προύντι ήταν να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ, να μην αφήσουν τους Τούρκους να ξεφύγουν. Το κατάφεραν στην πρώτη περίοδο, όμως στη δεύτερη βρέθηκαν πίσω με διψήφια διαφορά και στο ημίχρονο έμειναν στο -13 (36-49). Η αστοχία του Κλαρκ τους "πόνεσε", όμως στο δεύτερο μέρος ροκάνισαν τη διαφορά, πλησίασαν στο σκορ, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ σε θέση... βολής, αρκετά κοντά ώστε να τρομάξουν πραγματικά τους γηπεδούχους. Έδειξαν καλό πρόσωπο, ομαδικότητα και είχαν σωστή κυκλοφορία, όχι όμως και την ανάλογη εμπειρία για να διεκδικήσουν τη νίκη που πήγε στα χέρια των παικτών του Σαρίτσα.

Οι διαιτητές: Τσμικίεβιτς, Πασκουάλ, Μιλόγεβιτς

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-49, 54-64, 70-84

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Προύντι): Τζόνσον 3 (1), Μόκφορντ 5 (1), Λόρενς 15 (3), Οκερέφορ 8 (2), Κλαρκ 8 (2), Μάρεϊ, Μπόατενγκ 2, Νέλσον 8 (2), Ατσάρα 6, Ολασένι 15 (14 ριμπάουντ)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σαρίτσα): Βεϊσέλογλου 2, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 9 (1), Οσμάν 11 (1), Ερσέκ 3 (1), Ερντέν 19 (6/9 δίποντα, 7/8 βολές), Μαχμούτογλου 24 (7/11 τρίποντα, 6 ασίστ), Αλντεμίρ, Σανλί 2, Κορκμάζ 11 (1), Σιπαχί 3 (1).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ