EUROBASKET

Eurobasket U20: Πρώτος σκορέρ ο Καλαϊτζάκης, πρώτος "κλέφτης" ο Μωραΐτης!

Eurobasket U20: Πρώτος σκορέρ ο Καλαϊτζάκης, πρώτος "κλέφτης" ο Μωραΐτης!

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Δημήτρης Μωραΐτης άφησαν το σημάδι τους στο Eurobasket U20, αφού ο Καλαϊτζάκης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο Μωραΐτης πρώτος στα κλεψίματα και δεύτερος στις ασίστ.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να διακριθεί στο Eurobasket U20 του Τελ Αβίβ, κατακτώντας την 9η θέση. Παρόλα αυτά, οι δύο κατά τεκμήριο καλύτεροι παίκτες της ομάδας, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ, κατάφεραν να αφήσουν το σημάδι τους στην διοργάνωση.

Αρχή με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19.7 πόντους μέσο όρο, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Γκαμπριέλε Στεφανίνι (19.4 πόντοι μέσο ορο).

Ο Δημήτρης Μωραΐτης από την πλευρά του αναδείχθηκε πρώτος στα κλεψίματα στην διοργάνωση με 3.1 κλεψίματα ανά αγώνα (!), αλλά και δεύτερος στις ασίστ με 7 ανά αγώνα. Πρώτος πασέρ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιαμ Μαντάρ του Ισραήλ ( που κατέκτησε και τον τίτλο) με 7.7 ασίστ ανά αγώνα.

Οι δύο διεθνείς γκαρντ βέβαια είχαν αφήσει το σημάδι τους πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διοργάνωση, αφού είναι υπεύθυνοι για τα δύο triple-double που σημειώθηκαν στο Eurobasket U20! Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Μωραΐτης στις 18 Ιουλίου, ο οποίος στον αγώνα με την Σερβία (νίκη με 78-72) είχε 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Δύο μέρες αργότερα, ο Καλαϊτζάκης είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ στη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Σλοβενία με 89-80.

Για την ιστορία, ο Καλαϊτζάκης ολοκλήρωσε την διοργάνωση έχοντας 19.7 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 29.6 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μωραΐτης είχε 16.1 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3.1 κλεψίματα μέσο ορο σε 31.3 λεπτά συμμετοχής.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ