Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νικολοπούλου: "Κανείς δεν κουράζεται όταν σηκώνει κούπες"

Νικολοπούλου: "Κανείς δεν κουράζεται όταν σηκώνει κούπες"

Το κερδισμένο στοίχημα στο γυναικείο μπάσκετ, οι 7 τίτλοι, το αήττητο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός φτιάχνει τη δική του δυναστεία και δεν θέλει να σταματήσει. Η MVP του Κυπέλλου Αγγελική Νικολοπούλου εξηγεί στο Sport24.gr τη συνταγή της επιτυχίας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε Παναθηναϊκό και Νίκη Λευκάδας, πήρε το Κύπελλο Ελλάδας στα Χανιά και έκανε το 7 στα 7 στις εγχώριες διοργανώσεις από την ημέρα της επανίδρυσής του μπάσκετ γυναικών. Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης και ο χορηγός του τμήματος Γιώργος Λεριώτης, αισθάνονται δικαιωμένοι για εκείνη τη συμφωνία που έκαναν, ένα βράδυ Μαϊου στο Μικρολιμανο, το 2015.

Οι ερυθρόλευκοι μετρούν πλέον 7 τίτλους στην Ελλάδα και με το 4ο Κύπελλο που κατέκτησαν στα Χανιά , έπιασαν κορυφή στη διοργάνωση (μαζί με τις Εσπερίδες). Αν κατακτήσουν και το πρωτάθλημα (που είναι το λογικό) θα πάρουν και το 4ο νταμπλ, κάτι που καμία άλλη γυναικεία ομάδα μπάσκετ δεν έχει πετύχει. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλώρη για να σπάσει και το ρεκόρ στις συνεχόμενες νίκες εντός συνόρων. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στις 106 νίκες και ο Αθηναϊκός τις 119. Και βέβαια έχει βάλει στο στόχαστρο και το ρεκόρ γκίνες του Αθηναϊκού, με 105 αήττητα ματς στο πρωτάθλημα. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι στο 90-0.

Στο Πειραιά, λοιπόν, έχουν κερδίσει το στοίχημα στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά κανείς δεν δείχνει χορτασμένος. Κάθε άλλο. Το φετινό εγχείρημα με τη μείωση του μπάτζετ και την ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό, όχι μόνο δεν έχει κοστίσει σε αποτελέσματα, αλλά τα έχει συνδυάσει όλα. Διότι ο Ολυμπιακός πέτυχε να προκριθεί και στην EuroLeague κόντρα σε κάθε προγνωστικό, πήρε δύο νίκες στη διοργάνωση αν και οι ειδικοί πίστευαν πως δεν θα κερδίσει κανένα ματς και όλα αυτά συνδυάστηκαν με το γεγονός ότι η ομάδα ήταν μια από τις πλέον "εμπορικές" με βάση τα στοιχεία των μεταδόσεων της FIBA από το YouTube, στην κορυφαία γυναικεία διοργάνωση της Ευρώπης.

Νικολοπούλου: "Κανείς δεν κουράζεται όταν σηκώνει κούπες"

" Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που δίνουν πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στο γυναικείο μπάσκετ. Ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κουντούρης και ο κ. Λεριώτης. Είναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας και μας πλαισιώνουν και να μας στηρίζουν. Το πιο όμορφο είναι ό,τι δείχνουν με τον τρόπο τους την στήριξη τους προς το πρόσωπο μας και ειλικρινά νιώθω ευλογημένη που είναι μαζί τους. Το να είσαι σε έναν τέτοιο σύλλογο, ειδικά στην Ελλάδα που τα πράγματα δυστυχώς κινούνται σε χαμηλότερους ρυθμούς είναι κάτι το πολύ θετικό. Γιατί πλέον μπαίνεις σε μια πολύ διαφορετική λογική, 100% επαγγελματικη. Παίζεις στην EuroLeague, κατακτάς τίτλους και σου δίνεται η δυνατότητα να σε αντιμετωπίζουν όλοι ως επαγγελματία. Και αυτό είναι που κάθε αθλητής αναζητάει", λέει στο Sport24.gr η Αγγελική Νικολοπούλου, MVP του τελικού στα Χανιά.

Κατά γενική ομολογία φέτος ο Ολυμπιακός παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Με τον ρούκι πρώτο προπονητή Γιώργο Παντελάκη να έχει πάρει τα ηνία και την μπακέτα να περνάει στο νέο αίμα του γυναικείου μπάσκετ, οι ερυθρόλευκες δεν σαρώνουν όποιον βρίσκουν στο διάβα τους, αλλά παραμένουν ανίκητες στην Ελλάδα και συνάμα ανταγωνιστικές στην Ευρώπη. Κάτι που εκτός συνόρων δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν τα προηγούμενα χρόνια, παρότι έπαιζαν σε χαμηλότερο επίπεδο. Και ένα από τα μυστικά είναι και η εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών της ομάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον τίτλο της πολυτιμότερης που πήρε η Νικολοπούλου, το χάρηκαν περισσότερο οι συμπαίκτριές της.

Για τους αθλητές και τις ομάδες δεν υπάρχει ποτέ ταβάνι αναφορικά με το πού μπορούν να φτάσουν. Το ταβάνι το καθορίζεις μόνος σου

" Η αλήθεια είναι ότι φέτος το κλίμα στην ομάδα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Με κάθε άτομο στην ομάδα είμαστε πάρα πολύ κοντά. Και νομίζω ότι είναι φυσιολογικό για μας ως ομάδα -γιατί θεωρώ ότι σε άλλες ομάδες δεν γίνεται αυτό – να χαίρεται ο ένας με την χαρά του άλλου. Πάντα είναι μια δικαίωση για έναν αθλητή ένα βραβείο, αλλά μέσα από την ομάδα βγαίνει αυτός ο τίτλος και η ομάδα σου το χαρίζει αυτό. Οι συμπαίκτες σου και ο προπονητής σου και γενικά τα άτομα που είναι δίπλα σου στα κρίσιμα σημεία", λέει η 28χρονη γκαρντ, που βρίσκεται ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό και άρχισε τη δική της συλλογή τίτλων:

" Στην ουσία εκτός από το κύπελλο που έχω πάρει με τον Πρωτέα, είναι κάτι ξεχωριστό και για μένα οι πρώτοι τίτλοι της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη που ζω τέτοιες στιγμές. Για όλους τους αθλητές είναι οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα τους και τις θυμούνται για πάντα. Νομίζω ότι είναι ευλογία για κάθε αθλητή να περνάει τέτοιες στιγμές μαζί με τους συμπαίκτες του και τους προπονητές και όλο το σταφ γενικότερα. Όπως και αν προσπαθείς για να το περιγράψεις, είναι αδύνατον να το κάνεις αυτό με τα λόγια που σκέφτεσαι ακριβώς. Είναι μοναδικό".

Νικολοπούλου: "Κανείς δεν κουράζεται όταν σηκώνει κούπες"

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του Ολυμπιακού; Κίνδυνος κορεσμού υπάρχει; Η κούραση από τα συνεχή ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πρόβλημα; " Προσωπικά θεωρώ ότι και για τους αθλητές και τις ομάδες δεν υπάρχει ποτέ ταβάνι αναφορικά με το πού μπορούν να φτάσουν. Θεωρώ ότι το ταβάνι το καθορίζεις μόνος σου. Όμως από εκεί και πέρα όντως το πρόγραμμα ήταν δύσκολο καθώς είχαμε μεσοβδόμαδα αγώνες υψηλού επιπέδου και ματς στο τέλος της εβδομάδας. Αυτή όμως είναι η δουλειά μας για αυτό κληθήκαμε να αγωνιστούμε σε αυτήν την ομάδα. Γνωρίζαμε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσουμε και ξέραμε τι ακριβώς γίνεται και σκοπός μας ήταν να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν είναι τίποτα δεδομένο, ειδικά στην Ελλάδα και δεν ισχύει ότι πάμε και κερδίζουμε εύκολα παντού.

Δεν υπάρχει αυτό και αυτό που κάνουμε εμείς από την μεριά μας είναι να κοιτάμε τον αντίπαλο μας στα μάτια και είμαστε συγκεντρωμένες 1000%. Και προσπαθούμε μέσω αυτής της νοοτροπίας να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα. Κόπωση, λοιπόν, δεν υπάρχει. Ίσα ίσα που όταν είσαι σε μια νεανική ομάδα όπως η δική μας, αποκτάς περισσότερη όρεξη, έχεις περισσότερα όνειρα, έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Παράλληλα από την ομάδα αρχίζουν και ανεβαίνουν οι απαιτήσεις προς το πρόσωπο σου και προτιμάς να δουλέψεις στην τελική λίγο παραπάνω, για να αποδώσεις και εσύ και η ομάδα την επόμενη χρονιά ακόμα καλύτερα και στο τέλος να φτάσεις το παραπάνω βήμα. Σιγά σιγά, σκαλί με σκαλί και όπου βγάλει στο τέλος".

Αλήθεια, πώς φάνηκε στις ομάδες η διοργάνωση του Κυπέλλου; Η Νικολοπούλου είχε μόνο καλά λόγια να πει για τα Χανιά και την Κρήτη, έστω κι αν της έλειψε ο κόσμος από τις εξέδρες: " Θεωρώ ότι τα Χανιά ήταν ένας καλός προορισμός. Η φιλοξενία τους ήταν πολύ όμορφη, το ξενοδοχείο άψογο όπως και η διοργάνωση του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι βρέθηκε κόσμος στο γήπεδο αν και η Ομοσπονδία αποφάσισε να υπάρχουν μαθητές σε αυτό υπό τον φόβο να μην γίνουν κάποια επεισόδια. Δεν βρέθηκαν λοιπόν φίλοι των ομάδων που δίνουν τον παλμό τους σε μας, ούτε δεν είχαμε παραπάνω φίλους του Ολυμπιακού.

Από τη μία είναι κρίμα να έρχονται μόνο μαθητές και παιδιά στο γήπεδο, γιατί απαγορεύεται σε ανθρώπους που δεν ενοχλούν να δουν τον αγώνα από κοντά, από την άλλη προκειμένου να αποφευχθούν κάποια επεισόδια, αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν. Και κάτι τελευταίο. Θέλω να πω για την Κρήτη ότι παρόλο που δεν επιτρέπονταν φίλαθλοι να μπουν μέσα στο γήπεδο, ήρθαν φίλοι της ομάδας για να μας βοηθήσουν. Μας έδωσαν ώθηση. Και είχαμε οπαδούς μαζί μας, νιώθαμε πολύ όμορφα για αυτό και σαν στο σπίτι μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ