ΜΠΑΣΚΕΤ

Μία πεντάδα Ελλήνων ηγετών

Μία πεντάδα Ελλήνων ηγετών

Με το πρωτάθλημα της Basket League να αναμένεται πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, μία ευχάριστη συγκυρία έχει ως αποτέλεσμα πολλές ομάδες της "μεσαίας" ταχύτητας να έχουν στην θέση του ηγέτη έναν Έλληνα παίκτη.

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Α1 έχει κάνει βήματα μπροστά σε επίπεδο ποιότητας. Κανείς δεν έχει την απαίτηση βέβαια να ζορίζονται πραγματικά κάθε αγωνιστική ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Από την 3η θέση και κάτω ωστόσο γίνεται πλέον... πανικός, με τα πράγματα να μην είναι πάντα εύκολα για τους "αιώνιους".

Ένας από τους λόγους που ίσχυε αυτό πέρυσι και, λογικά, θα ισχύει και φέτος, είναι ότι πλέον οι περισσότερες ομάδες στηρίζονται και σε καλούς Έλληνες παίκτες. Με την οικονομική... κάνουλα να έχει στενέψει και την εύρεση καλών ξένων παικτών να έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη, οι Έλληνες παίκτες έχουν μεγαλύτερο ρόλο. Ενίοτε, δε, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις γίνονται και ηγέτες των ομάδων τους.

Στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται περισσότερο από ποτέ να δούμε Έλληνες παίκτες σε ηγετικούς ρόλους. Κάτι οι συνθήκες της προηγούμενης ομάδας τους, κάτι η ηλικία κάποιων παικτών, κάτι η ανάγκη για επαναπατρισμό, το αποτέλεσμα ήταν αρκετές ομάδες της "μεσαίας" ταχύτητας να έχουν Έλληνες παίκτες σε ηγετικό ρόλο. Και αυτό σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να ανοίγει διαρκώς η "πηγή" από την οποία μπορεί να τροφοδοτείται η Εθνική Ελλάδος, αλλά και οι λεγόμενοι "μεγάλοι".

Το Sport24.gr έκανε το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και ξεχώρισε 5 Έλληνες παίκτες που αναμένεται την φετινή σεζόν να έχουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής αλλά και ρόλο ηγέτη στις ομάδες τους και τους παρουσιάζει.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ)

Επέστρεψε στα μέσα της περσινής σεζόν και χρίστηκε αμέσως ηγέτης , έχοντας καλές και κακές στιγμές, αλλά και τον πολύπειρο Γιάννη Αθηναίου στο πλευρό του. Φέτος όμως ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια. Φέτος οφείλει να κάνει το δικό του απόλυτο ξεπέταγμα και να γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των "κίτρινων".

Μία πεντάδα Ελλήνων ηγετών

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (ΧΟΛΑΡΓΟΣ)

Με βάση το ταλέντο του ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα έπρεπε να αγωνίζεται τουλάχιστον σε ομάδα επιπέδου EuroCup ή Basketball Champions League και όχι σε μία νεοφώτιστη ομάδα της Α1. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά και ο ίδιος. Δεν έχει νόημα όμως να γίνει αυτή η κουβέντα. Έχει νόημα όμως να ειπωθεί ότι στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ο διεθνής με τις μικρές εθνικές 28χρονος φόργουορντ βρίσκει τις ιδανικές προϋποθέσεις για να θυμίσει στον κόσμο πόσο καλός παίκτης είναι.

ΦΙΛΙΚΟ / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΑΥΡΙΟ AEGEAN CARGO)

Λίγοι παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έχουν φορτωθεί με περισσότερη πίεση σε νεαρή ηλικία από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Από τα 16 του χρόνια ο φόργουορντ από το Αιγάλεω "βαφτίστηκε" ο επόμενος μεγάλος παίκτης, με τις επιτυχίες του με τις μικρές εθνικές ομάδες να παίζουν ρόλο σε αυτό. Σεζόν με την σεζόν, όμως, ο Χαραλαμπόπουλος έβλεπε τις απαιτήσεις να ανεβαίνουν και τον χρόνο συμμετοχής του στον Παναθηναϊκό να μην είναι ο αναμενόμενος, ενώ πέρυσι στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν τραυματίας και δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα ήθελε, με αποτέλεσμα κάποιοι να βιαστούν να τον ξεγράψουν. Φέτος ενδέχεται όλοι αυτοί να τον θυμηθούν.

Μία πεντάδα Ελλήνων ηγετών

βρέθηκε στο ιδανικό περιβάλλον για να γίνει σταδιακά ο παίκτης που μπορεί. Στο Λαύριο τον πιστεύουν τόσο πολύ, που αποφάσισαν να μην πάρουν έκτο ξένο για να του κάνουν χώρο να αγωνιστεί στην θέση που θέλει (σμολ φόργουορντ) και να προσφέρει All Around παιχνίδι, καλό σουτ από την περιφέρεια και δημιουργία από το post. Η αλήθεια είναι ότι ο κόουτς Σερέλης έψαχνε καιρό καλούς Έλληνες για να πλαισιώσουν τους (παραδοσιακά) καλούς ξένους που επιλέγει. Με την απόκτηση του Χαραλαμπόπουλου πέτυχε τον στόχο του, με τον διεθνή φόργουορντ να καλείται τώρα να βάλει το κεφάλι κάτω και να γίνει ο παίκτης που ονειρεύεται όλο το ελληνικό μπάσκετ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)

Έπειτα από μία διετία στο Καζακστάν και την Αστάνα, ο Λεωνίδας Κασελάκης επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του ανερχόμενου Προμηθέα, βρίσκοντας τις συνθήκες που του ταίριαζαν για να επαναπατριστεί. Οι Πατρινοί έχουν φτιάξει έναν σύλλογο-πρότυπο, όπου προσπαθούν να "παντρέψουν" το ταλέντο Ελλήνων παικτών με τους ξένους, με την 4η θέση που κατέκτησαν πέρυσι να είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ (ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS)

Ο Κολοσσός H Hotels έψαξε την υπέρβαση το καλοκαίρι και την κατάφερε με την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, σε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της ιστορίας του. Έχοντας παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ο Μαυροειδής δεν είναι απλώς πολυτέλεια για έναν σύλλογο της μεσαίας ταχύτητας της Α1, αλλά ένας παίκτης που μπορεί μόνος του να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ