ΜΠΑΣΚΕΤ

Χαραλαμπόπουλος: Ένας εκκολαπτόμενος ηγέτης στο Λαύριο

Χαραλαμπόπουλος: Ένας εκκολαπτόμενος ηγέτης στο Λαύριο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έδειξε από το ντεμπούτο του κιόλας γιατί η μεταγραφή του στο Λαύριο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η καριέρα του -και το Λαύριο.

Δεν χρειάστηκε να εντυπωσιάσει ή να κλέψει την παράσταση. Δεν ήταν απαραίτητο να πάρει 20 σουτ ή να βάλει 25 πόντους, για να καταλάβει κανείς ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ένιωθε καλά στο κλειστό της Λαυρεωτικής. Στα 21 του χρόνια, πια, ο νεαρός φόργουορντ χρειάζεται επειγόντως παιχνίδια στα πόδια του. Λεπτά συμμετοχής. Ελευθερία στις επιλογές του μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά δηλαδή που είχε στο επίσημο ντεμπούτο του με τη νέα ομάδα του, το Λαύριο.

Ο απολογισμός του στο παιχνίδι με την Ντνίπρο ήταν, αν μη τι άλλο, θετικός: 15 πόντοι, 6/13 σουτ, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 33'36''. Όχι, δεν έβγαλε δα και μάτια. Κι όμως, για έναν παίκτη που περίμενε επί χρόνια να παίξει μπάσκετ, να πάρει μία ευκαιρία, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό το ξεκίνημα. Ο Χαραλαμπόπουλος έκανε το ντεμπούτο του στην Basket League τη σεζόν 2012-13 και έκτοτε αγωνίστηκε μόνο δύο φορές περισσότερο από τον χρόνο που είχε χθες στο Λαύριο: σε δύο περσινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (37'03'') και την ΑΕΚ (34'05'').

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΣΟΥΤ

Όλα αυτά τα χρόνια στην Basket League έχει σκοράρει μόνο δύο φορές 15 ή περισσότερους πόντους, όσους δηλαδή έβαλε στη Ντνίπρο. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 16 πόντοι στο περσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη και η δεύτερη καλύτερή του επίδοση οι 15 που πέτυχε κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας, πάλι με τη φανέλα του "δικεφάλου". Όσο για το ατομικό του ρεκόρ σε προσπάθειες σε έναν αγώνα; Στην Basket League είναι 11, από την περσινή σεζόν πάλι και συγκεκριμένα από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Κόντρα στην Ντνίπρο πήρε συνολικά 13 προσπάθειες. Και ήταν όλες στη ροή του παιχνιδιού.

Χαραλαμπόπουλος: Ένας εκκολαπτόμενος ηγέτης στο Λαύριο

Δεν είναι όμως μόνο τα στατιστικά από το πρώτο παιχνίδι του με το Λαύριο, που δείχνουν ότι τη νέα σεζόν μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε έναν διαφορετικό Χαραλαμπόπουλο. Το κορμί του ήταν εμφανώς δουλεμένο. Έμοιαζε πιο ευέλικτος, πιο ελαφρύς. Σε μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ντνίπρο κάρφωσε εντυπωσιακά με τα δύο χέρια κάνοντας επιτόπιο άλμα, φανερώνοντας μία εκρηκτικότητα που δεν είχε στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό βέβαια δεν εκπλήσσει τον Χρήστο Σερέλη.

" Ο Βασίλης δούλεψε πολύ μόνος του όλο το καλοκαίρι, το κορμί του είναι πλέον πιο στεγνό", τονίζει ο προπονητής του Λαυρίου, ο οποίος ζητάει από τον 21χρονο φόργουορντ να αναλάβει πρωτοβουλίες στο παρκέ και να αποκτήσει σταδιακά ηγετικό ρόλο στην ομάδα. " Αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε πολύ πάνω του, το πνευματικό κομμάτι. Θέλουμε να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, αλλά δεν αρκεί να παίρνει 10, 13 σουτ σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να δείξει και στους άλλους ότι αξίζει να παίρνει αυτές τις επιθέσεις".

Τον φέραμε στην ομάδα για να είναι εκτελεστής

Για αρχή, ο Χαραλαμπόπουλος έδειξε από το πρώτο του παιχνίδι ότι έχει προσαρμοστεί γρήγορα σε αυτό που του ζητάει ο προπονητής του. " Από τον Βασίλη θέλουμε να έχει και δημιουργικό ρόλο στο γήπεδο, κυρίως όμως τον φέραμε στην ομάδα για να είναι εκτελεστής. Τον θέλουμε να σκοράρει. Και στο παιχνίδι με την Ντνίπρο όλα τα σουτ που πήρε, πλην ενός, ήταν υπό καλές προϋποθέσεις", τονίζει ο Σερέλης, ο οποίος ουδόλως προβληματίζεται για το αν θα... φτάσουν οι μπάλες για τους Νίξον, Λαμπ μετά την άφιξη του Χαραλαμπόπουλου στο Λαύριο.

" Και τα δύο παιδιά έχουν σωστή νοοτροπία και δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Άλλωστε, στο πρώτο παιχνίδι και οι τρεις πήραν τα σουτ τους", υπογραμμίζει ο προπονητής του Λαυρίου, ο οποίος δεν θέλει να φορτώσει με επιπλέον άγχος τον 21χρονο φόργουορντ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραμένει άλλωστε ένα... work in progress. Με τη διαφορά όμως ότι πλέον θα παίζει. Πολύ. Θα βάζει σουτ και θα χάνει σουτ. Και το καλύτερο. Θα μάθει να είναι ηγέτης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ