VIRAL

Η αθλητική πλευρά του γίγαντα του Game of Thrones

Η αθλητική πλευρά του γίγαντα του Game of Thrones

Ο Νιλ Φίνγκλετον, ο ηθοποιός που υποδυόταν έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του “Game of Thrones”, απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών. Διαβάστε ποια ήταν η αθλητική πλευρά του γίγαντα της δημοφιλούς σειράς.

O Νιλ Φίνγκλετον έγινε διάσημος υποδυόμενος τα τελευταία χρόνια το ρόλο του γίγαντα στο “Game Of Thrones”, μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, πάντως, ο Βρετανός ήταν και αθλητής. Μπασκετμπολίστας, για την ακρίβεια. Ο ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός απεβίωσε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 36 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την αθλητική πλευρά του γίγαντα του Game of Thrones.

Ο ψηλότερος Βρετανός όλων των εποχών (σύμφωνα με τα βραβεία Guinness) ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ στο κολέγιο Νορθ Καρολάινα το 2000, όχι όμως με ιδιαίτερη επιτυχία. Παρά το ύψος του ο Φίνγκλετον δεν έπαιξε καθόλου στους Τάρχιλς, ένα από τα σημαντικότερα κολεγιακά προγράμματα των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, έπαιξε σε έναν αγώνα όλο κι όλο τη σεζόν 2001-02, όταν άρχισαν παράλληλα και τα προβλήματα στη μέση.

Η αθλητική πλευρά του γίγαντα του Game of Thrones
Η αθλητική πλευρά του γίγαντα του Game of Thrones

Το επόμενο καλοκαίρι ο Βρετανός γίγαντας πήρε μεταγραφή στο κολέγιο Χόλι Κρος, όπου έπαιξε δύο χρόνια, από το 2003 έως το 2005. Εκεί πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, δεν έκανε όμως πολλά πράγματα. Σε αυτά τα δύο χρόνια ο απολογισμός του ήταν 2,7 πόντοι και 1,6 ριμπάουντ μ.ό. Μοιραία λοιπόν το ΝΒΑ δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί του. Ούτε αυτός με το ΝΒΑ.

Ο Φίνγκλετον δεν παράτησε πάντως το μπάσκετ. Συνέχισε να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, έστω και σε χαμηλό επίπεδο, αρχικά στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στην Αγγλία και στην Ισπανία. Το 2004 υπέγραψε στους Μπόστον Φρέζνι, μία ομάδα της νεοσύστατης λίγκας ΑΒΑ (καμία σχέση με το παλιό πρωτάθλημα των 70s), ενώ τη σεζόν 2005-06 επέστρεψε στην πατρίδα του για να παίξει στους Τις Βάλεϊ Μόχοκς.

Το 2006 πήγε στην Ισπανία για να παίξει στην Ιγιέσκας, ομάδα της 4ης κατηγορίας, ενώ την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Θιουδάδ Ρεάλ. Αποσύρθηκε το ίδιο έτος λόγω συνεχών προβλημάτων στη μέση και από το 2007 ασχολήθηκε με την υποκριτική.

Δείτε τον Φίνγκλετον σε σκηνή του Game of Thrones:

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ