UFC

UFC on Fuel 2 στη Σουηδία

UFC on Fuel 2 στη Σουηδία

Μετά από απουσία πέντε βδομάδων, το UFC επιστρέφει ζωντανά στις οθόνες των υπολογιστών μας αυτό το Σάββατο (14/04) από την "Ericsson Globe Arena" της Στοκχόλμης.

Από το συγκεκριμένο event, ξεχωρίζουν οι πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις Alexander Gustafsson vs Thiago Silva και Brian Stann vs Alessio Sakara.

Alexander Gustafsson (13-1) vs Thiago Silva (14-2)

Μπροστά στο δικό του κοινό, ο Σουηδός Gustafsson θα επιδιώξει να πετύχει την πέμπτη σερί νίκη του μέσα στο οκτάγωνο στο main event της βραδιάς, κάτι που πιθανώς θα τον φέρει μία ακόμη νίκη μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου στα light heavyweight. Αντιμετωπίζει όμως σε αυτόν τον αγώνα έναν fighter που βρίσκεται τουλάχιστον μία-δύο κλάσεις παραπάνω από τους προηγούμενους αντιπάλους του, τον Thiago Silva.

Ο Silva επανέρχεται στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, έχοντας εκτίσει τη μονοετή ποινή αποκλεισμού που του επιβλήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αγώνα του εναντίον του Brandon Vera στο UFC 125, και θα κοιτάξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε αυτόν τον αγώνα με ένα εμφατικό knock out.

Το μεγάλο ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Silva μετά την μακρόχρονη απουσία του, και κατά πόσο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη μέση του επηρέασαν την προετοιμασία του. Ένας υγιής Silva θα μας προσφέρει έναν πολύ ανταγωνιστικό αγώνα με πραγματικά απρόβλεπτη εξέλιξη.

Τεχνικά ο Gustafsson δείχνει να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στο standup με την πυγμαχία του, αλλά και ο Silva έχει εξαιρετική δύναμη στα χτυπήματα του, με γερό muay thai παιχνίδι. Εκεί όπου ο Silva έχει σαφές πλεονέκτημα είναι από άποψη εμπειρίας, καθότι αγωνίζεται περισσότερα χρόνια και έχει αντιμετωπίσει αντιπάλους παγκοσμίου κλάσης (Evans, Machida κτλ). Για τον Gustafsson, από την άλλη, ο αγώνας αυτός αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Πρόβλεψη: Gustafsson via decision

Brian Stann (11-4) vs Alessio Sakara (15-8)

Εξαιρετική αναμέτρηση στα middleweight για το co-main event της βραδιάς, με τον Αμερικανό Brian Stann να κάνει την επανεμφάνισή του στο κλουβί μετά από πολύμηνη απουσία κόντρα στον Ιταλό Alessio Sakara. Σε αντίθεση με το αμφίρροπο main event, εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων να δίνουν απόδοση 1,25 για νίκη του Stann έναντι 4,00 για νίκη του Sakara.

Η λογική λέει πως ο Sakara σε αυτόν τον αγώνα δεν έχει να προσφέρει κάτι που μπορεί να προβληματίσει τον Stann, ο οποίος θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στο middleweight division κυρίως όταν αντιμετωπίζει παλαιστές τύπου Sonnen, οι οποίοι θα καταφέρουν να μεταφέρουν τον αγώνα στο καναβάτσο.

Το ισχυρότερο όπλο του Sakara είναι η πυγμαχία του, αλλά ο Stann μας έχει δείξει σε πρόσφατους αγώνες πως απλά δεν παίζεται στο standup, με τρομερή ταχύτητα, δολοφονικούς συνδυασμούς και πολύ βαριά χέρια. Αν ο αγώνας μείνει όντως μακριά από το καναβάτσο, λογικά θα καταφέρει να συνδέσει τη γροθιά του με το πρόσωπο του Ιταλού μέσα στον πρώτο ή δεύτερο γύρο.

Πρόβλεψη: Stann via TKO

Όλοι οι αγώνες της βραδιάς:

Main card

Light Heavyweight: Alexander Gustafsson vs. Thiago Silva

Middleweight: Brian Stann vs. Alessio Sakara

Welterweight: Paulo Thiago vs. Siyar Bahadurzada

Featherweight: Dennis Siver vs. Diego Nunes

Welterweight: DaMarques Johnson vs. John Maguire

Bantamweight: Brad Pickett vs. Damacio Page

Preliminary card

Welterweight: Papy Abedi vs. James Head

Light Heavyweight: Cyrille Diabate vs. Tom DeBlass

Middleweight: Francis Carmont vs. Magnus Cedenbla

Lightweight: Reza Madadi vs. Yoislandy Izquierdo

Welterweight: Simeon Thoresen vs. Besam Yousef

Featherweight: Jason Young vs. Eric Wisely

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ