UFC

UFC on FOX 3

UFC on FOX 3

Τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις θα απολαύσουμε στα πλαίσια του UFC on FOX 3, που θα μεταδοθεί σε live streaming από το Sport24.gr τα ξημερώματα της Κυριακής (03:00).

Nate Diaz (15-7) vs Jim Miller (21-3)

Τα πράγματα για τους αθλητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης τα ξεκαθάρισε με πρόσφατες δηλώσεις του ο Dana White: νίκη του Diaz του εξασφαλίζει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Benson Henderson - Frankie Edgar, ενώ νίκη του Miller δεν αρκεί, και θα χρειαστεί αυτός να νικήσει άλλους 1-2 αγώνες προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο.

Φαβορί της αναμέτρησης (τουλάχιστον στα χαρτιά) εμφανίζεται ο Miller, με απόδοση νίκης που δίνει 1.45, ενώ η αντίστοιχη απόδοση για τον Diaz κυμαίνεται στο 2.70. Αν και o Miller έχει όντως πολύ ανώτερο record από του Diaz, μην αφήσετε αυτό το γεγονός να σας ξεγελάσει. Ο Diaz στους τελευταίους 2 αγώνες έχει δείξει πως έχει ανέβει επίπεδο, διαλύοντας με χαρακτηριστική άνεση δύο εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους, τους Takanori Gomi και Donald Cerrone.

Παράλληλα έχει καταπληκτικό jiu-jitsu και λογικά θα καταφέρει να εξουδετερώσει τα submission attempts του Miller. Καθότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αθλητής φημίζονται λοιπόν για το knockout power τους, είναι αρκετά πιθανό να παρακολουθήσουμε έναν πολύ στενό αγώνα ο οποίος θα πάει στην απόφαση των κριτών.

Πρόβλεψη: Diaz via decision

Josh Koscheck (19-5) vs Johny Hendricks (12-1)

Μία αναμέτρηση χωρίς φαβορί θα απολαύσουμε στο co-main event της βραδυάς, όπου ο γοργά ανερχόμενος Johny Hendricks θα αγωνιστεί γνωρίζοντας ότι με νίκη θα του δοθεί δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο στα welterweight, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Dana White. Και κάτι τέτοιο θα είναι δίκαιο εδώ που τα λέμε, καθότι στην τελευταία του αναμέτρηση κατάφερε να εξουδετερώσει τον «πολύ» Jon Fitch σε 12 μόνο δευτερόλεπτα. O Josh Koscheck από την πλευρά του απέχει τουλάχιστον 2-3 νίκες ακόμα από το title shot.

Δύο αθλητές με πανομοιότυπα σχεδόν χαρακτηριστικά, προερχόμενοι και οι δύο από την πάλη αλλά με πολύ καλό standup. Ένα μικρό προβάδισμα ταχύτητας ίσως πηγαίνει στον Koscheck, αλλά ο Hendricks μας έδειξε κόντρα στον Fitch ότι έχει πολύ βαριά χεριά, και μπορεί σίγουρα να τελειώσει τα πάντα με μία μπουνιά. Εξαιρετικά ισορροπημένος ο συγκεκριμένος αγώνας λοιπόν, και χαρακτηριστικά τα ξένα πρακτορεία στοιχημάτων έδιναν έως πρόσφατα την ίδια απόδοση για νίκη των δύο αθλητών στο 1.90, αν και τις τελευταίες ώρες πολύς κόσμος δείχνει να στοιχηματίζει υπέρ του Hendricks, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου είχε πέσει στο 1.73.

Πρόβλεψη: Koscheck via decision

Rousimar Palhares (23-3) vs Alan Belcher (16-5)

Το ότι τον Rousimar Palhares δεν θέλει να τον αντιμετωπίσει κανείς δεν είναι απλά άλλη μια φήμη, καθότι το έχει δηλώσει ο ίδιος ο matchmaker της οργάνωσης, ο Joe Silva. Έχει βλέπετε την πολύ κακή συνήθεια να σπάει αστραγάλους και να στραβώνει γόνατα με τα πολύ σφιχτά και επικίνδυνα leg locks του, ενώ να πούμε την αλήθεια δείχνει να απολαμβάνει κιόλας τον πόνο των αντιπάλων του, καθότι στο παρελθόν δεν έχει δείξει βιασύνη να αφήσει την λαβή όταν ο αντίπαλος κάνει το tap. Τουναντίον την κρατάει για 1-2 δευτερόλεπτα, μέχρις ότου δηλαδή ο διαιτητής πέσει πάνω του και τον αναγκάσει να την αφήσει. Τίποτα παράνομο λοιπόν, αλλά οπωσδήποτε όχι και σε πολύ αθλητικό πνεύμα.

Ο Alan Belcher από την άλλη σίγουρα δεν θα θέλει να γίνει άλλο ένα highlight reel του Palhares, και θα κοιτάξει να κρατήσει την αναμέτρηση στα όρθια, καθότι σίγουρα έχει το προβάδισμα στο standup. Eξαιρετικά αμφίρροπος αγώνας όπου οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι παρακινδυνευμένη, αλλά η λογική λέει πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο αγώνας αυτός δεν θα πάει στο decision.

Πρόβλεψη: Palhares via submission

Pat Barry (7-4) vs Lavar Johnson (16-5)

Να ξεκολλήσει επιτέλους από την διαρκή εναλλαγή νικών-ηττών που έχει χαρακτηρίσει την έως τώρα πορεία του στο UFC (4-4) θα επιδιώξει ο Pat "HD" Barry. Έχοντας νικήσει στον τελευταίο του αγώνα εμφατικά τον Christian Morecraft θα κοιτάξει να επιτύχει για πρώτη φορά στην οργάνωση ένα σερί δύο νικών, έχοντας όμως απέναντι του το βράδυ του Σαββάτου έναν αντίπαλο με πολύ βαριά χέρια. O Lavar Johnson θα επιδιώξει να συντηρήσει τις εξαιρετικές εντυπώσεις που έδωσε στο ντεμπούτο του στην οργάνωση κόντρα στον Joey Beltran, τον οποίο και νίκησε με εντυπωσιακό knock out στον πρώτο γύρο. Ελαφρύ προβάδισμα δείχνει να έχει ο Barry, αλλά οπωσδήποτε οι πιθανότητες του Johnson είναι αρκετά καλές.

Πρόβλεψη: Barry via TKO

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ