UFC

UFC 147: Silva vs. Franklin II

UFC 147: Silva vs. Franklin II

Τη ρεβάνς ενός σπουδαίου αγώνα μεταξύ δύο θρύλων του MMA θα παρακολουθήσουμε στο main event του αποψινού UFC 147 από το μακρινό Belo Horizonte της Βραζιλίας, όπως πάντα σε Live Streaming από το Sport24.gr. (videos)

Wanderlei Silva (34-11-1-1) vs Rich Franklin (28-6-0-1)

Ένας αγώνας που προέκυψε μέσα από τον τραυματισμό του Vitor Belfort για το main event της βραδιάς λοιπόν, καθώς ο Wanderlei Silva αναμετράται με τον αντικαταστάτη της τελευταίας στιγμής, Rich Franklin. Οι δύο αθλητές είχαν αναμετρηθεί για πρώτη φορά στο UFC 99, με τον Franklin να ανακηρύσσεται νικητής μέσα από ομόφωνη απόφαση των κριτών.

Αν και ο Wanderlei δηλώνει απογοητευμένος που δεν θα αντιμετωπίσει τον μισητό του αντίπαλο Belfοrt, μεταξύ μας καλύτερα για τον ίδιο, καθότι όλοι οι αναλυτές τον είχαν πάνω-κάτω ξεγραμμένο απέναντι στον Belfort. Απέναντι στον πιο αργό και λιγότερο εκρηκτικό Franklin λογικά έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες, αλλά και πάλι θα πρέπει να θεωρείται το outsider.

Τα κυριότερα μειονεκτήματα του Silva σε αυτήν τη φάση της καριέρας του είναι δύο. Πρώτον, δεν μπορεί πλέον να αντέξει τις γροθιές στο κρανίο, και είναι πια πολύ επιρρεπής στο knockout. Δεύτερον, στο standup έχει γίνει αρκετά προβλέψιμος, καθότι έχει εγκαταλείψει τις ευθείες μπουνιές και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα αλλεπάλληλα hooks, τα οποία τον αφήνουν πολύ ευάλωτο στο counterpunch (βλέπε πχ τους αγώνες με Lieben και Jackson).

Το πιο πιθανό είναι ότι θα παρακολουθήσουμε έναν αγώνα που θα διαρκέσει τουλάχιστον 2-3 γύρους, μέχρις ότου ο Franklin πιάσει τον Silva με μία γροθιά που θα τον στείλει αναίσθητο στο καναβάτσο. Αν ο αγώνας πάει στους κριτές όμως, οι δύο αθλητές φαντάζουν να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο θα τα δώσουν όλα μέσα στο κλουβί, και θα παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πρόβλεψη: Franklin via TKO

Fabricio Werdum (15-5-1) vs Mike Russow (15-1-0-1)

Ένας αγώνας με ξεκάθαρες επιπτώσεις για τον επόμενο διεκδικητή του τίτλου στα heavyweight στο co-main event της βραδιάς. Νίκη του Werdum θα τον οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στη διεκδίκηση του τίτλου από το νικητή της αναμέτρησης Dos Santos-Velasquez, ενώ νίκη του Russow θα τον αφήσει λογικά μία νίκη μόνο ακόμη μακριά από το title shot.

Τεράστιο φαβορί ο Werdum, με απόδοση νίκης από τα ξένα πρακτορεία στοιχημάτων περί του 1,20, ενώ νίκη του Russow θα ανταμείψει τους τολμηρούς παίκτες με απόδοση 4,50. Είναι ένας αγώνας που όσο και αν τον στριφογυρνάς στο μυαλό σου δεν μπορείς να δεις έναν τρόπο με τον οποίο ο Russow θα μπορούσε να κερδίσει. Το πρόβλημα για τον συμπαθέστατο Αμερικανό είναι ότι ο Werdum υπερέχει ξεκάθαρα στο standup, ενώ είναι και εξαιρετικά δύσκολο να τον σύρει κανείς στο καναβάτσο αν ο ίδιος δεν θέλει να πάει εκεί. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως ο Werdum θα κοιτάξει να επαναλάβει την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε με τόση επιτυχία κόντρα στον Roy Nelson, δηλαδή να κρατήσει τον αγώνα στα όρθια και να παίξει πολύ με τις γονατιές, καθότι γνωρίζει καλά ότι με μπουνιές μόνο θα είναι σχεδόν αδύνατο να τελειώσει τον "βιονικό" Russow.

Πρόβλεψη: Werdum via decision

Στη main card θα παρακολουθήσουμε επίσης τους τελικούς της σειράς "The Ultimate Fighter: Brazil", για την ανάδειξη του Βραζιλιάνου Ultimate fighter στα middleweight και featherweight. Στον middleweight τελικό θα αναμετρηθεί ο Cezar Ferreira με τον Sergio Moraes, ενώ στα featherweight ο Rony Mariano Bezerra αντιμετωπίζει τον Godofredo de Oliveira.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες της βραδιάς:

Main Card

Catchweight (86,4 κιλά): Rich Franklin vs Wanderlei Silva

Heavyweight: Fabricio Werdum vs Mike Russow

Middleweight: Cezar Ferreira vs Sergio Moraes

Featherweight: Rony Mariano Bezerra vs Godofredo de Oliveira

Lightweight: Hacran Dias vs Yuri Alcantara

Preliminary card

Featherweight: Anistavio Medeiros de Figueiredo vs Rodrigo Damm

Middleweight: Francisco Drinaldo vs Delson Heleno

Featherweight: Hugo Viana vs John Teixeira de Conceicao

Middleweight: Leonardo Mafra Texeira vs Thiago de Oliveira Perpetuo

Featherweight: Marcos Vinicius Borges Pancini vs Wagner Campos

Lightweight: Milton Vieira vs Felipe Arantes

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ