UFC

UFC 146: Dos Santos vs. Mir

UFC 146: Dos Santos vs. Mir

Έφθασε επιτέλους η ώρα για μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της χρονιάς, με το all-heavyweight UFC 146 που θα απολαύσουμε δωρεάν από το Λας Βέγκας της Νεβάδα μέσα από το live streaming του Sport24.gr. (videos)

Junior Dos Santos (14-1) vs Frank Mir (16-5)

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της αναμέτρησης έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο .

Μεγάλο φαβορί με την πυγμαχία και την ταχύτητά του ο Dos Santos, πιο έμπειρος, ογκώδης και δυνατός ο Mir, που παραμένει ικανός να κάνει την έκπληξη. Το θερμόμετρο αυτής της αναμέτρησης ανεβαίνει πλέον μέρα με την μέρα, μετά τις δηλώσεις του Dos Santos ότι ο Mir δεν έχει την καρδιά αληθινού άνδρα και εγκαταλείπει τον αγώνα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για αυτόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον αγώνα του Mir με τον Carwin.

Ο Mir από την πλευρά του χαμογελάει με νόημα επιμένοντας πως θα δώσει τις απαντήσεις του μέσα στο κλουβί, ενώ δηλώνει μόνο πως θα προτιμούσε να μην αναγκαστεί να σπάσει το χέρι του νεαρού Βραζιλιάνου πρωταθλητή αλλά να κάνει αυτός το tap! Η συνέχεια το βράδυ του Σαββάτου στις οθόνες μας.

Πρόβλεψη: Dos Santos via TKO

Cain Velasquez (9-1) vs Antonio "Bigfoot" Silva (16-3)

Άσχημα παιχνίδια επιφύλασσε η τύχη στον γιγαντόσωμο Antonio "Bigfoot" Silva, o οποίος, ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένος να αντιμετωπίσει τον Roy Nelson βρέθηκε τελικά, μετά την ανακατωσούρα που προκάλεσε ο αποκλεισμός του Alistair Overeem, να αντιμετωπίζει τον Cain Velasquez στο co-main event της βραδιάς.

Αγώνας απείρως δυσκολότερος για τον Silva λοιπόν , καθότι, στα χαρτιά τουλάχιστον, δείχνει να υπερτερεί τόσο στο standup όσο και στο ground game. Όσον αφορά στο ground game, ο Velasquez μέχρι σήμερα στην καριέρα του μόνο μία φορά βρέθηκε με την πλάτη στο καναβάτσο, κόντρα στον Brock Lesnar, και εκεί όμως κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του σχετικά εύκολα. Τουναντίον έχει την κακή συνήθεια να ρίχνει τους αντιπάλους του στο καναβάτσο σχεδόν κατά βούληση σε κάθε αγώνα, όπου με ένα ανελέητο grinding game τους ρίχνει δεκάδες αναπάντητες μπουνιές, αναγκάζοντας συχνά τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα. Στο δε standup ο Velasquez έχει εξαιρετικό head movement και ρίχνει τις μπουνιές μαζεμένες σε τριάδες ή τετράδες με μια ταχύτητα και τεχνική που σπάνια βλέπουμε στα heavyweight.

Τέτοια τεχνική ο πολύ πιο αργός Silva δεν διαθέτει. Ανακατεύοντας λοιπόν τις μπουνιές με τα ανελέητα takedown ο Velasquez θα κοιτάξει να επιβάλλει έναν ρυθμό που ο Silva απλά δεν θα μπορεί να ακολουθήσει. Δίκαια τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν φαβορί τον Velasquez με απόδοση περίπου 1,20, ενώ νίκη του Silva θα ανταμείψει τους τολμηρούς παίκτες με απόδοση 4,50. Εάν πάντως κάνει την έκπληξη ο Silva μην αποκλείσετε ο Dana White να του δώσει κατευθείαν την επόμενη διεκδίκηση του τίτλου, κόντρα στον νικητή του Dos Santos-Mir.

Πρόβλεψη: Velasquez via TKO

Roy Nelson (17-1) vs Dave Herman (21-3)

Δύο αθλητές που προέρχονται από ήττες θα ζητήσουν απεγνωσμένα την νίκη προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να ξεκινήσουν την επάνοδό τους στα rankings. Ο Nelson προέρχεται από το πολύ άσχημο ξυλοκόπημα που υπέστη στα χέρια του Fabricio Werdum, ενώ ο Ηerman από το άσχημο TKO κόντρα στον Stefan Struve τον περασμένο Φεβρουάριο. Η λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα ο Nelson θα νικήσει, καθότι όλες οι πρόσφατες ήττες του ήταν απέναντι σε top-10 αντιπάλους, ενώ κάτι αντιπάλους μέτριας δυναμικότητας σαν τον Herman συνήθως τους καθαρίζει.

Πρόβλεψη: Nelson via TKO

Stefan Struve (27-5) vs Lavar Johnson (17-5)

Πρόκειται για έναν από εκείνους τους αγώνες που όσο και να προσπαθήσεις να τον φανταστείς στο κεφάλι σου δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως θα εξελιχθεί. O Johnson δείχνει αισθητά βελτιωμένος από τότε που έκανε την μετάβαση στο UFC, και τόσο εναντίον στον Joey Beltran όσο και στον Pat Barry έβαλε τον αντίπαλό του με την πλάτη στο κλουβί και τον αποτελείωσε με καταιγισμό μπουνιών.

Σίγουρα αν πέσει στην ίδια παγίδα ο Struve, να οπισθοχωρήσει δηλαδή μπροστά στο jab έως ότου η πλάτη του είναι κολλημένη στο κλουβί, θα ξανάρθει στις αισθήσεις του με τον φακό του γιατρού πάνω στα μάτια του. Θα ρισκάρει λοιπόν να παίξει τον αγώνα στα όρθια, ή θα κοιτάξει να μεταφέρει τον αγώνα στο καναβάτσο όπου έχει, θεωρητικά, μεγάλο πλεονέκτημα; Με δεδομένη την τακτική που ακολούθησε σε παλαιότερους αγώνες το δεύτερο δεν φαίνεται καθόλου βέβαιο. Και αν όμως προσπαθήσει να σύρει τον Johnson στο έδαφος θα τα καταφέρει με δεδομένο ότι ο Johnson είναι πιο βαρύς και πιο δυνατός;

Μοιρασμένος και απρόβλεπτος αγώνας που δεν προσφέρεται για τους παίχτες του στοιχήματος, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις των διεθνών στοιχηματικών πρακτορείων τα οποία δίνουν πανομοιότυπες αποδόσεις 1,85-1,90 για νίκη και των δύο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τέλος ότι μεγάλη ξένη ιστοσελίδα που προσκαλεί τους αναγνώστες να προβλέψουν τον νικητή της αναμέτρησης ανέφερε τον απόγευμα της Πέμπτης σε σύνολο 510 ψήφων, 255 υπέρ του Struve και 255 υπέρ του Johnson!

Πρόβλεψη: Struve via submission

Από το undercard της βραδιάς ξεχωρίζουν ο αγώνας επιβίωσης που δίνει ο Dan Hardy (23-10) κόντρα στον Duane Ludwig (29-12), καθώς και η αναμέτρηση του Jason Miller (24-9) με τον CB Dollaway (12-5)

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες της βραδιάς:

Main card:

Heavyweight: Junior dos Santos vs. Frank Mir

Heavyweight: Cain Velasquez vs. Antonio Silva

Heavyweight: Roy Nelson vs. Dave Herman

Heavyweight: Stipe Miočić vs. Shane del Rosario

Heavyweight: Stefan Struve vs. Lavar Johnson


Preliminary card:

Featherweight: Diego Brandao vs. Darren Elkins

Lightweight: Edson Barboza vs. Jamie Varner

Middleweight: Jason Miller vs. C.B. Dollaway

Welterweight: Dan Hardy vs. Duane Ludwig

Lightweight: Jacob Volkmann vs. Paul Sass

Light Heavyweight: Kyle Kingsbury vs Glover Teixeira

Featherweight: Mike Brown vs. Daniel Pineda

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ