UFC

UFC 144: Τι μάθαμε

UFC 144: Τι μάθαμε

Βραδιά με πολλές εκπλήξεις και έναν καινούργιο πρωταθλητή στο lightweight division πρόσφερε το UFC 144. Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα συμπεράσματα από τους αγώνες.

Ο τέως πρωταθλητής Frankie Edgar (14-2-1) θα αναγκαστεί, αργά ή γρήγορα, να μεταβεί από τα lightweight (70 κιλά) στα featherweight (66 κιλά).

Στα lightweight θα έχει μόνιμα ντεσαβαντάζ όγκου και δύναμης το οποίο αναπόφευκτα κάποιες φορές θα αποβαίνει μοιραίο, όπως στον αγώνα του κόντρα στον Henderson.

Ήδη μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του UFC Dana White δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να δει τον Edgar να πέσει αμέσως στα featherweight προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εκεί πρωταθλητή Jose Aldo, σε έναν αγώνα ο οποίος χωρίς αμφιβολία θα συγκέντρωνε τρομακτικό ενδιαφέρον και θα γέμιζε τα ταμεία του UFC. Tο μόνο που απομένει τώρα είναι να πειστεί ο ίδιος ο Edgar, o οποίος προς το παρόν αντιστέκεται στην ιδέα.

O νέος πρωταθλητής Benson Henderson (16-2) θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τη μία από τις δύο ήττες της καριέρας του στον επόμενο αγώνα του κόντρα στον Anthony Pettis (15-2). Να θυμίσουμε πως την Κυριακή ο Pettis νίκησε πολύ εύκολα τον Joe Lauzon και κατέστη έτσι νούμερο ένα διεκδικητής του τίτλου.

H πρώτη αναμέτρηση Henderson-Pettis το 2010 ήταν ένας εξαιρετικά αμφίρροπος αγώνας που κρίθηκε στον πέμπτο και τελευταίο γύρο με μια καταπληκτική κλωτσιά του Pettis που θύμισε σκηνή από την ταινία Matrix. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη ρεβάνς!

O Quinton “Rampage” Jackson (32-10) έδειξε πως μετά την πρόσφατη ήττα του από τον Jon Jones δεν έχει πλέον το ίδιο κίνητρο που είχε παλαιότερα, ίσως καθότι ξέρει πως δεν θα διεκδικήσει ποτέ ξανά τον τίτλο. Κατέβηκε στον αγώνα σε πολύ άσχημη κατάσταση, υπέρβαρος κατά 3 κιλά (96 έναντι του επιτρεπόμενου ορίου των 93 στα light heavyweight), ενώ με τις δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες πριν τον αγώνα έδειχνε πως δεν ήταν συγκεντρωμένος στον αντίπαλό του.

Στο τέλος του πρώτου γύρου έδειχνε ήδη εξαντλημένος, και στους δύο τελευταίους γύρους προέβαλε πολύ λίγες αντιστάσεις στον Bader. Στο τέλος δε του αγώνα ήταν τόσο εξαντλημένος που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το καναβάτσο. Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη αν αποσυρθεί από την ενεργό δράση στον επόμενό του αγώνα, ιδίως αν ηττηθεί ξανά.

Ο Tim Boetsch (15-4) έχει βαριά, πολύ βαριά χέρια για middleweight, και έδειξε πως μπορεί να αλλάξει τη ροή οποιουδήποτε αγώνα με μία μόνο μπουνιά. Αν κι έφαγε πολύ ξύλο στους δύο πρώτους γύρους, κατάφερε στον τρίτο να αποφύγει ένα jab του Yushin Okami και να τον πετύχει με ένα δικό του overhand right που σήμανε την αρχή του τέλους.

Tα απανωτά uppercut με τα οποία τελείωσε τον αγώνα μου θύμισαν πολύ τον Shane Carwin στον παλαιότερο του αγώνα κόντρα στον Frank Mir. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιόν θα αντιμετωπίσει στον επόμενό του αγώνα. Μια πιθανή αναμέτρηση με τον Mark Munoz θα ήταν εξαιρετικό matchup, με σχεδόν εγγυημένο knockout.

Ο Cheick Kongo (17-7-2) απογοήτευσε στον αγώνα του εναντίον του Mark Hunt. Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση κατέβηκε στο κλουβί διστακτικός, και αν κόντρα στον Matt Mitrione είχε καταφέρει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, τα ξημερώματα της Κυριακής δεν ήταν τόσο τυχερός. Όποιες ελπίδες είχε να του δοθεί αγώνας για τον τίτλο εξανεμίστηκαν, και θα έχει πλέον ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τον επηρεάσει αυτό στους επόμενους αγώνες του.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ