UFC

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Overeem

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Overeem

Ο Alistair Overeem βρέθηκε θετικός σε τεστ για απαγορευμένες ουσίες στο οποίο είχε υποβληθεί πριν λίγες μέρες. Στον "αέρα" βρίσκεται πλέον το UFC 146.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας αθλητικής υπηρεσίας της πολιτείας της Νεβάδα των ΗΠΑ που του χορήγησε το τεστ, στην ανάλυση των ούρων του Overeem βρέθηκε αναλογία τεστοστερόνης/επιτεστοστερόνης μεγαλύτερη του 10:1, όταν ο μέσος άνθρωπος έχει αναλογία που κυμαίνεται περίπου στο 1:1. Tο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου τεστ είναι 6:1.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Overeem θα ζητήσει να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα ούρων που είχε παραδόσει. Σε περίπτωση που βγει θετικό και το δεύτερο θα κοπεί αναγκαστικά από το UFC 146, καθότι δεν θα έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια από την πολιτεία της Νεβάδα.

Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα το UFC 146, στο πλαίσιο του οποίου ο Overeem θα αντιμετώπιζε τον Junior Dos Santos για τον τίτλο του πρωταθλητή. Αναγκαστικά τα αφεντικά του θα αναζητήσουν άλλο αντίπαλο για τον Dos Santos, με πιο πιθανό αυτή την στιγμή να φαντάζει ο Frank Mir, ο οποίος προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες.

Με δεδομένο ότι ο Mir θα αντιμετώπιζε τον Cain Velasquez στο co-main event του UFC 146, θα πρέπει ταυτόχρονα να βρεθεί και νέος αντίπαλος για τον Velasquez. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την διοργανώτρια αρχή μέσα στις επόμενες ημέρες.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ