ΣΤΗΛΕΣ

Χούτος: "Έχω μετανιώσει για ό,τι έγινε με τον Ματζουράκη"

Χούτος: "Έχω μετανιώσει για ό,τι έγινε με τον Ματζουράκη"

Ο Λάμπρος Χούτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της superBALL, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τη μάχη του τίτλου και τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ αποκάλυψε ότι έχει μετανιώσει για το επεισόδιο με τον Γιάννη Ματζουράκη

Ο Λάμπρος Χούτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο της superBALL, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εφετινό Ολυμπιακό, τη μάχη του τίτλου και τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ αποκάλυψε ότι έχει μετανιώσει για το επεισόδιο με τον Γιάννη Ματζουράκη και πως βρίσκεται στο τμήμα σκάουτινγκ της Ίντερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του παλαίμαχου επιθετικού:

Ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός μπορούν να "χτυπήσουν" τον Ολυμπιακό; "Εύχομαι ναι για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, να έχει μεγαλύτερο σασπένς, να μην μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου και να γεμίζουν τα γήπεδα. Έτσι όπως είναι τα δεδομένα, φαίνεται ότι μπορούν να τον "χτυπήσουν". Σαφώς πρέπει να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα γιατί τώρα δεν βρίσκεται σε καλή περίοδο".

Πώς σου φαίνεται ο Μήτρογλου; "Δεν είδα το ματς με τον Λεβαδειακό, δεν μπορώ να έχω άποψη. Περνά μία περίοδο όχι καλή, πρέπει να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Αυτό θα έρθει μαζί με την ομάδα και την προπόνηση. Η σωματική ετοιμότητα επηρεάζεται κι από τον ψυχολογικό κόσμο. Συμφωνώ ότι εφέτος κάνει λιγότερα πράγματα στο χορτάρι μέχρι στιγμής. Εκείνος γνωρίζει τι πραγματικά υπάρχει. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν βρίσκεται σε σωματική ετοιμότητα. Αν βρει τον εαυτό του, ο Ολυμπιακός θα ευνοηθεί".

Φταίει ο ίδιος ή η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού; "Νομίζω ότι ξεκινάει από τον ίδιο. Σαφώς όταν βρίσκεσαι σε ομάδα, όλα παίζουν ρόλο: το κλίμα, ο προπονητής, οι φυσιοθεραπευτές... Πρέπει να έχει θέληση για να κάνει τις θυσίες που χρειάζονται για να επανέλθει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει".

Ο Μίτσελ, πάντως, τον εμπιστεύεται: "Είναι λογικό και φυσικό. Ήρθε γι' αυτό το λόγο, ως παίκτης πρώτης γραμμής. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά και ιδίως όταν παίζεις μπροστά πρέπει να μπορείς να ανταπεξέλθεις και να αποδώσεις".

Τι είναι προτιμότερο για ένα φορ, να παίζει όταν δεν είναι εντελώς καλά ή να προστατεύεται μέχρι να είναι πανέτοιμος; "Θεωρώ ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Ο κάθε παίκτης έχει τα κλειδιά του, την ψυχική στιγμή του κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να "διαβάσει" ο προπονητής για να δει τι είναι προτιμότερο".

Πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού: "Δεν είμαστε μέσα, επομένως δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο (γέλια). Προσωπικά, δεν το έχω παρατηρήσει. Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλούς παίκτες, πρέπει να οργανωθούν και να βρουν τη χρυσή τομή. Σαφώς και μία ομάδα επηρεάζεται από τις πολλές αλλαγές. Νομίζω ότι είναι καλό όταν αντικαθίσταται ένας "φευγάτος" παίκτης, αρκεί να μπορείς να το διαχειριστείς, προκειμένου να βγει κάτι καλύτερο απ' αυτό το deal. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος".

Πώς κρίνεις τις ριζικές αλλαγές, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κατακτά κάθε χρόνο το πρωτάθλημα; "Θεωρώ ότι σαν φιλοσοφία είναι σωστή και πετυχημένη. Είναι καλό να το κάνει αυτό. Βέβαια, προτεραιότητα είναι να παίρνει το πρωτάθλημα και να έχει μια καλή πορεία στο Champions League. Μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να δυναμώσει και να ασχοληθεί με τις ακαδημίες".

Ποιο είναι το πρόβλημα του εφετινού Ολυμπιακού; "Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ότι ο Μήτρογλου δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση κι ότι δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Δεν έχω προσέξει τον Μπενίτες. Οι γραμμές πρέπει να είναι πάντα κοντά κι ο επιθετικός να υποστηρίζεται από κεντρικούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, επομένως οφείλει να επιτίθεται, πάντα με κοντά τις γραμμές. Θεωρώ, έδειξε δείγματα ότι μπορεί να βρει διάρκεια".

Πώς σου φαίνεται ο Παναθηναϊκός; "Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στη βαθμολογία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι όμορφο να είναι όλες οι ομάδες δυνατές για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει τον εαυτό του μέχρι στιγμής και γι' αυτό το λόγο είναι πιο ανταγωνιστικό το εφετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματα, πρέπει να κοιτάει πάντα ψηλά. Πέρυσι έκανε σημαντικά πράγματα και η πορεία του συνιστά επίτευγμα. Τα προβλήματα όμως υπάρχουν ακόμη και η κατάσταση είναι δύσκολη".

Ένα σχόλιο για τον Σωτήρη Νίνη; "Ο Νίνης είναι ποιοτικός παίκτης, έχει δυναμική. Οι καταστάσεις τον επηρέασαν στην Ιταλία αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Η ποιότητά του δεν αλλάζει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτοξευτεί".

Δυο λόγια για τον Μπεργκ; "Είναι πολύ καλός επιθετικός, το έχει αποδείξει".

Η γνώμη σου για τον Άγγελο Αναστασιάδη; "Δεν τον είχα ποτέ προπονητή, αλλά από ότι βλέπω είναι σε θέση να κάνει ένα σύνολο παικτών οικογένεια και αυτό είναι πάντα πολύ σημαντικό για μία ομάδα και την επιτυχία της. Προπονητικά εχει αποδείξει ποιος είναι όλα αυτά τα χρόνια. Στην Εθνική κάθησε μόνο 2-4 μήνες. Σαφώς και έχει ευθύνες γι' αυτό που παρουσίασε η Εθνική έχει ευθύνες. Εναν προπονητή όμως δεν μπορείς να τον κρίνεις σε 2-3 μήνες. Δεν μπορεί να περάσει το χαρακτήρα του".

Για το πέρασμά σου από τον ΠΑΟΚ τι έχεις να πεις; "Μου άφησε μόνο θετικά πράγματα αν και έμεινα μόνο έξι μήνες. Η ομάδα διεκδίκησε το πρωτάθλημα, ο Σάντος και ο Ζαγοράκης είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά. Προερχόμουν από ένα χειρουργείο και οι συνθήκες στο προπονητικό κέντρο δεν με βοήθησαν, στη συνέχεια βγήκε και ένα πρόβλημα στη μέση μου. Δεν έπαιξα πολύ για να βρω ευκαιρίες για να σκοράρω, χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο".

Η άποψή σου για τον Αθανασιάδη; "Κάνει τα πάντα στο γήπεδο και είναι προς τιμήν του. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στο δικό του χώρο".

Ποια είναι η γνώμη σου για την ΑΕΚ; "Είναι πάρα πολύ σημαντικό τέτοιες ομάδες να πρωτοπορούν, να υπάρχει συναγωνισμός και θέαμα. Η ΑΕΚ πρέπει να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις άλλες ομάδες".

Ο Τραϊανός Δέλλας; "Τον ξέρω ως παίκτη, δεν τον έχω δει ως προπονητή. Είναι ένας υγιής άνθρωπος που μπορεί να μεταφέρει θετικά πράγματα στους παίκτες του. Έχει βγει στο εξωτερικό, γνωρίζει και πιστεύω ότι μπορεί να ανεβάσει ψηλά την ΑΕΚ".

Μίλησέ μας για τη θητεία σου στον Πανιώνιο. " Τώρα ξύνεις πληγές (γέλια). Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης πήγε να κάνει κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό, αλλά δεν του βγήκε και κρίμα. Έφταιξαν πάρα πολλά για το γεγονός ότι δεν βγήκε. Ο Τσακίρης έκανε βήματα που δεν τα είχε κάνει άλλος πρόεδρος ούτε στον Πανιώνιο ούτε σε άλλες μικρομεσαίες ομάδες. Όχι μόνο επειδή απέκτησε τον Ρεκόμπα και τον Εστογιανόφ, αλλά επειδή δημιούργησε αθλητικό κέντρο κι ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις ακαδημίες που είναι το πιο σημαντικό. Η πρώτη συμβουλή που του έδωσα ήταν να μεγαλώσει από τις ακαδημίες. Από εκεί και πέρα, παίκτες όπως ο Ρεκόμπα αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους".

Μήτρογλου ή Κλάους στην Εθνική; "Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται σε σωματική ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Είναι θέμα προπονητή. Όποιος βρίσκεται σε καλύτερη ετοιμότητα, ψυχολογική και σωματική για να αποδώσει, πρέπει να αγωνιστεί".

Θεωρείς ότι δεν έκανες την καριέρα που θα ήθελες στον Ολυμπιακό; "Ένα ιατρικό λάθος επηρέασε όλη την καριέρα μου. Μου τοποθέτησαν συνθετικό μόσχευμα σε ηλικία 20 ετών και αυτό με πήγε πίσω".

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός; "Ο Ιμπραχίμοβιτς είναι ένας πληθωρικός παίκτης".

Μέσι ή Ρονάλντο; "Είναι διαφορετικοί παίκτες και οι δύο σε αυτό που κάνουν είναι τοπ, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Ο Ρονάλντο είναι πολύ αθλητικός, έχει ποιότητα και προσφέρει πολλά. Αν ήμουν προπονητής κι έπρεπε να πάρω τον έναν, θα επέλεγα ανάλογα με τη φιλοσοφία της ομάδας".

Τι ομάδα υποστηρίζεις στην Ιταλία; "Σαφώς κι αγαπάω την Ρόμα γιατί μεγάλωσα εκεί, αλλά και την Ίντερ την έχω μέσα στην καρδιά μου. Είμαι χαρούμενος και με τιμά το γεγονός ότι εκπροσωπώ την Ίντερ στο σκάουτινγκ. Εσχάτως, κινούμαι και γύρω από το μάνατζμεντ".

Η Ελλάδα έχει ταλέντο; "Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Οι ομάδες οφείλουν να τους προσέξουν πάρα πολύ για να γίνουν σωστοί παίκτες κι άνθρωποι. Αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα για μία ομάδα".

Έχεις μετανιώσει για τη φράση στον Ματζουράκη (σ.σ. του είχε πει ότι βρωμάνε τα χνώτα του); "Ναι έχω μετανιώσει. Έχει τύχει να τον βρω, νομίζω σε ένα ματς με τον Εργοτέλη. Υπάρχουν εντάσεις, αλλά οι ομάδες πρέπει να είναι μια οικογένεια και να υπάρχουν διοικήσεις που να βλέπουν και να αποφασίζουν. Όλα τα άλλα πρέπει να φιλτράρονται από παίκτες, διοίκηση και προπονητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ