SPORT24

Ζωναράς: "Το... αγωνάκι έγινε αγώνας"

Ζωναράς: "Το... αγωνάκι έγινε αγώνας"

Ο πρόεδρος ποδηλατικού δρομικού συλλόγου "Οδυσσέας", Δημήτρης Ζωναράς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο.

Ο πρόεδρος ποδηλατικού δρομικού συλλόγου "Οδυσσέας", Δημήτρης Ζωναράς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο. Αναφέρθηκε στο πώς δημιουργήθηκε το "Poikilo Rocky Mountain", στο ποιες είναι οι διαφορές από την πρώτη διοργάνωση έως την τρίτη και στον φετινό αγώνα.

Για το πώς δημιουργήθηκε το "Poikilo Rocky Mountain": "Δεν είναι εύκολο να διοργανώνεις κάτι τέτοιο, αλλά όταν το κάνεις για φίλους γίνεται εύκολο. Έχουμε την αγάπη για την φύση και τα βουνά οπότε δεν είναι κόπος. Μετά από απαίτηση πολλών χρειάστηκε να δημιουργήσουμε έναν αγώνα σε ορεινό τοπίο που να μπορούν άνθρωποι που τρέχουν σε στάδια να γνωρίσουν την φύση. Έχει δύο διαδρομές, έτσι ώστε να μπορούν έμπειροι δρομείς να τρέξουν σε μία μεγάλη διαδρομή και οι καινούργιοι σε μία μικρή. Οι διαδρομές είναι υπέροχες, περνούν μέσα από το πευκόδασος. Όσοι συμμετέχουν θα δουν ένα βουνό που δεν θα περίμεναν ότι θα δουν μέσα στην Αττική. Η διαδρομή από εκεί που περνάει φαίνεται όλη η Αττική".

Για το ποιες είναι οι διαφορές από την πρώτη διοργάνωση έως την τρίτη: "Το παρθενικό το στήσαμε πειραματικά γιατί δεν γνωρίζαμε πως θα τρέξει και πολλοί δεν μας εμπιστεύτηκαν, αλλά το στήσαμε άκρως επαγγελματικά και καταφέραμε αυτοί που συμμετείχαν να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το… αγωνάκι έγινε αγώνας. Φτιάξαμε καινούργια μονοπάτια, κλαδέψαμε, αλλάξαμε μονοπάτια, για να είναι πιο ξεκούραστη η διαδρομή. Από τις 150 συμμετοχές φτάσαμε τις 300. οι απαιτήσεις των καιρών και των ορεινών εξορμήσεων μας έκαναν πιο αυστηρούς. Δεν πρόκειται κανείς να χαθεί στο βουνό. Οι γιατροί και οι διασώστες που αχρείαστοι να είναι θα είναι εκεί έτοιμοι να επέμβουν. Αυτός που θα τρέξει δεν θα είναι ποτέ μόνος του. Είναι μία δουλειά που την κάνουμε με μεράκι. Οι αθλητές θα έχουν σημεία υδροποσίας και τροφοδοσίας για να μπορούν να υποστηριχθούν".

Για τον φετινό αγώνα: "Η εκκίνηση είναι στην πλατεία Πανοράματος της Πετρούπολης στις 10:30. πληροφορίες μπορούν να πάρουν κι από το site μας, εκεί υπάρχει πλήρης προκήρυξη. Θα υπάρχουν βραβεύσεις για όσους τερματίσουν. Είναι μία γιορτή για την πόλη και τον σύλλογο μας".

Για τους εθελοντές που βοηθούν στην διοργάνωση: "Χωρίς τους εθελοντές δεν γίνεται τίποτα. Οι εθελοντές μας έχουν αγκαλιάσει. Είναι εθελοντές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Όλοι έχουν αγκαλιάσει αυτό το event. Είναι κι άλλοι που λειτουργούν εθελοντικά και στηρίζουν ως χορηγοί τον αγώνα. Αλλά υπάρχουν και επιχειρηματίες της πόλης που προσφέρουν με τον τρόπο τους και δεν θέλουν να ακούγεται το όνομα τους".

Για τις λειτουργίες του συλλόγου: "Είμαστε και ποδηλατικός αθλητικός σύλλογος με δράση σε αγώνες και βόλτες".

Για το πώς κάποιος γίνεται δρομέας στο βουνό: "Όλα θέλουν εισαγωγή και αυτή γίνεται σιγά-σιγά. Δεν σηκώνεσαι μία μέρα από το κρεβάτι σου και τρέχεις. Ξεκινάς από το περπάτημα και σου βγαίνει η ανάγκη να πας πιο γρήγορα, στο αργό τρέξιμο, στο πιο έντονο και έτσι γίνεται ένας δρομέας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ