SPORT24

Γκρέταρσον: "Σκόρερ ο Φινμπόγκασον, τυχερός ο Ολυμπιακός!"

Γκρέταρσον: "Σκόρερ ο Φινμπόγκασον, τυχερός ο Ολυμπιακός!"
Γκρέταρσον INTIME SPORTS

Ο πρώην Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Ιστορίες για παρέες" με τον Βασίλη Τεμπέλη.

Στην εκπομπή του Sport24 Radio"Ιστορίες για παρέες" με τον Βασίλη Τεμπέλη φιλοξενήθηκε ο πρώην Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον και την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό:

"Φυσικά είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι ότι σκοράρει πολύ εύκολα, με το δεξί πόδι, με το αριστερό και το κεφάλι. Επίσης, είναι εξαιρετικός στην αντεπίθεση. Εξάλλου, αν δεν ήταν τόσο καλός δεν θα κόστιζε τόσα χρήματα.

Το κυρίαρχο στοιχείο του είναι ότι σκοράρει. Αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστεί. Πιστεύω όμως, θα το κάνει γρήγορα καθώς έχει ζήσει ξανά μακριά από την Ισλανδία. Είναι πολύ σημαντικό ότι γνωρίζει καλά την ισπανική γλώσσα από το διάστημα που αγωνιζόταν στην Σοθιεδάδ.

Αυτό δείχνει πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσαρμοστικότητα του. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός σε αυτή την υπόθεση διότι αν αγωνιζόταν βασικός στη Σοθιεδάδ, θα ήταν δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα.

Θέλει να κάνει μία καλή σεζόν και ο Ολυμπιακός αποτελεί μια καλή ευκαιρία. Θέλει να πετύχει γκολ και να βρίσκεται μαζί με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας στα προκριματικά του Euro 2016".

Για τον Παναθηναϊκό και τα ματς με την Μπριζ:

"Περιμένω ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Άντερλεχτ και η Μπριζ βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο. Δίνω 60% για πρόκριση στην Μπριζ και 40% στον Παναθηναϊκό. Διαθέτει ένα πολύ καλό προπονητή όπως είναι ο Γιάννης Αναστασίου αλλά και η Μπριζ είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό προπονητή. Πιστεύω πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

Για τη σημασία που θα έχει το πρώτο παιχνίδι:

"Περιμένω σφιχτό ματς αλλά δεν περιμένω η πρόκριση να κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα που παίζει εκτός να πετύχει γκολ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται κάτι με το αποτέλεσμα του πρώτο αγώνα".

Για την ΑΕΚ:

"Οι οπαδοί της θα τη στηρίξουν όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια. Η Super League είναι κάτι διαφορετικό και ίσως να έχει δύσκολο έργο σε κάποια παιχνίδια. Πιστεύω θα είναι μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις. Θα είναι καλό να εμπιστευτεί τον Τραϊνό Δέλλα ο οποίος κερδίζει πολύτιμες εμπειρίες και θα είναι πολύ καλύτερος τα επόμενα χρόνια".

Για την Εθνική Ισλανδίας:

"Είναι πρώτη στον όμιλο της, έχει πολύ καλό προπονητή και με τον τρόπο που παίζει θεωρώ πως έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Euro 2016. Το μυστικό είναι ότι οι σταρ της ομάδας δεν παίζουν για τον εαυτό τους αλλά βάζουν πάνω απ' όλα το σύνολο. Αν συνεχίσουν έτσι, τότε θα έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της".

Για το αν οι ελληνικές ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε Ισλανδούς παίκτες:

"Το ζητούμενο είναι να υπάρχει υπομονή, κάτι που λείπει από την Ελλάδα. Συνήθως οι Ισλανδοί παίκτες πάνε σε Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία. Δεν υπάρχουν έτοιμοι παίκτες από την Ισλανδία, ώστε ν' αγωνιστούν βασικοί στις μεγάλες ελληνικές ομάδες αλλά αν υπάρχει υπομονή και καλλιεργηθεί το ταλέντο τους θα μπορέσουν να φανούν χρήσιμοι και να προσφέρουν σε υψηλό επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ