24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το πολύπλοκο deal για Bιγιαφάνιες

Το πολύπλοκο deal για Bιγιαφάνιες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάμπολλα τα ερωτήματα για την υπόθεση μεταγραφής του Λούκας Βιγιαφάνιες και το “24ο Eυαγγέλιο” επιχειρεί να ρίξει φως σε ορισμένες από τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης του Αργεντινού μπαλαδόρου, σε σχέση και με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Σε πόσες ομάδες…ανήκει τελικά ο Λούκας Βιγιαφιάνες; Είναι αληθινός ή fake o δανεισμός του; Ποιο είναι το πραγματικό ύψος της οψιόν αγοράς του και τι ισχύει με την «μυστηριώδη» ρήτρα αποζημίωσης; Από πόσα και ποια «στάδια» χρειάζεται να περάσει για να ολοκληρωθεί το deal με τον Παναθηναϊκό (ή ενδεχομένως άλλη ελληνική ομάδα); Ο Παναιτωλικός μπορεί να ασκήσει «βέτο» ως το καλοκαίρι ακόμη κι αν τα βρουν οι «πράσινοι» με την Ιντεπεντιέντε;

Όπως αντιλαμβάνεστε τα παραπάνω ερωτήματα καθιστούν πολυσύνθετη την «υπόθεση Βιγιαφάνιες» και συνάμα άκρως περίπλοκη την μεταγραφική διαδικασία της. Πιθανότατα για αυτό κι από τον Παναθηναϊκό εμφανίζονταν συγκρατημένοι κόντρα στην «είδηση» πως ο Αργεντινός «υδραυλικός» που ενθουσίασε τον Στραματσιόνι θα φορέσει πριν βγει ο Γενάρης την φανέλα με το τριφύλλι. Όλα βέβαια συνηγορούν πως ο 24χρονος εξτρέμ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει στον Παναθηναϊκό (ακόμη αν θέλετε και το ότι ο Παναιτωλικός έχει βγει στην αγορά και ψάχνει για δυο επιθετικούς). Υπάρχουν όμως και εκείνα τα στοιχεία που δεν αποκλείουν να γίνει… θρίλερ στο τέλος.

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έψαξε και σας παρουσιάζει τα δεδομένα:

1ον) Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του Βιγιαφάνιες δεν ανήκουν μόνο στην Ιντεπεντιέντε. Δεδομένα ένα σημαντικό ποσοστό έχει κρατήσει και η (πρώτη του ομάδα) C.A.I. με τις απόψεις, όμως, να διίστανται όσον αφορά στο ύψος του. Άλλοι κάνουν λόγο για 20% κι άλλοι για 30% κάποιοι μάλιστα και για 40 %!

2ον) Επίσης περίπλοκος είναι και ο διετής δανεισμός του Βιγιαφάνιες από την Ιντεπεντιέντε στον Παναιτωλικό. Οι ειδικοί της πιάτσας γνωρίζουν πως έτσι κι αλλιώς οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ δανεισμοί, πόσο μάλλον για παίκτες από ομάδες από την Αργεντινή και την Βραζιλία (λόγω του συνήθως πολύπλοκου ιδιοκτησιακού καθεστώτος), νομικά είναι λίγο ως πολύ στον… αέρα. Για αυτό, λοιπόν, υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά που κατοχυρώνουν – με τις σχετικές μάλιστα ρήτρες – την κάθε πλευρά.

Ειδικότερα στην περίπτωση Βιγιαφάνιες, ο παίκτης φέρεται να εμφανίζεται πως μένει ελεύθερος από τον Παναιτωλικό τον Ιούνιο του 2016 αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ήδη υπογεγραμμένο συμβόλαιό του με την Ιντεπεντιέντε, με έναρξη 1/7/2016 και λήξη 30/6/2017!! Έτσι εξηγείται πως τον περασμένο μήνα, όταν έπαιξε γερά στα ελληνικά ΜΜΕ η μεταγραφή του 24χρονου εξτρέμ στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε μεγάλο μπέρδεμα για το αν, πότε κι από πού μένει ελεύθερος…

Μάλιστα οι Αργεντινοί για να είναι κατοχυρωμένοι αυτή την διετία που παίζει στην Ελλάδα πως δεν θα χάσουν τσάμπα τον Λούκας, έχουν βάλει στο ιδιωτικό συμφωνητικό ρήτρα αποζημίωσής τους από τον Παναιτωλικό. Η οποία για να… απενεργοποιηθεί και να μην έχουν μπλεξίματα οι Αγρινιώτες, θα πρέπει να γίνει το σχετικό επίσημο έγγραφο από την Ιντεπεντιέντε (ανεξάρτητα από την όποια ξεχωριστή συμφωνία της τελευταίας με τον ΠΑΟ ή άλλη ομάδα, για την πώληση του Βιγιαφάνιες)…

3ον) Ο Παναιτωλικός έχει buying option του Βιγιαφιάνιες και όπως έλεγαν πρόσφατα αξιωματούχοι της ομάδας αυτή είναι πολύ υψηλή (πάνω από 800.000 ευρώ). Σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα ο Παναιτωλικός έκανε (όχι τώρα, εδώ και καιρό) πρόταση ύψους 300.000 ευρώ στην Ιντεπεντιέντε για να αγοράσει το δικό της ποσοστό ιδιοκτησίας του Βιγιαφάνιες, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση από το Μπουένος Άιρες!!!

4ον) Στο Αγρίνιο όντως γνωρίζουν από την προηγούμενη εβδομάδα πως ο ΠΑΟ έχει μπει γερά στην υπόθεση απόκτησης των δικαιωμάτων του Βιγιαφιάνιες. Μάλιστα σύμφωνα με την πιάτσα των agent έχουν… ιταλική βοήθεια ή και… συνεργασία (χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για το γνωστό δικηγορικό-μανατζερικό γραφείο ή την Ουντινέζε και με τι… καθεστώς)

Οι «πράσινοι» έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης με Αργεντινή, φέρεται να ενημέρωσαν (σχετικά) – βολιδοσκόπησαν την πλευρά του Παναιτωλικού για τις δικές τους προθέσεις. Προέχει όμως, πρώτα οι «πράσινοι» να τα βρουν – δώσουν τα χέρια με την Ιντεπεντιέντε και την C.A.I. ή έστω μόνο με την Ιντεπετιέντε για τον Βιγιαφάνιες και μετά να συμφωνήσουν και με την ομάδα του Αγρινίου για την λύση του δανεισμού του. Είναι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΣΤΑΔΙΑ σε αυτή την πολύπλοκη μεταγραφική υπόθεση που για να ολοκληρωθεί όμως, το deal θα πρέπει απαραιτήτως ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ HAPPY END ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ.

5ον) Στον Παναιτωλικό έλεγαν πως το θέμα δεν είναι τόσο … προχωρημένο ή και «τελειωμένο», όσο δηλαδή παρουσιάζεται στα ΜΜΕ. Για να μην παρεξηγηθούν, αυτό έχει να κάνει όσον αφορά στην πλευρά τους. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια προχωρημένη διαπραγμάτευση με τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον ακόμη. Επαναλάμβαναν δε πως για να αποχωρήσει ο Βιγιαφιάνες για τον ΠΑΟ ή κάποια άλλη ελληνική ομάδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να συναινέσει και ο Παναιτωλικός. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή έχουν το δικαίωμα του… βέτο. Βέβαια αν ο ΠΑΟ (ή κάποια άλλη ομάδα) έρθει σε συμφωνία τόσο με την Ιντεπετιέντε όσο και με τον παίκτη, θεωρείται απίθανο η μεταγραφή να μπλοκάρει λόγω του Παναιτωλικού. Άλλωστε στο Αγρίνιο γνωρίζουν (από το… προηγούμενο με τον Μαρτίνες) πως σε μια τέτοια περίπτωση ο Λούκας κάπου θα…φυλάει τα πόδια του, ξέροντας πως το καλοκαίρι θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού

6ον )Ο Παναιτωλικός για να αφήσει τώρα τον Βιγιαφάνιες δεν θα συγκινηθεί από… δανεικά ανταλλάγματα. Δηλαδή για παράδειγμα να πάρει Βλαχοδήμο ή Ατζαγκούν από τον ΠΑΟ, Κολοβό από τον Ολυμπιακό, Πλατέλλα ή Ανάκογλου από την ΑΕΚ. Για δανεικούς δεν το συζητάει καν, μόνο ως ελεύθερους για κάποιους παίκτες που ενδεχομένως να προσφερθούν και να τους αρέσουν. Παρεμπιπτόντως, επειδή γράφτηκε το όνομα του Βλαχοδήμου, ο νεαρός εξτρέμ είχε προταθεί τον Δεκέμβριο στον Παναιτωλικό, πριν κλείσει στον Παναθηναϊκό αλλά δεν τους έκανε… γκελ.

ΥΓ. Ο Μπογκντάν Γκαβρίλα χάθηκε για τον Παναιτωλικό αφού η Ντιναμό Βουκουρεστίου τον παραχώρησε δανεικό στην Πετρολούλ. Οι Αγρινιώτες είχαν κάνει πρόταση στον 23χρονο εξτρέμ, με την πλευρά του να έχει ενημερώσει πως η Ντιναμό δεν θα αξίωνε απαιτήσεις για την αποδέσμευσή του. Τελικά διαψεύστηκαν αφού η Ντιναμό ήθελε να τον δώσει δανεικό, βάζοντας οψιόν αγοράς, κάτι που δεν δέχτηκε ο Παναιτωλικός αφού επέμενε για ελεύθερη μεταγραφή.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ