24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και στη μέση ο Τζανδάρης

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και στη μέση ο Τζανδάρης
INTIME SPORTS

Το “24ο Ευαγγέλιο” του Βαγγέλη Μίχου αποκαλύπτει μικρές ιστοριούλες για το πότε έκλεισε ο Τζανδάρης, γιατί δεν ενεπλάκη η ΑΕΚ, τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ατζεντης του, την ετικέτα "νέος Μανιάτης" και την δυσπιστία της Τούμπας.

Και καθώς έμπαινε η άνοιξη, τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, είχε γίνει πολύ μεγάλος ντόρος στα ελληνικά ΜΜΕ για την επόμενη ομάδα του Θεοφάνη Τζανδάρη. Σε αντίθεση δηλαδή με την σχεδόν αθόρυβη ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό, πριν από 3 ημέρες. Ενός νεαρού ταλαντούχου μέσου, μια ανακάλυψη-αποκάλυψη του Αναστασιάδη την περασμένη σεζόν, που ταυτίστηκε με τον εντυπωσιακό ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου ενώ πήρε μέρος (μέχρι να εκδιωχθεί, παραμονή της 25ης Μαρτίου) στην κατάρρευση της ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Το " 24ο Ευαγγέλιο" έρχεται μέσα από γεγονότα, αστικούς μύθους αλλά και αποκαλυπτικές πληροφορίες από την πιάτσα των agent να διαφωτίσει μια μεταγραφική υπόθεση που ολοκληρώθηκε μεν, με μπόλικο παρασκήνιο και ίντριγκα δε.

Από το 1 ως το 11 είναι μικρές ιστοριούλες για το πότε έκλεισε ο Τζανδάρης, γιατί δεν ενεπλάκη η ΑΕΚ, τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ατζέντης του συν την σχέση του με τον Ολυμπιακό, την ετικέτα "νέος Μανιάτης", τον παράγοντα "Άγγελος", την δυσπιστία της Τούμπας, την "σύγκριση" με τα συμβόλαια των Κουλούρη - Κωνσταντινίδη αλλά και το ξαφνικό ξεπέταγμα της χρηματιστηριακής του αξίας

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό εδώ και περίπου 5 μήνες (παρά τις διαψεύσεις εκατέρωθεν) ενώ η εναλλακτική του από την Super League ήταν ο Αστέρας Τρίπολης.

2. Προτάθηκε - τον περασμένο Γενάρη - και στην ΑΕΚ, έγινε μια πρώτη κουβέντα και μετά οι "κιτρινόμαυροι" εξαφανίστηκαν. Υπήρξε εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην ασχοληθούν-εμπλακούν με "ενεργούς" παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μάλιστα (τότε ακόμη) διαπραγματευόντουσαν την ανανέωση του συμβολαίου τους (το ίδιο ίσχυσε και για την περίπτωση Κατσικά). Ο "τίγρης" δεν ήθελε και δεν θέλει ο οποιοσδήποτε Τζανδάρης να αποτελέσει κάζους μπέλι με τον "σύμμαχο" του Ιβαν Σαββίδη.

3. Έγινε ο 11ος (!) πελάτης της εταιρίας ΑCE MANAGEMENT που ανήκει στον Ολυμπιακό. Μανιάτης-Αυλωνίτης- Τζανδάρης- Μπουχαλάκης - Καθάριος - Σαλιακας - Δ. Σιώπης -Κ. Βλάχος - Ιγνατίδης -Ρέντζης - Πασαλίδης η "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα της! Δικοί της είναι(από την εποχή που έπαιζαν στους νταμπλούχους) και οι Μανωλάς, Φετφατζίδης.

4. Καταλυτικό ρόλο να ενταχθεί στους "ερυθρόλευκους" έπαιξε ο agent Γιάννης Ευαγγελόπουλος. Μέσα στους 3 κορυφαίους Έλληνες μάνατζερ και μάλλον ο πιο αγαπημένος - από την εγχώρια πιάτσα - τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι. Για παράδειγμα: είναι από τους λίγους Έλληνες ατζέντηδες που δέχεται επίσημες προσκλήσεις από την διοίκηση για εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού στο Τσαμπιονς Λιγκ. Επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό πως με τις "ερυθρόλευκες" ευλογίες ο Κώστας Μανωλάς επέλεξε τον Ευαγγελόπουλο ενώ ήταν περιζήτητος από ελληνικά και ξένα γραφεία. Από την άλλη είναι χαρακτηριστικές οι μεταγραφικές υποθέσεις των (πελατών του) Αυλωνίτη - Καθάριου που ενώ ήταν στην αγκαλιά της ΑΕΚ τελικά κατέληξαν στον Ολυμπιακό κι εμφανίστηκαν σαν "κλοπές".

5. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό(βασικά από Ιταλία και Κάτω Χώρες), που είχε δει το φως της δημοσιότητας στα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν κυρίως μανατζερικό. Δηλαδή προεργασία του εκπροσώπου του να τον προωθήσει σε ξένες ομάδες, για την περίπτωση που στον Ολυμπιακό ο νέος κόουτς προτιμούσε να δοθεί δανεικός.

6. Έχει την έγκριση (ΚΑΙ) του Μάρκο Σίλβα ενώ στην αφετηρία της σεζόν στον Ολυμπιακό προαλείφεται για ρολίστας, βασικά σαν μπακ απ του Μανιάτη. Δεν θεωρείται ακόμη ολοκληρωμένο 8άρι( σε κάποιους τομείς ξέρουν πως θέλει δουλειά) αλλά οι "ερυθρόλευκοι" τον πιστεύουν πολύ και ποντάρουν στα τρεξίματα, στο πρέσινγκ, στα μαρκαρίσματα - κλεψίματα του και στο (ενίοτε) κάθετο παίξιμο του. Θεωρούν πως ΜΠΟΡΕΙ να τους βγει "νέος Μανιάτης".

7. Αν ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν ήταν στην έξοδο από τον χειμώνα ή αν υπήρχε σοβαρή προοπτική να συνέχιζε και δεύτερη σεζόν στον πάγκο του "δικεφάλου", θα είχε βρεθεί η "χρυσή τομή" για την παραμονή του 22χρονου μέσου.

8. Στην Τούμπα ο μοναδικός που πίστεψε εξ αρχής πως μπορεί να κάνει τοπ καριέρα και τον καθιέρωσε ως βασικό και αναντικατάστατο ήταν ο Άγγελος. Και προηγούμενοι κοόυτς και άνθρωποι των "ασπρόμαυρων" Ακαδημιών ακόμη και ο Ζήσης Βρύζας εκτιμούσαν πως υπήρχαν άλλα παιδιά από την U21 του ΠΑΟΚ πιο ταλαντούχα και με μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης από τον Τζανδάρη.

9. Στον ΠΑΟΚ έπαιρνε 840 ευρώ το μήνα (χωρίς μπόνους και πριμ) και ζήτησε για να ανανεώσει μίνιμουμ όσοι είχαν πάρει νωρίτερα-στις δικές τους-ανανεώσεις οι συνομήλικοί του Κουλούρης & Κωνσταντινίδης (που σε σχέση με τον Τζανδάρη μάλιστα δεν είχαν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα). Λεπτομέρεια σημαντική : Κουλούρης και Κωνσταντινίδης ήταν πελάτες του Πολ Κουτσολιάκου, που μέχρι να εμφανιστεί ο Φρανκ Άρνεσεν "έλυνε και έδενε" στον "δικέφαλο" (εκμεταλλευόμενος φυσικά και το ότι σε δύσκολες εποχές πήγε στο ταμείο της ΠΑΕ σούπερ λεφτά από Γερμανία για Βιερίνια και Σταφυλίδη).

10. Μπορεί στον Ολυμπιακό να πήρε τα (υπέρ)διπλά αλλά ο βασικός λόγος της ρήξης του με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ο οικονομικός αφού τα (χοντρικά, ετησίως) 30 χιλιάρικα της τότε διαφοράς τους (στην διαπραγμάτευση) μπορούσαν να καλυφθούν από τον Σαββίδη. Πλήρωσε ουσιαστικά την προκατάληψη που υπήρχε με τον ατζέντη του, τις πληροφορίες πως τον "παζαρεύει" και στον Ολυμπιακό αλλά και ο τι αποτελούσε "παιδί" του Αναστασιάδη, όταν είχε αρχίσει η "αποδόμηση" του Έλληνα κόουτς.

11. Η χρηματιστηριακή του αξία μέσα σε ένα καλοκαίρι ανέβηκε περίπου 600.000 ευρώ και χωρίς ακόμη να έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Ήταν 200 με 250 χιλιάδες ευρώ το καλοκαίρι του 2014, όταν επέστρεφε στην Τούμπα από τον δανεισμό του στον Απόλλων Καλαμαριάς κι έφτασε το τρέχον καλοκαίρι στις 800.000.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ