MEDIA

Τα 3 "πρέπει" του Παππά στους καναλάρχες

Τα 3 "πρέπει" του Παππά στους καναλάρχες

Ξεχωριστές συναντήσεις είχε ο Νίκος Παππάς με τους νέους καναλάρχες, τονίζοντάς τους πως αν δεν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις, προβλέπεται μέχρι και ανάκληση της άδειας. Τα 3 "πρέπει" του Υπουργού Επικρατείας.

Σειρά ξεχωριστών συναντήσεων με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, που προέκυψαν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, είχε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Αφού τους συνεχάρη, τόνισε ότι εκκρεμεί αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των κεφαλαίων που προσέφεραν στη δημοπρασία, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί σχετικά με την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος που θα προσφέρουν στον ελληνικό λαό.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα για το επίπεδο του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι οι αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται μεταξύ άλλων την τήρηση πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων (ν. 4339/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με:

1. τον αριθμό των εργαζομένων (τουλάχιστον 400 ανά κανάλι),

2. το περιεχόμενο του προγράμματος (δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού, θεάτρου, ενημερωτικές, ποικίλης ύλης, ελαφράς ψυχαγωγίας, ελληνικές και ξένες σειρές, παιδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές αθλητικού περιεχομένου),

3. τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό (ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια 2.500τμ και εξοπλισμός για εκπομπή προγράμματος High Definition).

Να σημειώσουμε ότι έξω από το κτίριο υπήρξε διαμαρτυρία από τεχνικούς για το κλείσιμο των καναλιών και το γεγονός ότι δεκάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και όσοι εργάζονται στα κανάλια θα χάσουν τις δουλειές τους. Μάλιστα σε μια κάμερα υπήρχε και ένα μικρό πλακάτ που έγραφε: "Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις".

Τα 3 "πρέπει" του Παππά στους καναλάρχες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Τα 3 "πρέπει" του Παππά στους καναλάρχες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ