MEDIA

Πόσες ελπίδες υπάρχουν για το Mega;

Πόσες ελπίδες υπάρχουν για το Mega;
INTIME NEWS

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, αναλύει το σενάριο που δύναται να συμβάλλει στο να επαναλειτουργήσει το megaλο κανάλι.

Το ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται ένα βήμα πριν από το τέλος και τη χρεοκοπία, συμβάλει στη δημιουργία ενός σεναρίου περί «επανενεργοποίησης» του Mega. Σανίδα σωτηρίας δύναται να αποτελέσουν δύο τινά: αφενός οι αναμενόμενες διατάξεις για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τις οποίες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν δύο εκ των βασικών μετόχων του καναλιού, προκειμένου να επιτύχουν τη διάσωση-εξυγίανση του. Στα νομοσχέδια ενδέχεται να περιληφθεί ειδική διάταξη για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφετέρου, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την πλευρά τους, δίχως τη συμμετοχή του ΔΟΛ, ήτοι της πλευράς του Σταύρου Ψυχάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, oi πλευρές Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη πορεύονται πλέον δίπλα δίπλα επιχειρηματικά αναφορικά με το Mega και σκοπεύουν να έρθουν σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για να υλοποιήσουν σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας «Τηλέτυπος» του καναλιού, στο πλαίσιο των νέων διατάξεων.

«Αγκάθι» αποτελεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που θα γίνει (κάποια στιγμή): υπενθυμίζεται ότι Mega δεν συμμετείχε στον προηγούμενο, και εντέλει ακυρωθέντα διαγωνισμό, για τις τηλεοπτικές άδειες και ενδεχομένως δεν θα καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον νέο. Αλλά Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης εκτιμούν αφενός ότι ο αριθμός των αδειών θα είναι τουλάχιστον έξι, αφετέρου ότι έως τότε δύναται να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική «θεραπεία» της εταιρείας.

Συν ότι, με τη διαφαινόμενη κατάρρευση του ΔΟΛ, οι δύο βασικοί μέτοχοι του Mega δεν θα έχουν πλέον δίπλα τους τον Ψυχάρη, εξ αιτίας του οποίου δεν έγινε εδώ και ένα χρόνο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να… κλείσουν την κάνουλα (αφού η ΑΜΚ ήταν βασικός όρος για περαιτέρω αύξηση χρόνου αποπληρωμής των δόσεων).

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ