MEDIA

Παίρνουν τα λεφτά τους πίσω Μαρινάκης - Αλαφούζος - Σαββίδης

Παίρνουν τα λεφτά τους πίσω Μαρινάκης - Αλαφούζος - Σαββίδης
Μαρινάκης Αλαφούζος

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς, οι τέσσερις υπερθεματιστές-καναλάρχες που απέκτησαν τηλεοπτικές άδειες στον σχετικό διαγωνισμό θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω.

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης ήταν οι τρεις από τους τέσσερις (ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1 ο 4ος) υπερθεματιστές-καναλάρχες που απέκτησαν τηλεοπτικές άδειες στον σχετικό διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτέμβρη.

Είχαν μάλιστα καταθέσει και την 1η δόση ως όφειλαν με βάση τις ημερομηνίες, ωστόσο ήρθε η απόφαση του ΣτΕ που ανέτρεψε τα δεδομένα.

Έχοντας καταβάλλει μεγάλα ποσά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, ήταν σημαντικό ζήτημα για τους κκ. Μαρινάκη (24,5 εκατ. ευρώ), Αλαφούζο (14,5 εκατ. ευρώ) και Σαββίδη (20,5 εκατ. ευρώ) τι θα συμβεί με τα χρήματά τους. Κάτι που μάλλον δεν θα πρέπει πλέον να τους ανησυχεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς την Πέμπτη (29/12).

Παίρνουν τα λεφτά τους πίσω Μαρινάκης - Αλαφούζος - Σαββίδης

"Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ως πρώτη δόση για τις άδειες, είναι προφανές ότι με τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, διότι στο νομικό σύμπαν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στη βάση του οποίου νομικά εμείς μπορούμε να κινηθούμε, θα επιστραφούν. Θα ληφθούν όλες οι κατάλληλες νομικές ενέργειες για να συμβεί αυτό", δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

"Δύσκολα θα μπορούσε να κατατάξει κάποιος τους υπερθεματιστές στους ημετέρους. Από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης, Γενάρης 2015 μέχρι τώρα, έχουν εισπραχθεί πάνω από 60 εκατομμύρια από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφήμισης. Μιλώ για φόρους ψηφισμένους οι οποίοι δεν καταλογίζονταν...", συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Πηγή: ionian channel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ