MEDIA

Η χθεσινή, μέχρι την επόμενη, απεργία και η αμετροέπεια σε δημοσιογράφο...

Η χθεσινή, μέχρι την επόμενη, απεργία και η αμετροέπεια σε δημοσιογράφο...

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τον... απόηχο της χθεσινής δημοσιογραφικής απεργίας αλλά και την επόμενη, τον ιδεολογικό διάλογο που άνοιξε το NEWS247, τις αποκαλύψεις Δημάδη για Σαμαρά και άλλα πολλά...

Τα... μεθαπεργιακά

Η δημοσιογραφική απεργία έλαβε χώρα χθες, η συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία ήταν από τις μικρότερες και... βουρ στον αγώνα για την επόμενη... τουφεκιά. Διότι πλέον οι δημοσιογραφικές απεργίες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Θυμίζω, όπως σας τα έγραψα κι από την Τετάρτη , ότι χθες απήργησαν μόνο οι δημοσιογράφοι, ουδείς άλλος "παραπλήσιος" του κλάδου όπως οι τεχνικοί Τύπου και τα πρακτορεία. Οι οποίοι έχουν προαποφασίσει να απεργήσουν την προσεχή Τετάρτη 3/2, παραμονή της πανελλαδικής απεργίας. Οπότε, επειδή οι δημοσιογράφοι και να δουλέψουν την Τετάρτη δεν γίνεται να βγουν εφημερίδες την Πέμπτη, θέλοντας και μη θα απεργήσουν (εικάζω ότι θα ανακοινωθεί σήμερα ή τη Δευτέρα από ΠΟΕΣΥ ή ΕΣΗΕΑ).

Απορίας άξιον πότε θα κατανοήσουν μερικοί ότι αφενός η απεργία είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση (και δεν έγινε καμία γενική συνέλευση στην Ενωση για να διαπιστώσουμε αν όντως το ρεύμα είναι προς τα εκεί ελέω ασφαλιστικού - προσωπικά αμφιβάλω εντόνως), αφετέρου πότε θα γίνει κατανοητό ότι, όπως λέει κι ένας συνάδελφος, τέτοιες τουφεκιές στον αέρα δεν έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα, παρά μόνο ένα χαμένο ημερομίσθιο για όσους εργάζονται στις εφημερίδες; Πολλώ δε μάλλον όταν πολλά και γνωστά sites είχαν κανονικά χθες ροή ειδήσεων, όλη μέρα.

NEWS247 - Η Αριστερά μετά την πρώτη φορά

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου 2015, το NEWS247 άνοιξε το διάλογο, ιδεολογικό και πολιτικό, για το μέλλον της αριστεράς. Στόχος ήταν όχι μόνο ο απολογισμός των όσων συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά και η συζήτηση για το σήμερα και το αύριο της αριστεράς που πλέον κυβερνά και εφαρμόζει μνημόνιο: Η αριστερά μετά την πρώτη φορά. Στη δημόσια πλατφόρμα που προσέφερε το NEWS247 συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, ο γενικός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Δέσποινα Κουτσούμπα. Αυτή η ενέργεια του NEWS247 απέδειξε ότι το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει τόσο στην ενημέρωση όσο και στον πολιτικό διάλογο πολλά περισσότερα πέραν της ταχύτατης πληροφόρησης για τα τρέχοντα γεγονότα.

«Τι μαλακίες λέει;».

Ο Θάνος Δημάδης περιέγραψε, στον λογαριασμό του στο Facebook , μία παλιά ιστορία από τις Βρυξέλλες. Ηταν Δεκέμβριο του 2012 όταν ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Πόσο βέβαιος είστε ότι οι πιστωτές μας στην Ευρώπη θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους για ελάφρυνση χρέους;». Η απάντηση; «Τι είναι αυτά που λέτε;» με τον Σαμαρά να κλείνει το μικρόφωνο και συνοφρυωμένος να γυρίζει προς το πλευρό του υπουργού του που καθόταν δίπλα του και να λέει «τι λέει μωρέ αυτός; Τι μαλακίες λέει;». Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι, μερικές ημέρες μετά, έχασε τη δουλειά.

Κάποτε «εντολή Σαμαρά», σήμερα «εποπτεία Τσίπρα»

Διευρυμένες αρμοδιότητες θα έχει εφεξής η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ) με γενικό γραμματέα ο οποίος θα αναφέρεται κατευθείαν στον πρωθυπουργό. Η σύσταση της ΓΓΨΠ προβλέπεται σε νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «η μορφή της Γενικής Γραμματείας υπό τον Πρωθυπουργό επιλέγεται ως μεταβατική δομή, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση Υπουργείου Πληροφορικής και Δικτύων. Στόχος είναι η πολιτική να διαμορφώνεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, προκειμένου να έχει συντονιστικό και αποφασιστικό ρόλο στο βαθμό που εκφράζει τη βούληση του πρωθυπουργού ως αρχηγού της κυβέρνησης». Οι θέσεις προσωπικού που προβλέπονται είναι 72 ορισμένες εκ των οποίων θα καλυφθούν με αποσπάσεις από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Κατατέθηκε η τροπολογία...

...στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να ψηφιστεί. Σύμφωνα με την ρύθμιση, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό, στην συνέχεια όμως θα καλείται η Βουλή να τον εγκρίνει. Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία κατατίθεται για να τρέξει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία, παραμένει ωστόσο ερωτηματικό τι θα γίνει με την στελέχωση του ΕΣΡ, καθώς είναι το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των υποψήφιων καναλαρχών. Δείτε ΟΛΗ τη σχετική τροπολογία και την αιτιολογική έκθεση ενώ το news247.gr μεταδίδει live εικόνα από τη Βουλή .

Fly 104 με υπογραφή Κανάκη

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ξεκινά το πρόγραμμα του νέου ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Fly 104. Ένα απολύτως μουσικό ραδιόφωνο, με ιδιαίτερη άποψη στην ξένη μουσική του σήμερα και όχι μόνο. Στο πρόγραμμά του, μερικά από τα σημαντικότερα ραδιοφωνικά ονόματα και παραγωγοί της Θεσσαλονίκης, όπως ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, ο Στέφανος Κόγιας, ο Λευτέρης Κορδιάος, η Βάσω Βλαχοπούλου, ο Μανώλης Σταυρουλάκης και με έκτακτες εκπομπές ο Αντώνης Κανάκης που έχει και τη διεύθυνση προγράμματος.

Flash sport media news

* Μοναδικά δώρα στους φίλους του ισπανικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ένα ταξιδιωτικό πακέτο για δύο άτομα στην Ισπανία για τον Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης, προσφέρει μέσω διαγωνισμού ο ΟΤΕ TV στους συνδρομητές του.

* Live τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στις 19:00 θα μεταδοθούν τα Βραβεία ΠΣΑΠ από τα κανάλια Novasports σε παρουσίαση Λίλας Κουντουριώτη, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιαννίκου Δούσκα.
* Τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Λίβερπουλ θα μαζευτούν αύριο, Σάββατο, για το ματς του Κυπέλλου με τη Γουέστ Χαμ (19:30) στο Wee Dram Pub, πλησίον μετρό Πανόρμου. Το e-mail της στήλης είναι διαθέσιμο φυσικά για τα εν Ελλάδι νέα συνδέσμων και λεσχών ευρωπαϊκών ομάδων...

* Ο 50ος τελικός στην ιστορία του NFL, το φημισμένο Super Bowl (Denver Broncos - Carolina Panthers) θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 7/2 στις 01:30 σε περιγραφή του Δημήτρη Καρύδα από το FOX Sports HD μέσω Nova σε περιγραφή του Δημήτρη Καρύδα.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ