MEDIA

Εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τη Νωαίνα, το «X-Factor» και τον ΣΚΑΪ.

Το διάβασα, επειδή σπάνια παρακολουθώ reality, και δεν το πίστευα: είδα το βίντεο για να πειστώ.

Ενα νεαρό κορίτσι που επέλεξε να μετάσχει σε ένα reality show αποφάσισε να… ξεβρακωθεί. Γιατί; Επειδή μπορεί, προφανώς. Και όλα αυτά στο κανάλι που έχει κάνει σημαία του τη δημοσιογραφική δεοντολογία (η οποία είναι υποκειμενική βέβαια, αλλά ας αναφερθεί).

Το ότι επέλεξαν στον ΣΚΑΪ να γυρίσουν το (τηλεοπτικό) μπιφτέκι σε λαϊφστυλίστικες εκδοχές όπως το «X-Factor» ήταν μια επιλογή συνειδητή: «έχουμε τα φράγκα» (σ.σ. διότι κοστίζει) «και μπορούμε να το κάνουμε». Τέτοια σόου είθισται να φέρνουν χορηγούς, τηλεθεάσεις και ούτω καθεξής: ορθώς έπραξαν. Στην πεπατημένη των ΑΝΤ1 (κυρίως) και Mega από παλιές, καλές (και φυσικά ΠΑΣΟΚικές) εποχές.

Ωστόσο, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία από την αφάνεια βρέθηκαν εν μέσω δημοσιότητας. Από εκεί που δεν τους ήξερε η μάνα τους, σε κάθε live show βλέπουν εκατοντάδες πιτσιρίκια να τσιρίζουν. Προφανώς και το life style, που θέλει ολοένα και νέα πρόσωπα, τα έχει αυτά.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, λοιπόν: η Νωαίνα (σ.σ. που λέγεται Ιωάννα, αλλά έκανε αναγραμματισμό και εννοείται ότι εσείς πλέον μπορείτε να με φωνάζετε «Κίνο»…) στην πρώτη της εμφάνιση ερμήνευσε το «Bad things» και ο Θοδωρής Μαραντίνης σχολίασε ότι ερμηνευτικά δεν ήταν ούτε παιχνιδιάρα ούτε σέξι, όπως «σήκωνε» το κομμάτι (σ.σ. παντελώς άκυρο σχόλιο, αν το πιάσεις… μουσικώς, αλλά ας είναι). Η Νωαίνα διαμαρτυρήθηκε, και ζήτησε τον Σάκη Ρουβά να βρει το μουστάκι της (σ.σ. για όσους δεν βλέπετε «X-Factor», όπως εγώ, η εν λόγω δεσποινίδα εμφανίζεται με ζωγραφικό μουστάκι – το οποίο έλειψε χθες). Στα παρασκήνια η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από αυτό, με την Νωαίνα να κατεβάζει το παντελόνι της, δείχνοντας τα οπίσθια της στην κάμερα. Και, δη, την ώρα που η Ευαγγελία Αραβανή (κλάμα…) δεν πήρε χαμπάρι και μιλούσε με άλλον παίκτη. Ο,τι να’ ναι!

Κι όλα αυτά από μια Κύπρια, 28 χρονών: νέο κορίτσι….

« Όταν τρολλάρεις την κριτική που σε θέλει πιο 'φάτε μάτια ψάρια', που σε κάθε επεισόδιο σε απαιτεί πιο 'παιχνιδιάρα γυναίκα' -τύπου- 'βγάλε κι άλλη κοιλιά έξω, τί ωραία που είσαι πιο χοτ ντυμένη απόψε, θέλουμε να δούμε κι άλλο από τη σέξυ Νωαίνα, παίξε λίγο on stage με το μ**** σου, γίνε λίγο πιο ξέκωλο', και όταν όντως τους απαντάς με κώλο σοκάρετε το ηθικό, σοβαροφανές πανελλήνιο. Κάθε Λάιβ και Σεξότερη δεν είπαμε Βαγγελίτσα; Το μουστάκι μου δεν φαγώθηκες να δεις:) ; Ττααα χχχ» ήταν το (ακαταλαβίστικο) σχόλιο της νεαράς στο Facebook, όπου είναι ως «Anima Nwaina Ioanna»: το πρώτο εικάζω από κάτι ζωώδες, το Νωαίνα με αγγλικό «w» όπως συνηθίζει η νεολαία μας να γράφει το ωμέγα…).

Πλάκα πλάκα, η Νωαίνα αποχώρησε χθες: το άτομο που προκάλεσε βγήκε εκτός παιχνιδιού. Αυτό κι αν είναι τρολάρισμα όταν πας να αυξήσεις την τηλεθέαση σου. Η οποία, για τα δεδομένα και το κόστος της εκπομπής είναι χαμηλή (αλλά υψηλή για τα δεδομένα του ΣΚΑΪ): χθες το είδαν κατά μέσο όρο 700.000 τηλεθεατές, με μέση τηλεθέαση 6,8% και μέσο μερίδιο 21,9%. For the record, το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» του Alpha είδαν 814.000 (με 8% και 27,6% αντίστοιχα).

Εν κατακλείδι, όταν ένα κανάλι έχει live shows, ποντάρει στα απρόοπτα για τηλεθέαση αλλά όχι να αλέθει την αισθητική μας. Πάει πολύ. Αλλο το να γίνεσαι… Ασπα Τσίνα (τη θυμάστε;) και να γκρινιάζεις on camera και άλλο να γδύνεσαι.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ