ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βασιλόπουλος: "Η ομάδα του 2012 έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ"

Βασιλόπουλος: "Η ομάδα του 2012 έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως ο μόνος λόγος που πήγε στον Κόροιβο ήταν ο Χάρης Μαρκόπουλος. Χαρακτήρισε παιδαγωγό τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-2012.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, με αφορμή την ερχόμενη αναμέτρηση του Κόροιβου Αμαλιάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα (22/2, 17:00), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Κόροιβο. Στις δηλώσεις του, μας τόνισε πως ο λόγος που πήγε στην Αμαλιάδα ήταν αποκλειστικά ο προπονητής Χάρης Μαρκόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην σεζόν 2011-2012 με τον Ολυμπιακό, στην οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, τονίζοντας πως εκείνη η ομάδα έβαλε το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Παράλληλα, εκθείασε και τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον παιδαγωγό.

-Πώς βλέπεις την φετινή προσπάθεια του Κόροιβου;

"Νομίζω πως φέτος κάνουμε μία εξαιρετική προσπάθεια στον Κόροιβο. Κανείς δεν περίμενε πως ο Κόροιβος θα μπορούσε να σταθεί στην πρώτη κατηγορία, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσει πολύ καλά δείγματα γραφής. Λειτουργούμε με πλάνο, με ομαδικότητα, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και διαθέτουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, σε ορισμένες λεπτομέρειες ήμασταν και άτυχοι, σε κάποια παιχνίδια δεν παίξαμε όπως θέλαμε και κάναμε κάποιες ήττες. Βέβαια, υπήρχαν και παιχνίδια που δεν μας άφησαν να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Γενικότερα όμως, είμαι ικανοποιημένος από την φετινή μας προσπάθεια, έχουμε παίξει και ωραίο μπάσκετ και συνεχίζουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας".

-Η παρουσία του Χάρη Μαρκόπουλου έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου να φορέσεις την φανέλα του Κόροιβου;

" Η παρουσία του Χάρη Μαρκόπουλου ήταν ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να πάω στην Αμαλιάδα ώστε να παίξω μπάσκετ για τον Κόροιβο. Αν δεν ήταν ο Χάρης στον Κόροιβο, δεν θα το συζητούσα καν να πάω. Και το λέω από πλευράς πως είχα την επιθυμία να μην πάω στην επαρχία, αλλά να παραμείνω σε ομάδα της Αττικής. Και για οικογενειακούς λόγους, ήθελα Αθήνα. Με τον Χάρη είχαμε μιλήσει από πέρσι, όταν αγωνιζόμουν στην Κηφισιά. Με ήθελε και πέρσι στον Κόροιβο, αλλά του είπα κάτσε να δω πως θα είναι το πόδι μου, να δω αν είμαι σε θέση να παίξω, και το συζητάμε και πάλι. Δεν ήθελα να να πάω και να τον... εκθέσω, μη μπορώντας να βοηθήσω την ομάδα. Ήθελα να νιώσω σίγουρος για τον εαυτό μου, πως μπορώ να παίξω. Από την στιγμή που είδα πως μπορώ να παρουσιαστώ ανταγωνιστικός, από την στιγμή που ένιωσα και πάλι γερός, του είπα ότι θα έρθω στον Κόροιβο. Και πήγα στην Αμαλιάδα καθαρά για τον Χάρη, γιατί είναι ένας άνθρωπος τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα. Είναι ένας σοβαρός προπονητής με ικανότητες και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας".

Βασιλόπουλος: "Η ομάδα του 2012 έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Πώς αντιμετωπίζεις εσύ αλλά και η ομάδα το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς δίχως άγχος και θα δοθεί στους νεαρότερους παίκτες η ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις. Είναι ένα ματς που μπορούμε να δοκιμάσουμε πράγματα, είναι ένα ματς που μπορούμε να δούμε πως δουλεύει μία ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο".

-Ήσουν χρόνια στον Ολυμπιακό, τι είχε η ομάδα του 2012 που δεν είχαν οι προηγούμενες;

"Η σεζόν 2011-2012 ήταν πραγματικά μία ονειρική σεζόν. Το πως ξεκίνησε, αλλά και το πως τελείωσε, ήταν σαν... παραμύθι. Ήταν μία νέα ομάδα, που ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή. Με μικρές βλέψεις, με χαμηλές φιλοδοξίες, αλλά είχε τεράστια καρδιά, κατακτώντας στο τέλος το Πρωτάθλημα σε Ευρώπη και Ελλάδα με πανάξιο τρόπο. Ήταν μία φανταστική σεζόν. Νομίζω πως η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν που ήμουν στον Ολυμπιακό, ήταν πως σε εκείνη την σεζόν ήμασταν περισσότερο "δεμένοι" μεταξύ μας, ήμασταν περισσότερο ΟΜΑΔΑ. Όλα τα παιδιά βάλαμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Αυτό ήταν το "μυστικό" της επιτυχίας και ήταν σημαντικό πως όλα τα παιδιά λειτούργησαν με αυτήν την φιλοσοφία. Καταλάβαμε όλοι μας πως μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις ψηλά. Ήμασταν ενωμένοι από την αρχή έως και το τέλος. Ήταν όλα μαζί. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, είχαμε καλό προπονητικό-τιμ, αλλά και καλούς παίκτες με ταλέντο και διάθεση ώστε να διακριθούν. Όλοι μαζί, παίκτες, προπονητικό-τιμ, διοίκηση, ήμασταν ενωμένοι".

Βασιλόπουλος: "Η ομάδα του 2012 έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Έχεις συνεργαστεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ποια είναι η άποψη σου για εκείνον;

"Είναι ένας καταπληκτικός προπονητής. Είναι πάρα πολύ δουλευταράς. Περνάει πολλές ώρες στο γήπεδο. Θα τον χαρακτήριζα παιδαγωγό και είναι πολύ τυχερά τα νέα παιδιά που τον έχουν για κόουτς, γιατί μπορούν να μάθουν πολλά από εκείνον. Έχω συνεργαστεί μαζί του τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Ολυμπιακό, και η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είναι ένας προπονητής που τον σέβομαι και τον εκτιμώ απεριόριστα. Σοβαρός άνθρωπος και εξαιρετικός στην δουλειά του. Έχει ταλέντο, ικανότητες και την δική του φιλοσοφία. Είναι ένας προπονητής που είναι πάντα δίπλα στον παίκτη και τον στηρίζει. Αγαπάει το μπάσκετ και αγαπάει τους παίκτες του. Θα τους υπερασπιστεί και θα τους στηρίξει. Θα σου μιλήσει, θα προσπαθήσει να δουλέψει μαζί σου και να σε βελτιώσει και είναι ένας κόουτς που βάζει την ομάδα πάνω απ' όλα. Με σταθερά βήματα έφτασε ψηλά στην καριέρα του και τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής δεν είναι τυχαία".

-Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής τον φετινό Ολυμπιακό; Θα μπορέσει να φτάσει στο Final-Four;

"Ο Ολυμπιακός φέτος ξεχωρίζει για την άμυνα του. Παίζει πιεστική άμυνα, γιατί έχει καλούς παίκτες που τρέχουν και πιέζουν πάνω στην μπάλα. Διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη και αυτό τα λέει όλα. Έχει ταλέντο και στην επίθεση, αλλά κάποιες φορές δείχνει να κολλάει κυρίως στο σετ-παιχνίδι. Νομίζω πως η περιφέρεια του είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, είναι γεμάτος σε αυτές τις θέσεις. Μέσα στην ρακέτα σίγουρα του έχει κοστίσει η απουσία του Γιανγκ, γιατί ήταν ένας σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό.

Στο "4" να είναι καλά ο Γιώργος, ο οποίος και φέτος είναι καταπληκτικός και πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν. Έχει εξελίξει το παιχνίδι του και είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη στην θέση του. Χρειάζεται όμως και βοήθεια γιατί στο τέλος θα... σκάσει το παιδί. Δεν γίνεται να παίζει από τώρα συνέχεια για 30 λεπτά, αναλαμβάνοντας και χρέη για σέντερ. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός θέλει ένα ακόμη αθλητικό πεντάρι, πέρα από τον Χάντερ, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και εκείνος μέσα στην ρακέτα. Αν δεν είχε χτυπήσει ο Γιανγκ, θα θεωρούσα σίγουρη την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-Four. Τώρα, δεν ξέρω. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει και φέτος. Ο Μιλουτίνοβ είναι καλός παίκτης, αλλά είναι μικρός και άπειρος. Ένας "ψηλός" στο κορυφαίο επίπεδο χρειάζεται και εμπειρία. Έχει ικανότητες, μην τον υποτιμάται. Νομίζω πως στο μέλλον θα δείξει τις δυνατότητες του σε μεγαλύτερο βαθμό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ