ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσάκωνας: "Να σταθεροποιηθώ σε αυτούς τους χρόνους"

Τσάκωνας: "Να σταθεροποιηθώ σε αυτούς τους χρόνους"

Ο Λυκούργος Τσάκωνας μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη του επίδοση στο Diamond League της Ρώμης και αναφέρθηκε στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από όταν ο Λυκούργος Τσάκωνας έκανε πολλούς να ασχοληθούν με εκείνον. Το 20.09 που έκανε στα 200μ. του Diamond League της Ρώμης ήταν η αφορμή και σίγουρα ευχή όλων είναι ο σπρίντερ από τη Λακωνία να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Ο ίδιος ωστόσο, παραμένει συγκεντρωμένος στο στόχο του και δεν ενθουσιάζεται αφού ξέρει ότι τον περιμένει δουλειά. Ο προπονητής του Γιώργος Παναγιωτόπουλος θα φροντίσει για αυτό, αφού και ο ίδιος υπήρξε ένας μεγάλος σπρίντερ στην ίδια απόσταση.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Λυκούργο Τσάκωνα με τον νεαρό σπρίντερ να πατά γερά στη γη. Η συζήτησή μας φυσικά ξεκίνησε από το βράδυ της 4ης Ιουνίου όπου όπως μας εκμυστηρεύτηκε δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. “Ένιωθα πως είχα πάει γρήγορα αλλά όχι τόσο. Το χρονόμετρο αρχικά έγραψε 20.10 και όταν το είδα δεν το πίστευα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα να συμβεί” μας τόνισε αρχικά.

Πάντως το 20.09 φαίνεται πως τον κυνηγάει αφού και στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα που έγινε στα Χανιά το χρονόμετρο είχε κολλήσει σε αυτό το χρόνο. “Είναι αλήθεια αυτό. Βέβαια, τότε ήξερα ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα τρέξει τόσο γρήγορα. Στη Ρώμη περίμενα ότι ο χρόνος μου θα ήταν χαμηλός, όχι όμως τόσο”.

Grecce's Lykourgos-Stefanos Tsakonas crosses the finish line to win the men's 200m event at the Golden Gala IAAF athletic meeting, in Rome's Olympic stadium, Thursday, June 4, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini)
Grecce's Lykourgos-Stefanos Tsakonas crosses the finish line to win the men's 200m event at the Golden Gala IAAF athletic meeting, in Rome's Olympic stadium, Thursday, June 4, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini) AP
"Δεν πίστευα το χρόνο που έβλεπα"

Μάλιστα, το 20.09 είναι ένας χρόνος τον οποίο δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής στις προπονήσεις. “Η αλήθεια είναι ότι φέτος οι προπονήσεις πάνε πολύ καλά. Έχω κάνει καλούς χρόνους και γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω κάνει. Βέβαια δεν περίμενα να κάνω τέτοιο χρόνο. Για αυτό στην αρχή έμεινα λίγο κοιτώντας το χρονόμετρο, αλλά στη συνέχεια πανηγύρισα την επίδοσή μου”.

Φυσικά, τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του, δεν μένουν σε αυτόν τον χρόνο και ετοιμάζονται ήδη για τα επόμενα μεγάλα ραντεβού. “Το πρώτο είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που θα γίνει στην Κρήτη και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο”.

Σε αυτήν του την προσπάθεια θα έχει ακόμα ένα όπλο το οποίο δεν είναι άλλο από την εμπειρία που έχει αποκτήσει τρέχοντας σε μεγάλους αγώνες. “Σίγουρα το να συμμετέχεις σε μεγάλους αγώνες κόντρα σε μεγάλους αθλητές σε βοηθάει. Αυτές οι κούρσες πάντοτε σου δείχνουν πολλά και αποτελούν μάθημα για τον επόμενο αγώνα”.

Ως λαός είμαστε βιαστικοί, περισσότερο από ότι ο Τσάκωνας στη Ρώμη και περιμένουμε μεγάλα πράγματα. Ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για το πότε θα κατέβει τα 20 δευτερόλεπτα ενώ δεν έχουν λείψει και τα παρατσούκλια όπως το “νέος Κεντέρης”. Ο ίδιος πάντως πατάει γερά στα πόδια του και δείχνει να έχει συγκεκριμένους στόχους.

“Δεν πιστεύω καν ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε συζήτηση για το πότε θα κατέβω και εάν θα κατέβω τα 20 δευτερόλεπτα. Είναι κάτι που δεν το περίμενα. Πρωταρχικώς μου στόχος είναι να καταφέρω να στεθεροποιηθώ σε αυτούς τους χρόνους και από εκεί πέρα να πάμε βήμα βήμα”.

Τσάκωνας: "Να σταθεροποιηθώ σε αυτούς τους χρόνους"
"Κοντεύουν να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις"

Ο άνθρωπος πάντως που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωσή του και που τον συμβουλεύει ένιωθε δικαιωμένος. Ποια ήταν όμως η αντίδραση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου;

“Φυσικά και ήταν πανευτυχής. Ούτε εκείνος το περίμενε και τον πανηγύρισε αυτόν τον χρόνο. Πάντως και οι δύο ξέρουμε ότι τα πανηγύρια κρατάνε λίγο. Έχουμε μπροστά μας δουλειά και τώρα θα δούμε το πρόγραμμα των προπονήσεων σύμφωνα και με τις διοργανώσεις που έχουμε μπροστά μας”.

Στο τέλος η κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην κλείσει με τα μεγάλα προβλήματα μέσα από τα οποία έρχονται οι επιτυχίες όλων των αθλητών. Ο Λυκούργος Τσάκωνας ανήκει στους αθλητές που τους τελευταίους χειμώνες εξασκείται και στην αποφυγή καταρρακτών αφού προπονείται στο ΟΑΚΑ το κλειστό του οποίου μπάζει νερά.

"Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Κοντεύουν να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις. Λίγο έως πολύ είναι γνωστά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι μόνο στον στίβο. Θεωρώ ότι γενικότερα υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες που δεν επιτρέπουν στα ταλέντα που υπάρχουν να αναδειχθούν" ήταν το σχόλιο που μας έκανε σχετικά.

Θυμηθείτε την κούρσα του Λυκούργου Τσάκωνα στη Ρώμη

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ