ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Το σκεπτικό της κίνησης - κοάλα"

"Το σκεπτικό της κίνησης - κοάλα"

Είδε τη φωτογραφία του στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου. Ο Ντανιέλ Ναδάλες εξηγεί στο Sport24.gr πως εμπνεύστηκε την "κίνηση - κοάλα", τον πιο παράξενο τρόπο να αμυνθείς σε κόρνερ.

Ο Ντανιέλ Ναδάλες της Κουάρτε βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να αμυνθεί σε εκτέλεση κόρνερ της Τερουέλ για την τρίτη κατηγορία, στην Αραγονία της Ισπανίας.

Ο Ισπανός αμυντικός και ξάδερφος του Φόνσι Ναδάλες που αγωνίζεται στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα εξηγεί στο Sport24.gr το σκεπτικό της κίνησής του.

Ήταν αυθόρμητο ή το είχε σκεφτεί; Το είχε δοκιμάσει ξανά; Θα το έκανε ξανά, ενδεχομένως, στο μέλλον; Δείτε τις απαντήσεις στο Sport24.gr :

"Ήταν κάτι αυθόρμητο, κάτι που σκέφτηκα για να σταματήσω ένα πιθανό γκολ της αντιπάλου ομάδας από το κόρνερ. Ήδη, είχαν παίκτες πολύ ψηλούς σε σχέση με εμάς.

Ποτέ δεν το είχα δοκιμάσει, ούτε στις προπονήσεις ούτε κάπου αλλού. Έμαθα μετά το ματς, ότι εξαιτίας αυτής της κίνησης μπορεί να τιμωρηθώ και γι' αυτό υπόσχομαι να μην το κάνω ξανά στο μέλλον, για να μην καταδικάσω την ομάδα μου."

Μετά τη φωτογραφία, από τη Marca πρώτα και από τα κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως εν συνεχεία, άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα ανέκδοτα. Πως αντέδρασε σε αυτά ο Ντανιέλ Ναδάλες;

"Το μάθαμε την επόμενη ημέρα, όταν βγήκε η φωτογραφία. Αυτή η κίνηση, διήρκησε ένα δευτερόλεπτο και μέχρι να δω τη φωτογραφία δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το είχα κάνει. Μετά, φυσιολογικά υπήρχαν πολλά γέλια. Αυτή ήταν, η πρώτη αντίδραση.

Από τη στιγμή που διέρρευσε η φωτογραφία στο Ίντερνετ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε χαμός. Τα περισσότερα αστεία και τα καλύτερα που είχα δει, ήταν με το Photoshop."

Όπως είπαμε, ο Ντάνιελ Ναδάλες είναι ξάδερφος του Ισπανού - επίσης αμυντικού - του ΠΑΣ Γιάννινα, Φόνσι Ναδάλες. Τι γνωρίζει ο "πρωταγωνιστής" των τελευταίων ημερών στην Ισπανία, για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ο ξάδερφός μου, ο Φόνσι, παίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε γνωρίζω αρκετά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το εκτιμώ πολύ. Στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, από τους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Ο Φόνσι μου έχει μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Θα ήταν τιμή και υπερηφάνεια για εμένα να έπαιζα κι εγώ, είτε ως αντίπαλος είτε ο συμπαίκτες με τον Φόνσι."

Γιατί ο αμυντικός της Κουάρτε επέλεξε να "κλείσει" τη γωνία εκείνη; Τι φοβόταν; Γιατί το έκανε; Δείτε τι απαντά στο Sport24.gr

"Πρέπει να κρατήσεις απαραβίαστη την εστία σου με κάθε κόστος και σε αυτή την περίπτωση, σε αυτό το ματς οι αντίπαλοι που ήταν πιο ψηλοί, κυνηγούσαν τις στημένες φάσεις και προσπαθούσαν να στείλουν την μπάλα στη γωνία. Εγώ προσπάθησα με κάθε μέσο να αποτρέψω την μπάλα να μπει, στα δίχτυα."

Τα ισπανικά ΜΜΕ δεν άργησαν να βγάλουν το παρατσούκλι κίνηση - κοάλα. Έγινε διάσημος, μόνο από ένα δευτερόλεπτο. Πως αντιδρά σε όλα αυτά; Πως τα αντιμετωπίζει;

"Κίνηση - κοάλα; Χαχα, είναι κάτι που το αντιμετωπίζω με χιούμορ. Έχουν βγει πολλά ανέκδοτα γι΄αυτό το θέμα. Αλλά, ξαναλέω ότι δεν θα το επαναλάβω. Έμαθα ότι μπορεί να φέρει κυρώσεις για την ομάδα. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να απολαύσω τη δημοσιότητά μου."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ