ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ποστέκογλου στο Sport24.gr: "Νέος ηγέτης ο Σάμαρης"

Ποστέκογλου στο Sport24.gr: "Νέος ηγέτης ο Σάμαρης"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, μίλησε στο Sport24.gr για τις διπλές μάχες με την γαλανόλευκη, την γκολάρα του Μανιάτη, τον ηγέτη Σάμαρη, αλλά και το μέλλον του Βέλλιου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας ενόψει της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η γαλανόλευκη ταξίδεψε για τη μακρινή, αλλά γεμάτη Έλληνες Αυστραλία, δίνοντας δυο φιλικά με τα "καγκουρό" στις 4 και 7 Ιουνίου σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη αντίστοιχα.

Δυο εκ διαμέτρου διαφορετικά φιλικά όσον αφορά την εικόνα τους, αφού στο πρώτο οι Αυστραλοί ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια με 1-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι η Εθνική μας παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο και το τελικό 2-1 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν... κολακευτικό για τους "socceroos".

Δυστυχώς, δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη σε αυτά τα παιχνίδια, όπου η ομογένεια έδωσε βροντερό παρών και έδειξε ότι έχει την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη στην καρδιά της και δεν την ξεχνά με τίποτα, ασχέτως του πόσο μακριά βρίσκεται.

Προπονητής στην Αυστραλία είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ο Άγγελος Ποστέκογλου . Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Έλληνα ομογενή και ομοσπονδιακό τεχνικό των "socceroos", για την εικόνα που "σχημάτισε" εκείνος για την Εθνική μας και όχι μόνο.

Ο πρώην προπονητής των South Melbourne, Παναχαϊκής, Brisbane Roar και Melbourne Victory, παραδέχθηκε ότι η Αυστραλία έπαιξε καλύτερα στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η Ελλάδα παρουσίασε εντυπωσιακή βελτίωση στο δεύτερο. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη τέθηκαν οι βάσεις της νέας Εθνικής Ελλάδας που "χτίζει" ο νέος προπονητής μας, Μίχαελ Σκίμπε.

"Στον πρώτο αγώνα η Εθνική Ελλάδα φαινόταν λίγο κουρασμένη, είχε μεγάλο ταξίδι κι εμείς σκοράραμε στο τέλος της αναμέτρησης. Είχαμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων και δείξαμε πιο δυνατά στοιχεία. Στο δεύτερο ματς, στη Μελβούρνη, η Ελλάδα κοντρόλαρε καλύτερα το παιχνίδι κι έδειξε καλύτερα στοιχεία. Έδειξε ότι διάβασε καλύτερα το παιχνίδι μας, αλλά κι ότι "έδεσε" περισσότερο.

Όλα τα παιδιά που μπήκαν μέσα έδειξαν καλά στοιχεία. Ο Βέλλιος, ο Μπακασέτας. Στο δεύτερο ματς απέδειξαν ότι φτιάχνεται μια βάση εκεί. Σίγουρα, ακόμη χρειάζεται δουλειά. Και να "δέσουν" καλύτερα οι παίκτες, γιατί είναι πολλοί νέοι.

Είναι λίγο δύσκολο να το πω εγώ, γιατί δεν είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα παιδιά έδειξαν μεγάλη βελτίωση στο δεύτερο ματς, σε σχέση με το πρώτο. Έπαιξαν πιο δυνατά, κατάλαβαν το σχέδιο που είχε ο προπονητής, καταλάβαιναν τι ήθελαν να παίξουν. Από εκεί και πέρα, ήταν και δύο τρεις βασικοί που δεν ήταν στην αποστολή κι αυτοί αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα".

Ποστέκογλου στο Sport24.gr: "Νέος ηγέτης ο Σάμαρης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η δουλειά που κάνει στην εθνικής Αυστραλίας θεωρείται εξαιρετική και μάλιστα μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Ασίας το 2015. Για πολλούς, οι "socceroos" θεωρούνται μια ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη. Ποιος είναι ο στόχος τους και σε τι εξυπηρέτησαν αυτά τα φιλικά με την γαλανόλευκη;

"Η Αυστραλία βασίζεται σε πολλούς νεαρούς παίκτες. Αρκεί να σου πω ότι έκαναν ντεμπούτο τέσσερις παίκτες. Ήθελα αυτά τα δύο φιλικά ως προετοιμασία για τα ματς στα τέλος της σεζόν, ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018. Από το δεύτερο ματς θα μάθουμε πολλά πράγματα, γιατί δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και δεν ανταποκριθήκαμε καλά".

Αν κάτι έμεινε στη φίλαθλη κοινή γνώμη, ήταν το απίστευτο και μυθικό γκολ του Γιάννη Μανιάτη πίσω από τη σέντρα. Χαμός σε όλο το διαδίκτυο για τον κεντρικό μέσο του Ολυμπιακού, με τον Άγγελο Ποστέκογλου να αποδίδει μέσα από το Sport24.gr τα εύσημα στον διεθνή μέσο, τονίζοντας ότι δεν ήταν τυχερό γκολ, αλλά έξυπνο.

"Σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχερό γκολ. Ήταν έξυπνο. Είδε τον τερματοφύλακα έξω, είχε την ταχύτητα της σκέψης. Δεν ήταν τύχη, πήρε τη σωστή απόφαση και την εκτέλεσε εξίσου σωστά".

Ο Άγγελος Ποστέκογλου, συνυπήρξε με τον άλλοτε άσο του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού και νυν της Μπενφίκα, Ανδρέα Σάμαρη. Οι δυο τους ήταν μαζί στην Παναχαϊκή, στα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του διεθνούς μέσου. Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον "νέο ηγέτη" της Εθνικής:

"Τον Ανδρέα τον γνωρίζω πολύ καλά. Παρακολουθώ συνεχώς την πορεία του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αξίζει να είναι διεθνής. Προσωπικά, πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο μεγάλος ηγέτης αυτής της Εθνικής. Επειδή τον ξέρω καλά, στο λέω ότι είναι ένα παιδί που θα συνεχίσει να δουλεύει και δεν θα το πάρει πάνω του. Είναι παίκτης που μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης".

Ποστέκογλου στο Sport24.gr: "Νέος ηγέτης ο Σάμαρης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εξάλλου, ερωτήθηκε για τον 24χρονο φορ του Ηρακλή, Απόστολο Βέλλιο, για τον οποίον ενδιαφέρονται οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου με πρώτη την ΑΕΚ, όπως η αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να τον κάνει δικό της. Ο Βέλλιος πήρε χρόνο συμμετοχής, ο Ποστέκογλου τον είδε και έδωσε τη συμβουλή του.

"Είναι στον κάθε παίκτη. Αν αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό, τουλάχιστον θα έχει την εμπειρία της πρώτης φοράς. Δηλαδή, δεν θα είναι ταξίδι στο άγνωστο. Τουλάχιστον, να πάει εκεί που μπορεί να συνεχίσει να παίζει, γιατί κι αυτός μπορεί να γίνει ένας μεγάλος παίκτης στην Εθνική. Η απόφασή του, σε κάθε περίπτωση, είναι προσωπική".

Ποστέκογλου στο Sport24.gr: "Νέος ηγέτης ο Σάμαρης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέλος, έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αυστραλού ομοσπονδιακού τεχνικού μετά τη λήξη του πρώτου ματς, για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου στο Σίδνεϊ. Γιατί μίλησε με τόσο σκληρά λόγια για την κατάσταση του γηπέδου; Πώς υποδέχθηκε η ελληνική ομογένεια, την ευκαιρία να δει την Εθνική Ελλάδα από κοντά;

"Στον πρώτο αγώνα δεν ήταν καλό το γήπεδο και ήταν μια άσχημη εικόνα για εμάς, γιατί φιλοξενήσαμε μια άλλη εθνική ομάδα. Και για εμάς δεν ήταν καλό, γιατί θέλαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω. Είχε ματς στο γήπεδο αυτό πριν από τρεις ημέρες και έβρεχε συνεχώς. Αλλά και πάλι, για εμένα δεν είναι δικαιολογία. Στο δεύτερο ματς, το γήπεδο ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Εγώ, αυτός είναι ο ρόλος μου, να κάνω παρατηρήσεις όταν κάτι δεν είναι όπως πρέπει. Η ομογένεια το υποστήριξε, ήταν καλό για όλους όσου ζουν εδώ στην Αυστραλία και κρατούν την Ελλάδα μέσα τους. Καλό για εμάς, για τους διεθνείς, για όλους".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ