ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''
Ραζβάν, Μιρτσέα Λουτσέσκου

Ο επιτυχημένος προπονητής, Μιρτσέα Λουτσέσκου, αποκαλύπτει στο Sport24.gr ότι είχε πει του γιου του Ραζβάν, τεχνικού της Ξάνθης, να μην πάει στην Ελλάδα. ''Καλά έκανε και δεν με άκουσε'' υποστήριξε!

Όταν ακούς το επίθετο Λουτσέσκου, το μυαλό πάει στον Μιρτσέα. Στον 70χρονο προπονητή, ο οποίος έχει κατακτήσει κύπελλο UEFA (με τη Σαχτάρ), πρωταθλήματα και κύπελλα σε Ρουμανία και Ουκρανία, έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων σε Εθνική Ρουμανίας, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Μπρέσια, Ίντερ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Γαλατάσαράι, Μπεσίκτας και φυσικά Σαχτάρ Ντόνετσκ, την οποία καθοδηγεί από το 2004 μέχρι σήμερα.

Ο Μιρτσέα μίλησε στο Sport24.gr για τον γιο του Ραζβάν, ο οποίος οδήγησε την Ξάνθη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ο πολύπειρος προπονητής αποκάλυψε τι είχε αναφέρει στον γιο του, όταν ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον των ακριτών. Παραδέχτηκε ότι του είχε πει να μην πάει στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να εργαστεί σε ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Τον εξυμνεί ' 'όχι γιατί είναι γιος μου'', αλλά επειδή '' είναι έξυπνος, δουλευταράς και εύστροφος''.

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''

''Του μίλησα μετά το ματς με τον Ηρακλή, ήταν πολύ χαρούμενος. Του έδωσα συγχαρητήρια. Του είπα ότι τα πήγε μια χαρά και ότι του αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί δουλεύει σκληρά. Μεγάλη επιτυχία με μια μεσαία ομάδα της Ελλάδας. Μια φανταστική επιτυχία. Αυτό που πέτυχε είναι εκπληκτικό. Έκανε χαρούμενη μια ολόκληρη πόλη και τους φιλάθλους εκεί. Μην ξεχνάς ότι έχει πάρει και δύο κύπελλα Ρουμανίας, ένα σούπερ καπ, αλλά και ένα κύπελλο στο Κατάρ'' δήλωσε στο Sport24.gr ο τεχνικός της ουκρανικής Σαχτάρ, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''

Εξήγησε ότι σκοπός του γιου του δεν θα πρέπει να είναι απλά η παρουσία στον τελικό, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου: ''Στην πρώτη του χρονιά στην Ξάνθη έφτασε σε τελικό και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει. Εύχομαι τώρα να κάνει την έκπληξη στον τελικό. Να καταλάβει, τώρα, ότι ο τελικός δεν είναι απλά για να παίξει η ομάδα του. Να πάει και να τον κατακτήσει τον τίτλο. Ο Ραζβάν μπορεί σίγουρα να γίνει προπονητής σε πολύ μεγάλη ομάδα, σε Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι σίγουρος, γιατί είναι δουλευταράς. Είναι επαγγελματίας σε όλα του. Πολλοί θα πουν ότι τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι πατέρας του. Αλλά πίστεψέ με, αξίζει πολλά. Καμιά φορά θέλω να τον πάρω τηλέφωνο, αλλά ξέρω ότι θα δουλεύει και δεν θέλω να τον ενοχλώ''.

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''

Αποκαλυπτικός ο Μιρτσέα, που παραδέχτηκε: '' Δεν αρνήθηκε να πάει σε μια ομάδα που ήξερε ότι δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Κέρδισε όμως εμπειρίες. Τον εκτιμώ γιατί με τις μεγάλες ομάδες είναι εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα και να πας σε έναν τελικό κυπέλλου. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του. Εγώ του έλεγα να μην πάει εκεί. Αυτός όμως δεν με άκουσε και ήταν σίγουρος για την επιλογή του. Και ασφαλώς δικαιώθηκε. Καμιά φορά καλά κάνουν τα παιδιά και δεν ακούν τους γονείς...''.

Μιρτσέα Λουτσέσκου: ''Ελεγα στον Ραζβάν να μην πάει στην Ξάνθη''

Ο 70χρονος κόουτς, που έχει... στεριώσει στην Ουκρανία, πρόσθεσε: ' 'Δεν πήγε εκεί για τα λεφτά. Πήγε απλά για να δουλέψει σκληρά, να φτιάξει μια καλή ομάδα, αλλά και να νιώσει ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό και να νιώσει αυτοπεποίθηση. Τον θαυμάζω για τον χαρακτήρα του, την εξυπνάδα του, την ευστροφία του, αλλά και για το γεγονός ότι δουλεύει σκληρά''. Κατέληξε λέγοντας: ' 'Δεν θα μπορέσω, δυστυχώς, να έρθω στον τελικό, γιατί θα έχω υποχρεώσεις με τη Σαχτάρ. Η ευχή μου θα είναι μαζί του''.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ