ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
Ξάνθη, πανηγυρικό INTIME SPORTS

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ξάνθη. Το 0-0 στα Πηγάδια με τον Ηρακλή (0-1 το πρώτο ματς) έδωσε στους ακρίτες την πρόκριση για το ματς με τον Ολυμπιακό. Κόκκινη στο 59' ο Ρομάνο.

Μεγάλες στιγμές για την Ξάνθη, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της. Οι ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν το σκορ του πρώτου ημιτελικού με τον Ηρακλή (0-1) και σε συνδυασμό με το 0-0 στα Πηγάδια κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση!

Ο Ηρακλής, που να μην το ξεχνάμε πρόκειται για ομάδα που συμμετέχει στη Football League, απείλησε στο πρώτο ημίχρονο τους γηπεδούχους, αλλά η κόκκινη του Ρομάνο στο 59' του ''έκοψε τα πόδια''. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Θεσσαλονικείς κατέστη ανέφικτο να φανούν απειλητικοί και μοιραία υποτάχθηκαν στην Ξάνθη, που έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσει αυτό το 0-0.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90'+5' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53' Ράνος).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75' Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (88' Κάσσος), Πασάς (81' Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

Γκολ: -

Κάρτες: Καπετάνος (3'), Σολτάνι (41'), Ράνος (56'), Κυριακίδης (90'+6') - Ρομάνο (4'), Ζιαμπάρης (10'), Περόνε (21'), Πασάς (52')

Κόκκινη: Ρομάνο (59')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Έπαιζε στο γήπεδό της η Ξάνθη και από το ξεκίνημα του ματς θέλησε να είναι αυτή που θα έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 6', μάλιστα, καταγράφηκε η πρώτη σπουδαία στιγμή της αναμέτρησης και η μοναδική των ακριτών στο πρώτο μέρος. Ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Καπετάνος μπήκε έξυπνα στη φάση, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Χουάντερσον, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Ο Ηρακλής, που ήθελε πάση θυσία γκολ, ενώ έπρεπε να μη δεχτεί για να έχει πιθανότητες πρόκρισης, ναι μεν είχε μεγάλη προσοχή στη διαφύλαξη των μετόπισθεν, αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβασε στροφές, πατούσε πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο και πήρε αυτός τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Γηραιός δυσκολευόταν να πατήσει την περιοχή, αλλά στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου 45λέπτου έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 34', όταν το σουτ του Πασά από το ύψος της περιοχής έδιωξε δύσκολα ο Κυριακίδης. Και ακολούθως στο 42'. Ο Ρομάνο εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, ο Μπαρτολίνι επιχείρησε την προβολή, αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι, αφού πρώτα η μπάλα έσκασε στο χορτάρι. Ο Περόνε πήρε το ριμπάουντ, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Πολύ ''σφιχτό'' ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού. Προσηλωμένες οι δύο ομάδες κυρίως στο πώς δεν θα δεχτούν γκολ. Τεράστιο πλήγμα για τους Θεσσαλονικείς η δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Ρομάνο στο 59'. Ο Αργεντινός αποβλήθηκε και άφησε για περίπου μισή ώρα με δέκα παίκτες την ομάδα του. Από το 61' μέχρι το 65'... διακοπή. Οπαδοί του Ηρακλή πέταξαν καθίσματα σε αυτούς της Ξάνθης, υπήρξαν αντεγκλήσεις και ο διαιτητής Στυλιαράς μάζεψε στο κέντρο του γηπέδου τους βοηθούς του. Έπειτα από τέσσερα λεπτά καθυστέρησης, το παιχνίδι άρχισε εκ νέου.

Στο 71' η πρώτη φάση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Μπέρτος δεν δείλιασε έξω από την περιοχή και δεξιά, σούταρε, ο Χουάντερσον εκτοξεύτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τους ακρίτες στο 77. Ράνος και Κλέιτον συνδυάστηκαν εξαιρετικά, αλλά προτού εκτελέσει ο Έλληνας στράικερ, ο Μπουκουβάλας του πήρε τη μπουκιά από το στόμα, διώχνοντας μακριά τη μπάλα. Σέντρα σουτ στο 79' από τα δεξιά με τον Σολτάνι, ο Χουάντερσον με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Η Ξάνθη πλέον είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Ηρακλή, που δεδομένα επηρεάστηκε από την αποβολή του Ρομάνο.

Η φάση του αγώνα στο 90'+4'. Ο Σολτάνι έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλέιτον, ο οποίος πλάσαρε από θέση βολής, αλλά ο θηριώδης Χουάντερσον άπλωσε τα χέρια και αποσόβησε το 1-0! Τεράστια απόκρουση του Βραζιλιάνου, που νίκησε τον συμπατριώτη του. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ημιτελικού. Η Ξάνθη είναι στον τελικό του Κυπέλλου!

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε αυτή του 90'+4'. Από τις ευκαιρίες που λες ''αυτό δεν γίνεται να χαθεί''. Και όμως όλα χάνονται. Ασφαλώς θα πρέπει να πούμε μπράβο του Χουάντερσον για τη μεγάλη επέμβαση. Ο Κλέιτον προδόθηκε από τη σιγουριά του ότι θα σκοράρει.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Η πρώτη κίτρινη που έδωσε στον Ρομάνο ο Στυλιαράς ίσως να είναι τραβηγμένη. Για τη δεύτερη ούτε λόγος να γίνει. Πολύ σωστά την έδειξε στον Αργεντινό ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία. Γενικά έδειχνε με ευκολία κίτρινες κάρτες, ορισμένες εκ των οποίων, βέβαια, για τα λέμε όλα, ήταν απολύτως σωστές.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τάσος Παπάζογλου ήταν εξαιρετικός. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, ενέπνεε εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά του και γενικά πραγματοποίησε μια πολύ μεστή και ουσιαστική εμφάνιση. Του δίνουμε τον τίτλο του MVP.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το γήπεδο των Πηγαδίων είχε πάρα πολύ καιρό να φορέσει τα γιορτινά του. Εκπληκτική ατμόσφαιρα, στο οποίο συνετέλεσε ασφαλώς και η παρουσία των οπαδών του Ηρακλή, που έδωσαν το δικό τους χρώμα στον δεύτερο ημιτελικό.

Ξάνθη - Ηρακλής 0-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Απερίσκεπτη η ενέργεια του Ντιέγκο Ρομάνο, γνωρίζοντας ότι έχει ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα, να κάνει τέτοιο τάκλιν στον Λουσέρο, στο 59'. Ο Αργεντινός μάρκαρε από πίσω τον Βραζιλιάνο, τον σώριασε στο χορτάρι και αποβλήθηκε. Είναι τέτοια η εμπειρία που διακρίνει τον Λατινοαμερικανό, που δεν θα έπρεπε να προβεί στην ενέργεια αυτή. Και μιλάμε για έναν εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, πάνω στον οποίο στηρίζονται πολλά.

* ΚΟΠΗΚΑΝ 3.841 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ