ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ένας Έλληνας "χορεύει" τάνγκο

Ένας Έλληνας "χορεύει" τάνγκο

Η ανάγνωση των ονομάτων ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος Αργεντινής, διακόπτεται από ένα ελληνικό. Ο Εμιλιάνο Εσακόπουλος της Σάντα Φε, αφηγείται στο Sport24.gr την ιστορία του.

Ο Εμιλιάνο Εσακόπουλος, έχει ένα όνομα πολύ περίεργο για την Αργεντινή. Όνομα ελληνικό. Ανήκει στην Τίγρε, αλλά παίζει δανεικός στην Ουνιόν Σάντα Φε. Στη Σάντα Φε, εξάλλου γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1992.

Ο Εμιλιάνο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός και ήδη έχει αφήσει στα πρώτα δείγματα του ταλέντου του, στη χώρα του τάνγκο.

Ένας Έλληνας "χορεύει" τάνγκο

Από τον παππού στο... γριέγο

Το Sport24.gr μίλησε με τον Εμιλιάνο κι αφού προσπεράστηκε το μπλέξιμο με την ακριβή προφορά που έχει το όνομά του, εξαιτίας των ιδιορρυθμιών της ισπανικής γλώσσας στην Αργεντινή, εξηγεί την ελληνική του ταυτότητα.

"Το όνομά του είναι Ελιακόπουλος στα ελληνικά, εδώ στην Αργεντινή με φωνάζουν Εγιακόπουλος, Εζακόπουλος ή Εσακόπουλος. Ο παππούς μου ήταν από την Κρήτη και είχε έρθει μετανάστης στο Σάντα Φε. Από εκεί βγήκε και το όνομα κι είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος.

Οι αναφορές στις κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες της Αργεντινής, είναι ως "γριέγο". Ο "Έλληνας" είναι το παρατσούκλι του, ο ίδιος το αντιλαμβάνεται ως κάτι τιμητικό, ενώ αποκαλύπτει στο Sport24.gr, πως είναι να κουβαλάς ένα περίεργο επώνυμο για τη χώρα στην οποία ζεις.

"Είναι προφανές ότι νιώθω Έλληνας. Έλληνας είναι και το παρατσούκλι μου. Ο Έλληνας λέγανε όλοι στο σχολείο, στις ακαδημίες παντού. Μεγάλωσα με αυτό. Δεν μιλώ τα ελληνικά, αλλά το όνομά μου είναι ελληνικό. Οπότε είμαι Έλληνας.

Είναι παράξενο αυτό το όνομα, σε μία χώρα που είναι όλα τα ονόματα στα ισπανικά. Αλλά έμαθα να ζω με αυτό, το λέω ξανά, το "Έλληνας" είναι τιμή για εμένα. Η μπάλα στον "γριέγο" (Έλληνας στα ισπανικά), γκολ ο "γριέγο", ντρίμπλα ο "γριέγο", λάθος ο "γριέγο".

Είχα πρόταση από τον Παναιτωλικό

Ο Εμιλιάνο Ναουέλ Εσακόπουλος αποκαλύπτει στο Sport24.gr ότι είχε πρόταση από τον Παναιτωλικό την περασμένη θερινή μεταγραφική περίοδο ωστόσο αυτή δεν τελεσφόρησε, ενώ εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να αγωνιστεί τόσο σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα, όσο και στην Εθνική Ελλάδας. Μάλιστα, πλέκει το εγκώμιο του Σέρχιο Μαρκαριάν.

"Ξέρω όλες τις μεγάλες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ακόμη ξέρω, τον Παναιτωλικό. Είχα πρόταση το καλοκαίρι, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε στο οικονομικό. Ακόμη κι έτσι, είναι προφανές ότι θα ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα ελληνική.

Δεν θα το σκεφτόμουν εάν είχα μία πρόταση. Είναι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, εκεί δηλαδή όπου παίζεται το πραγματικό ποδόσφαιρο. Αυτός είναι κι ο στόχος μου.

Μακάρι να παίξω στην Ελλάδα

Γνωρίζω ότι ο κύριος Μαρκαριάν είναι νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, είναι ένας προφεσόρ για όλη τη Νότιο Αμερική, μέχρι και το Μεξικό. Είμαι Αργεντινός, αλλά νιώθω κι Έλληνας. Εάν είχε μία πρόκληση να παίξω για την εθνική Ελλάδας θα το έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι μια σπουδαία εθνική ομάδα με συνεχή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Αργεντινή κι Ελλάδα είχαν αναμετρηθεί και το Μουντιάλ."

Τέλος, ο Εμιλιάνο Εσακόπουλος παίρνει θέση στο δίλημμα Μαραντόνα ή Μέσι, ενώ παραδέχεται ότι το ίνδαλμά του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από τον "Pulga".

"Όχι δεν είμαι οπαδός ούτε της Ρίβερ, ούτε της Μπόκα. Είμαι ποδοσφαιριστής, επαγγελματίας. Ίνδαλμά μου είναι ο Λιονέλ Μέσι, όπως όλοι οι Αργεντινοί. Προτιμώ να μην έχω πρότυπα, πάντως.

Είναι πολλοί στην Αργεντινή που λένε ότι ο Μαραντόνα ήταν καλύτερος του Μέσι, άλλοι που λένε ότι ο Μέσι είναι καλύτερος του Μαραντόνα, εγώ θα πω ότι αγωνίστηκαν σε διαφορετικές εποχές, όπως και να έχει είναι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την ιστορία στο άθλημα."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ