ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημόπουλος: "Υπογράφουμε και δεν τίθεται θέμα αποχής"

Δημόπουλος

Δημόπουλος: "Υπογράφουμε και δεν τίθεται θέμα αποχής"

Αποχή επ' αόριστον ανακοίνωσε ο ΠΣΑΠ εκ μέρους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Πώς δεν θα φτάσουν στο σημείο αυτό; Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Διονύσης Δημόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr, δίνοντας απαντήσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας (7/12) και γνωστοποίησε πως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποχή αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2015, και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Ο λόγος για τον οποίο προέβη στην απόφαση αυτή ο ΠΣΑΠ, είναι επειδή παρότι εδώ και δύο χρόνια υπεγράφησαν Μνημονία Κατανόησης (αύξηση του αριθμού των δόσεων προς τους παίκτες, μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που τους έχουν επιδικασθεί) για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού Ταμείου, οι κανονισμοί που θα επιτρέψουν την ουσιαστική λειτουργία του παραπάνω Ταμείου, δεν έχουν υπογραφεί έως σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr και ξεκαθάρισε πως αν δεν υπογραφούν άμεσα οι κανονισμοί, ώστε να μπορούν οι παίκτες να παίρνουν τα χρήματα που δικαιούνται αφού κάνουν προσφυγή, τότε η αποχή θα ισχύσει. Εξήγησε ότι ναι μεν έχουν δοθεί ορισμένα χρήματα για το Ταμείο από ομάδες της Super League και της Football League (όχι όλα τα χρήματα), αλλά από τη στιγμή που οι κανονισμοί δεν έχουν υπογραφεί, το Ταμείο δεν λειτουργεί.

Κατέστησε σαφές, τέλος, πως αν τους φωνάξουν άμεσα Super League, Football League και ΕΠΟ για τις υπογραφές, "η ιστορία τελειώνει εδώ. Το αυτονόητο ζητάμε. Δεν έχει γίνει αυτό που είχε συμφωνηθεί από τις 15 Απριλίου".

-Είναι η αποχή που εξαγγείλατε μέτρο πίεσης;

"Και κατά το παρελθόν υπήρχαν προβλήματα με καθυστερήσεις πληρωμών, όχι όμως στον βαθμό που συμβαίνει σήμερα. Έχουμε παίξει και εμείς σε ομάδες που παίρναμε τα χρήματα, αλλά και σε άλλες που χάσαμε χρήματα. Επομένως ξέρουμε πώς είναι να διεκδικεί κανείς τα 491 ευρώ και να τα χάνει κιόλας. Εκεί έχουμε εστιάσει όλοι και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από όλα τα παιδιά, αρχής γενομένης από τους Έλληνες διεθνείς, αλλά και από όλους που αγωνίζονται στη Super League και στη Football League. Παρότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, σεβόμενοι τις αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα μας, είχαμε δώσει μια ημερομηνία, με σκοπό να υπογράψουμε τους κανονισμούς. Κάτι πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Θα πάμε σε αποχή αν δεν υπογράψουμε άμεσα τους κανονισμούς".

-Εξηγήστε μας ξανά τι αφορούν αυτοί οι κανονισμοί...

"Έχει να κάνει με χρήματα που είναι να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές. Και μάλιστα δεδουλευμένα. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρουν οι παίκτες αυτόματα, δεν έχει να κάνει με τον σύνδεσμο. Θα τα πάρουν τα παιδιά που έχουν κινηθεί δικαστικά. Είναι λεφτά που τους όφειλαν οι ομάδες τους, που υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνική κατηγορία. Κάθε χρόνο υπάρχουν ομάδες που υποβιβάζονται βαθμολογικά, αλλά και οικονομικά. Όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου, ο Πανηλειακός.Είναι μνημόνιο κατανόησης, που έχει να κάνει με υποχρεώσεις. Εκατέρωθεν. Εμείς υπογράψαμε τον Ιανουάριο του 2013 και αφαιρέθηκαν δικαιώματα για τα μέλη μας. Έχει αφαιρεθεί ο διπλασιασμός των χρημάτων για αποφάσεις που είχαν επιδικαστεί για τα μέλη μας.

Για να το αντιληφθεί και ο κόσμος: Αν κάποιος παίκτης ήταν να πάρει 100.000 ευρώ, με την αφαίρεση που κάναμε παίρνει 50.000 ευρώ. Αυτό είναι υπέρ των ομάδων. Ακόμα, μπήκαμε στη διαδικασία της κρίσης και υπογράψαμε δοσολόγια μεγαλύτερα από ό,τι ίσχυαν. Να δίνουν δηλαδή οι ομάδες χρήματα στους παίκτες σε πολλές δόσεις.  Αυτό το κάναμε για να επιβιώσει το ποδόσφαιρο. Έχουμε κάνει συναντήσεις με τους φορείς σχετικά με το πώς θα συνταχθούν αυτοί οι κανονισμοί για να μπορεί να ενεργοποιηθεί το ταμείο. Έπρεπε να είχαμε τελειώσει από τον Απρίλιο του 2015. Στις 11 Μαΐου του 2015 κάναμε γενική συνέλευση και είπαμε ότι μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ".

-Έχετε μιλήσει με όλους τους ποδοσφαιριστές για να παρθεί η κοινή απόφαση για αποχή;

"Ως φορέας περνάω άμεσα στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη λίγκα. Δεν έχω πάει στην κάθε ομάδα να κάνω συζήτηση. Από τη Λίγκα δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ενημερωθεί οι ΠΑΕ. Δεν γίνεται να μην το ξέρει η εκάστοτε ΠΑΕ. Υπάρχει συσπείρωση και επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Θα πρέπει να ενημερωθεί και η εκάστοτε ΠΑΕ ξεχωριστά, δεν έχεις άδικο... Πρέπει να γίνει και αυτό".

-Γιατί δεν σας έχουν φωνάξει να υπογράψετε;

"Από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί αυτά τα μνημόνια από τη Super League, τη Football League και τον ΠΣΑΠ, η ΕΠΟ πρέπει να έρθει και να επικυρώσει. Επομένως όλοι έχουν λάβει γνώση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει ομάδα στη Super League που δεν έχει να δώσει 15.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ταμείο που κάθε ομάδα της Super League πρέπει να δίνει 15.000 ευρώ, κάθε ομάδα της Football League 8.000 ευρώ και κάθε ομάδα της Γ' Εθνικής 3.000 ευρώ. Δεν μιλάμε για εξωφρενικά ποσά. Αν μας φωνάξουν μέχρι την Παρασκευή και υπογράψουμε, τελειώνει η ιστορία. Πότε θα μας απαντήσουν; Να καταλάβουμε όλοι τον συνάνθρωπό μας, τον αδύναμο. Δεν ζητάμε να μπουν λεφτά στα ταμεία του συνδέσμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό".

-Δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα για το Εγγυητικό Ταμείο από τις ομάδες;

"Έχουν βάλει μέρος των χρημάτων ομάδες της Super League και της Football League. Απλά να πρέπει να υπογραφούν κανονισμοί. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το ταμείο. Τον Απρίλιο του 2015 τα βρήκαμε, τα συμφωνήσαμε εκατέρωθεν. Έπρεπε να υπογράψουμε και αυτό δεν έγινε ποτέ. Όσα χρήματα έχουν ήδη δοθεί, είναι στο ταμείο της ΕΠΟ, με σκοπό όταν υπογραφούν οι κανονισμοί, να μπορέσουν οι παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή να λάβουν τα λεφτά που δικαιούνται. Οι ομάδες δεν έχουν δώσει όλα τα χρήματα που πρέπει, ένα μέρος αυτών. Πρέπει να υπογράψουμε για να μπουν και τα υπόλοιπα χρήματα. Ξέρει η κάθε ομάδα τι πρέπει να δώσει. Πρόκειται για ένα ταμείο αρωγής. Πρωτίστως βοηθιέται ο αδύναμος ποδοσφαιριστής".

SHARE:

BEST OF NETWORK

Ομολόγησε ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου

Ο επίσης κωφάλαλος και επίσης Ρομά δράστης υπέδειξε το εγκαταλελειμμένο σπίτι στους αστυνομικούς. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού (Pics)

Η επόμενη πιο άθλια ποδοσφαιρική ταινία έχει trailer

Το Dangerous Game είναι απλά φάουλ.

Ο γιος του τρομοκράτη που έκανε την πρώτη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Πώς είναι να μεγαλώνεις ως γιος του τρομοκράτη που σχεδίασε την πρώτη επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Υπάρχει διέξοδος από τη βαριά σκιά του πατέρα σου; Είναι η βία η απάντηση στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου; Ο Ζακ Eμπραχίμ μιλά για τη ζωή του, το ISIS, τον Τραμπ, τον γιο της Πόλα Ρούπα αλλά και για το όραμα του για έναν κόσμο χωρίς ρατσιστικό μίσος (Pics)

Oι πιο τσουρουφλιστά σέξι φιναλίστ του The Voice

Γιατί καλή η φωνή, αλλά δεν είναι κακό να πούμε και 1-2 καλά λόγια για το κορμί.

Χάρτης: Πώς θα γίνει η Ευρώπη αν επικρατήσει ο εθνικισμός

Το μέλλον των κρατών της Ευρώπης, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, επιχειρεί να καταγράψει ο ένας χάρτης, που καταγράφει όλες τις περιοχές που επιθυμούν ανεξαρτησία. Πως θα επηρεαστεί η Ελλάδα; (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24