MARKET

Έφυγε η Έλλη Κωνσταντουδάκη

Έφυγε η Έλλη Κωνσταντουδάκη

Μόλις στα 39 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Έλλη Κωνσταντουδάκη, με την οποία συνεργαζόταν το SPORT24. Μια από τις καλύτερες δικαστικές ρεπόρτερ, κόρη του αθλητικού συντάκτη Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και σπουδαία επαγγελματίας...

Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς λόγια όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή. Κι η Έλλη Κωνσταντουδάκη, που χάσαμε τα ξημερώματα της δεύτερης μέρας του 2012 ήταν νέα.

Μόλις 39 ετών, μια καταξιωμένη εδώ και αρκετά χρόνια δημοσιογράφος, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, ενώ είχε να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Την Έλλη την γνώρισα κοριτσάκι ακόμη, στη δεκαετία του 90 όταν ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος και πατέρας της, μου την σύστησε μια μέρα στο Γραφείο του.

Όπως όλοι όσοι τη γνώρισαν από κοντά, η πρώτη εντύπωση ήταν ένα όμορφο και πλατύ χαμόγελο και μια έμφυτη όσο και αφοπλιστική ευγένεια. Ο Φαίδωνας, κρυφοκαμάρωνε και είχε κάθε δίκιο, γιατί η κόρη του όχι μόνο πέρασε με επιτυχία την επίπονη δοκιμαστική περίοδο που παλιότερα καταπονούσε τους νεαρούς συναδέλφους και συναδέλφισες αλλά με το σπαθί της κέρδισε μια περίοπτη θέση στο χώρο του δικαστικού ρεπορτάζ.

Η Ελλη Κ, έγινε -από άλλο ρεπορτάζ- μια άξια διάδοχος του Φ.Κ, δουλεύοντας με επιτυχία στην "Απογευματινή", τον "Ελεύθερο Τύπο", όπου επέστρεψε από πέρσι τον Ιούνιο, την " Veto" τα ραδιόφωνα "ΒΗΜΑ FM" και "CITY FM".

Την ξαναβρήκα πέρσι το καλοκαίρι, όταν η υπόθεση των στημένων αγώνων μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στο SPORT 24. Ο επαγγελματισμός της, ο απόλυτος σεβασμός στην δεοντολογία, η εμπειρία της και βεβαίως οι πηγές της, μας βοήθησαν στο να αποφύγουμε τις κραυγές και μέσα από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων να αναδείξουμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Θυμάμαι ακόμη το αγωνιώδες τηλεφώνημά της όταν όλα τα μέσα έγραφαν για ποινική δίωξη σε έναν από τους εμπλεκόμενους (δεν έχει σημασία ποιος) για να μας προστατεύσει από το λάθος γιατί κάτι τέτοιο δεν ίσχυε σε καμιά περίπτωση.

Δεν την "ψώνισε" ποτέ κι ας ήταν μια από τις καλύτερες δικαστικές ρεπόρτερ. Συνεπής, επαγγελματίας 100% και δημοσιογράφος από το "Α" ως το "Ω" που θα έλεγε και πατέρας της. Μια ζωή γεμάτη από δημοσιογραφικά κλικ, που θα μπορούσε να απαθανατίσει ο σύζυγός της, φωτορεπόρτερ Στάμος Σιαφάκας.

Πριν από τρεις-τέσσερις μέρες ο Στέφανος Λεμονίδης με πληροφόρησε για τα δυσάρεστα, που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει. Η είσοδός της στο νοσοκομείο, η σπάνια ασθένεια στην σπλήνα, η αγωνιώδης έκκληση του ΕΔΟΕΑΠ για αιμοπετάλια το Σάββατο, η είδηση του θανάτους της.

Όλο το προσωπικό του SPORT24 απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του, στους γονείς στον Φαίδωνα και στην κυρία Κούλα, στον αδερφό της Αντώνη, στον σύζυγό της Στάμο. Κουράγιο γιατί η απώλεια είναι δυσβάσταχτη...

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με οδύνη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Έλλης Κωνσταντουδάκη του Φαίδωνα, η οποία χάθηκε πρόωρα, σήμερα το πρωί από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία 39 ετών και ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία.

Η Έλλη Κωνσταντουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Άρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα στις αρχές του 1992 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», « VETO », στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΒΗΜΑ FM » και « CITY FM » και από τον Ιούνιο του 2011 στο νέο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», καλύπτοντας πάντα το δικαστικό ρεπορτάζ

Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της.

Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές. Η μοίρα, όμως, φαίνεται, είχε άλλα σχέδια. Έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι και στέρησε τη δημοσιογράφο από την εφημερίδα της και τους συναδέλφους της, την καλή φίλη από τους φίλους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τον πατέρα της και συνάδελφό μας Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και τον σύζυγό της Στάμο Σιαφάκα, φωτορεπόρτερ, την οικογένειά της, τους οικείους της και αποχαιρετά μια άξια συνάδελφο, που παρ’ όλο που "φεύγει" νωρίς και άδικα, υπηρέτησε με ευπρέπεια και υποδειγματικό ήθος τη δημοσιογραφία

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των συναδέλφων Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη και Στάμου Σιαφάκα για την οδυνηρή απώλεια της αγαπημένης κόρης και συζύγου αντίστοιχα, Έλλης, δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ.


Το Δ.Σ. αποφάσισε αντιπροσωπεία να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της αγαπητής σε όλους μας συναδέλφου.



Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 και ώρα ,15.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στα Μυκονιάτικα Αγίων Αναργύρων.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

" Η ΚΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό της Έλλης Κωνσταντουδάκη, κόρης του γνωστού δημοσιογράφου και Ενωσίτη, Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.

Η μπασκετική οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί για την ξαφνική απώλεια της 39χρονης δημοσιογράφου και εύχεται στους δικούς της ανθρώπους κουράγιο και δύναμη για την δύσκολη συνέχεια.

Η διοίκηση της ΚΑΕ θα παρευρεθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων για να πει το τελευταίο αντίο στην Έλλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ