MARKET

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πτήση για τους 8

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πτήση για τους 8

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Ουζμπεκιστάν με τρόπαιο ένα εισιτήριο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 2 Ιουλίου, προσφέρουν όπως πάντα όλη την ειδησεογραφία, τα στατιστικά και τις βαθμολογίες για όλους τους αγώνες του κουπονιού, με τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ να βρίσκεται στη σέντρα.

H εθνική Ελλάδος απέδειξε ότι η απειρία δεν ήταν παράγοντας ικανός να της στερήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών, το οποίο διεξάγεται στα γήπεδα της Τουρκίας. Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του, καθώς νίκησε το Μεξικό και πήρε ισοπαλίες απέναντι σε Μάλι και Παραγουάη, για να προκριθεί ως 1η (βοήθησε και η κλήρωση) και αήττητη στη φάση των 16.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα και τα λάθη δεν επιτρέπονται, καθώς οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ, κάτι που σημαίνει ότι ο χαμένος πηγαίνει... σπίτι του. Βέβαια, το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει το Ουζμπεκιστάν επιτρέπει τη συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ αν ισχύουν τα όσα ακούγονται εντόνως σε επίπεδο παρασκηνίου, οι Ουζμπέκοι (στιβαρό σύνολο, παίζει... στρωτό ποδόσφαιρο) προτίμησαν να χάσουν το ματς από την Ουρουγουάη προκειμένου να «πέσουν» πάνω στην Ελλάδα και να γλιτώσουν το... σταύρωμα με πιο έμπειρους αντιπάλους.

Το βράδυ της Τρίτης θα ξέρουμε αν οι Ασιάτες έπραξαν ορθώς ή αν θα... χτυπούν το κεφάλι τους, με την ελληνική ομάδα να φαντάζει ικανή όχι μόνο για πρόκριση, αλλά και για ακόμη πιο... υψηλές πτήσεις, έστω κι αν δεν εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει.

Εξάλλου, η σημερινή Τρίτη είναι ξεχωριστή και για άλλον λόγο, δεδομένου ότι σηκώνεται η αυλαία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Ο 1ος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ και ο αντίστοιχος του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκουν κατά κύριο λόγο ομάδες που πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν στους συγκεκριμένους θεσμούς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι με μία πιο προσεχτική ανάλυση δεν προκύπτουν σημεία που τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο αποτελούν ευκαιρίες.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Ελλάδας προς το παρόν, με την Ξάνθη να είναι εκείνη που πρώτη θα ριχθεί στη... μάχη (στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα), περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Φουγκλάφιορντουρ – Λίνφιλντ.

Σπουδαία ματς διεξάγονται στη δυτική όχθη του Ατλαντικού, καθώς το Κύπελλο Λιμπερταδόρες βρίσκεται στα ημιτελικά και το ενδιαφέρον «χτυπάει κόκκινο». Η Νιούελς (Αργεντινή) αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) και το συγκεκριμένο ζευγάρι αναμένεται να μας προσφέρει έντονες συγκινήσεις, ενώ στον άλλο ημιτελικό, η Ολίμπια Ασουνσιόν από την Παραγουάη διασταυρώνει τα ξίφη της με τον Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε από την Κολομβία και το σίγουρο είναι ότι όποια από τις δύο περάσει στον τελικό, θα πρόκειται για αξέχαστη εμπειρία, ενώ ήδη η πορεία τους συνιστά υπέρβαση.

Εξάλλου, απομένουν δύο ματς που θα κρίνουν τον υπερπρωταθλητή της Λατινικής Αμερικής και το πρώτο βρίσκεται προ των πυλών. Η Σάο Πάολο κατέκτησε το Σουνταμερικάνα και υποδέχεται την Κορίνθιανς, η οποία είναι η κάτοχος του Λιμπερταδόρες και θα έχει τον επαναληπτικό στην έδρα της. Ο «βραζιλιάνικος εμφύλιος» έχει γίνει το μοναδικό σημείο αναφοράς εδώ και μέρες στις δύο ομάδες και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα... πέσουν κορμιά.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πτήση για τους 8

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Κιαπεκάκη και Σταύρο Παπουτσόπουλο

-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ