ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεσέιρο: "Ζηλεύω τον Φερέιρα"

Πεσέιρο: "Ζηλεύω τον Φερέιρα"
INTIME SPORTS

Ο Ζοσέ Πεσέιρο παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό και μιλάει για τον δάσκαλο του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Ζοσέ Πεσέιρο, μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και την προσπάθεια του συμπατριώτη του να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα.

Χαρακτήρισε τον Φερέιρα δάσκαλο του και ικανότατο προπονητή. Επίσης, αναφέρθηκε στο πέρασμα του από τους "πράσινους" εκφράζοντας παράλληλα τα παράπονα του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Παρακολουθείτε καθόλου την παλιά σας ομάδα;

" Φέτος έχω δει ένα δύο ματς στην τηλεόραση. Μέχρι τώρα τα πάει μια χαρά. Είναι στην 1η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, αν και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε σχέση με τον αντίπαλο του. Ξέρω ότι πέρασε περιπέτειες το καλοκαίρι. Έχει μια νέα ομάδα και ως τέτοια θέλει υπομονή".

Ποια η άποψη σας για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα;

" Τον ξέρω καλά. Τον είχα δάσκαλο στην σχολή προπονητών. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επανάσταση που έγινε στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Έχει δουλέψει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Εργάστηκε ακόμα στο Μαρόκο και στην Ισπανία. Έχει πολλές παραστάσεις από το ποδόσφαιρο και το κυριότερο ξέρει να τις μεταδίδει στους παίκτες.

Ο Φερέιρα είναι ικανότατος μάνατζερ. Τα κατάφερε ενώ η ομάδα είχε μείνει χωρίς πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή. Σίγουρα είχε βοήθεια από το υπόλοιπο διοικητικό σταφ, αλλά το βέβαιο είναι ότι έχει κάνει φανταστική δουλειά. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στην Μπράγκα. Το ότι η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο το οφείλει σε αυτόν. Χαίρομαι που μαθαίνω ότι οι οπαδοί βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας και του Φερέιρα. Έτσι, πρέπει πάντα να γίνεται..."

Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα θυμίζει πολύ τον δικό σας Παναθηναϊκό. Κερδίζει με 1-0 τα παιχνίδια του...

" Πάντα λέω πως αν δεν μπορείς να κερδίζεις με 2-0 καλό είναι και το 1-0. Δεν ξέρω τη σημερινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Ούτε τους παίκτες ούτε τα χαρακτηριστικά τους. Μια καινούργια ομάδα, που αναπόφευκτα έχει πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της, δεν μπορεί να πετά. Ούτε η Ρεάλ μπορεί να το κάνει αυτό. Το επιθετικό στυλ χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να περάσει στην ομάδα από ό,τι το αμυντικό".

Τι αναμνήσεις έχετε από τον Παναθηναϊκό;

" Θυμάμαι, πολεμήσαμε για τον τίτλο, ήμασταν πρώτοι λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος αλλά η ομάδα έπαιξε άσχημα στην Ξάνθη και τον ΟΦΗ και αυτά τα αποτελέσματα στοίχισαν. Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή είχε πολύ καλή ομάδα και πάντα τον κόσμο δίπλα του. Εμείς όχι. Οι οπαδοί μας είχαν πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη και δεν υπήρχε η ανάγκη συσπείρωση για τη μάχη. Αντιμετωπίσαμε πολλά εσωτερικά προβλήματα. Το γήπεδο ούτε καν μισογέμιζε. Ήμασταν πρώτοι και παίζαμε μπροστά σε 9.000 θεατές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ