ΤΡΙΚΑΛΑ

Κατέθεσαν προσφυγή τα Τρίκαλα

Κατέθεσαν προσφυγή τα Τρίκαλα
INTIME SPORTS

Την ακύρωσή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, ζητάει με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η ΠΑΕ Τρίκαλα.

Χαρακτηρίζει την επίμαχη απόφαση της 5ης Ιουλίου 2011, με την οποία ανακλήθηκε το από 7 Σεπτεμβρίου 2010 πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής κατηγορίας, «παράνομη» και «αντισυνταγματική».

Όπως αναφέρουν τα Τρίκαλα το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής έγινε επειδή κρίθηκε ανίσχυρη η από 2.9.2010 εγγυητική επιστολή της Τράπεζας «Προ Μπανκ» που είχε καταθέσει στο πλαίσιο των δικαιολογητικών τα οποία απαιτούνται για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Η εγγυητική επιστολή έχει την έννοια –σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία- ότι θα καταπέσει (ρευστοποιηθεί) σε περίπτωση οικονομικών απαιτήσεων αθλητών, προπονητών, κ.λπ.

Τα Τρίκαλα, αναφέρουν ότι αρχικά από αμέλεια, άδολη ενέργεια, μη σκοπιμότητα και παράλειψη του προέδρου της ΠΑΕ υπεβλήθη στην Επιτροπή το σχέδιο εγγυητικής επιστολής και όχι το πρωτότυπο. Έτσι στις 7 Σεπτεμβρίου 2010, εκδόθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Όπως υποστηρίζεται στην προσφυγή, όταν ζητήθηκε από την ΠΑΕ να προσκομίσει νέα εγγυητική επιστολή της ίδιας Τράπεζας, έγινε άμεσα.

Η Επιτροπή στη συνέχεια απέστειλε σχετικό έγγραφο στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ - Football League 2 με αποτέλεσμα να ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ