ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Η Παρί ψάχνει 90.000.000 ευρώ για να αποφύγει την τιμωρία

Η Παρί ψάχνει 90.000.000 ευρώ για να αποφύγει την τιμωρία
AP PHOTO/MARKUS SCHREIBER

Η Παρί Σεν Ζερμέν "πάγωσε" την υπογραφή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν μέχρι να βρει τους παίκτες που θα πουλήσει για να αποφύγει την τιμωρία λόγω FFP.

Έντονο θα είναι το μεταγραφικό καλοκαίρι της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κινδυνεύει άμεσα με τιμωρία από την UEFA για παραβίαση των όρων του Financial Fair Play.

Σε ρεπορτάζ της " Equipe" υπάρχει η εκτίμηση ότι την επόμενη σεζόν ο σύλλογος θα πρέπει να βρει έσοδα από 70.000.000 ευρώ μέχρι 90.000.000 ευρώ, ώστε να ισοσκελίσει τα έξοδα που προέρχονται κυρίως από τις δύο πολύκροτες μεταγραφές του Νεϊμάρ και του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας αποκτήθηκε για 222.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2017 και ο ταλαντούχος Γάλλος επιθετικός έπαιξε ως δανεικός από τη Μονακό την περσινή σεζόν, αλλά ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αγοράς που αγγίζει τα 145.000.000 ευρώ και προβλέπονται ακόμα 35.000.000 ως μπόνους.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η UEFA θα ανακοινώσει την Παρασκευή τα ευρήματα της έρευνας που διενεργεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και τα οποία αναμένονται καταδικαστικά για τον σύλλογο.

Αν και δεν κινδυνεύει άμεσα, εφόσον δεν καταφέρει να ισοσκελίσει τα βιβλία της μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, δεν θα αποφύγει την ποινή, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από πρόστιμο μέχρι και αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"ΠΑΓΩΣΕ" ΤΟΥ ΜΠΟΥΦΟΝ

Εν αναμονή του πορίσματος από το ερευνητικό τμήμα του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της UEFA, οι άνθρωποι της Παρί έχουν "παγώσει" οποιαδήποτε απόκτηση ποδοσφαιριστή, μέχρι να ετοιμάσουν το πλάνο της... εξόδου.

Γι' αυτόν τον λόγο, ακόμα και η υπογραφή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν ως ελεύθερο βρίσκεται στον "αέρα" αυτήν τη στιγμή, παρότι ο 40χρονος τερματοφύλακας έχει συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από αυτά που αναζητά η Παρί μέσω πωλήσεων αναμένεται να προκύψει από τον Γκονσάλο Γκέντες. Ο Πορτογάλος εξτρέμ αγωνίστηκε ως δανεικός στη Βαλένθια την προηγούμενη σεζόν και είχε εξαιρετική απόδοση, με συνέπεια οι Γάλλοι να του βάλουν "ταμπέλα" για τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ.

Προτεραιότητα δίνεται και στις πωλήσεις των Χαβιέρ Παστόρε και Γκζεγκόζ Κριχόβιακ, οι οποίοι δεν υπολογίζονται για το βασικό σχήμα και μπορούν να προσθέσουν περίπου 15.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Ο 20χρονος Γάλλος επιθετικός Οντσόν Εντουάρ, που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Σέλτικ, βρίσκεται και αυτός προς πώληση για περίπου 7.000.000 ευρώ.

Σε περίπτωση, πάντως, που η Παρί δεν καταφέρει να βρει αυτά τα χρήματα από τις παραχωρήσεις παικτών προς πώληση, υπάρχει πάντα η περίπτωση του Άνχελ ντι Μαρία, τον οποίος έχει προταθεί αρκετές φορές σε μεγάλους συλλόγους στο παρελθόν ως αντάλλαγμα, ώστε να αφαιρεθούν οι υψηλές απολαβές του από τα βιβλία του γαλλικού συλλόγου.

Photo credits: AP Photo/Markus Schreiber

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ